Πλεόνασμα 6 εκατ. ευρώ

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης για τα οικονομικά του Δήμου, ανεφέρθη από τον Δήμαρχο ότι το ταμείο του Δήμου αυτή τη στιγμή παρουσιάζει πλεόνασμα 6 εκατ. ευρώ.
Η απάντηση από κάποιο μέλος της αντιπολίτευσης ήταν ότι «τα 6 εκατ. ευρώ πλεόνασμα δείχνουν την κακή διοίκηση του Δημάρχου».
Παρότι κοντεύουμε να κλείσουμε 8ετία οικονομικής κρίσης, παρότι έχουμε υπογράψει 3 μνημόνια και οσονούπω το νο 4, κάποιοι νομίζουν ότι δεν συνέβει τίποτα. Αγνοούν ή θέλουν να αγνοούον ότι η περίοδος των ελλειμμάτων ήταν η αιτία για την τραγική οικονομική κρίση με τις περικοπές μισθών και συντάξεων και με 1,5 εκατ. ανέργους. Αν φρόντιζαν όλες οι κυβερνήσεις και όλες οι διοικήσεις να μην δημιουργούν ελλείμματα και να μην έχουν προχωρήσει σε υπέρογκους δανεισμούς, δεν θα είχαμε χρεοκοπήσει.
Αυτό που θα έπρεπε να ακουστεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μπράβο στη διοίκηση του Δήμου που έχει τακτοποιήσει τα οικονομικά αλλά επειδή ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση για να καταγράφει κέρδη και να τα τοκίζει στις τράπεζες, ας καθίσουμε να συζητήσουμε με ποιό τρόπο θα αξιοποιηθεί αυτό το πλεόνασμα. Να κατατεθούν προτάσεις σε ποιές δραστηριότητες, σε ποιούς τομείς, σε ποιές δομές θα πρέπει να αξιοποηθούν αυτά τα χρήματα.
Και βέβαια, μην κοροϊδευόμαστε, αν αντί πλεονάσματος υπήρχε έλλειμμα 6 εκατ., τότε όλοι θα μιλούσαν για κακοδιαχείριση και σπατάλες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή