Λαϊκή αγορά Τρίτης

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Λαϊκή αγορά Τρίτης

Την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρθηκε η λαϊκή αγορά της Τρίτης από την οδό Ελ. Βενιζέλου στην οδό Καραϊσκάκη – Παπαφλέσσα.
Περιττό να τονίσω ότι το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί κάθε Τρίτη, προκαλεί αντιπαραθέσεις και τσακωμούς μεταξύ οδηγών Ι.Χ., πεζών και καταστηματαρχών.

Όποιος οδηγός Ι.Χ. έχει την ατυχία τις πρωινές ώρες της Τρίτης να ανέβει την Τράλλεων θα πρέπει να έχει εξοπλιστεί με μεγάλη δόση υπομονής. Δεν είναι μόνο η λαϊκή αγορά αλλά είναι και τα αυτοκινήτα τροφοδοσίας του σούπερ μάρκετ, τα οποία επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κίνηση – ή μάλλον την ακινησία!
Το πρόβλημα της λαϊκής αγοράς της Τρίτης χρονολογείται πάνω από 20 χρόνια και λύση ακόμα δεν έχει βρεθεί. Έγινε προσπάθεια από τη σημερινή διοίκηση για μόνιμη μεταφορά της στην οδό Ιπποκράτους αλλά η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας δεν ενέκρινε τη μεταφορά. Σε μια αρμοδιότητα, η οποία θα έπρεπε να ανήκει αποκλειστικά στους δήμους, εμπλέκονται δήμος, Περιφέρεια και Υπουργείο Εμπορίου. Αυτός που θα έπρεπε να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο θέμα είναι ο δήμος και μόνον αυτός. Δεν είναι δυνατόν να έχουν λόγο για την καθημερινή λειτουργία της πόλης άλλες υπηρεσίες γιατί δεν γνωρίζουν τις επικρατούσες συνθήκες και καταστάσεις κάθε περιοχής. Αυτό το ξέρουν αυτοί οι οποίοι ζουν, εργάζονται, επιχειρούν και αυτοί που διοικούν την πόλη.
Μπορεί όμως ο δήμος να μην έχει την αρμοδιότητα και τη δυνατότητα για να μεταφέρει τη λαϊκή αγορά σε όποιο δρόμο αυτός κρίνει κατάλληλο για τη λειτουργία της, έχει όμως, απ’ό,τι θυμάμαι, πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου για τα όρια της λαϊκής αγοράς. Τα όρια, λοιπόν, της λαϊκής αγοράς της Τρίτης είναι από την οδό Δερβενακίων (Καμίνι) μέχρι την οδό Κυμοθόης – Παπαφλέσσα. Κι απ’ό,τι είχε λεχθεί τότε, αυτό έγινε γιατί αφενός επί της οδού Κυμοθόης λειτουργεί το 11ο Δημοτικό Σχολείο και αφετέρου για να μείνει ελεύθερη η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων που ανεβαίνουν την οδό Φαύνου (από Αγ. Ανδρέα).
Σήμερα, όμως, τα όρια της λαϊκής αγοράς φτάνουν μέχρι την οδό Ι. Φωκά και σε λίγο θα αγγίξουν την Τράλλεων. Αφού ο Δήμος Γαλατσίου έχει καθορίσει τα όρια γιατί δεν επιβάλλει και την λειτουργία της εντός των καθορισμένων ορίων; Γιατί αυτή η ανοχή; Πρέπει κάποια στιγμή οι αποφάσεις που λαμβάνονται να εφαρμόζονται κιόλας.
Αν είχαμε κατορθώσει όμως να εκσυγχρονίσουμε το κράτος, αυτές οι δυσλειτουργίες θα είχαν εξαλειφθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή