Τέθηκαν σε λειτουργία τα τηλεφωνικά ραντεβού στο πρώην ΙΚΑ Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Τέθηκαν σε λειτουργία τα τηλεφωνικά ραντεβού  στο πρώην ΙΚΑ Γαλατσίου

Σε λειτουργία τέθηκε από την Τετάρτη 23 Απριλίου το σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού για 73 μονάδες του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας), του πρώην ΕΟΠΥΥ. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καλούν για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς του στα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα 14554, 14784, 14884 και 14900, τις ώρες 07:00 – 19:00.

Στη λίστα των 73 μονάδων του ΠΕΔΥ περιλαμβάνονται και οι μονάδες της 1ης ΥΠΕ Αττικής στην οποία ανήκει και η Μονάδα του Γαλατσίου. Συνεπώς, οι ασφαλισμένοι της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής μπορούν να καλούν στους παραπάνω πενταψήφιους τηλεφωνικούς αριθμούς προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους με τον γιατρό της ειδικότητας που επιθυμούν. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε και στη Μονάδα Υγείας της οδού Πρωτοπαπαδάκη 70.
Να θυμήσουμε ότι η Μονάδα ΠΕΔΥ Γαλατσίου λειτουργεί κανονικά για εξέταση ασθενών, για συνταγογράφηση φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων, για έλεγχο και έγκριση παραπεμπτικών. Οι ειδικότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο πρώην ΙΚΑ της οδού Πρωτοπαπαδάκη – όπως συνηθίζεται να λέγεται – είναι: τρεις Οφθαλμίατροι, δύο Δερματολόγοι, ένας Μικροβιολόγος, δύο Πνευμονολόγοι, ένας Ουρολόγος, τρεις Ορθοπεδικοί, ένας Χειρουργός, ένας Ρευματολόγος, ένας Καρδιολόγος, ένας Γαστρεντερολόγος και δύο Οδοντίατροι. Σύνολο δεκαοκτώ ιατροί, οι οποίοι εξυπηρετούν τον κόσμο από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.
Ο κ. Ιωάννης Τρουμπούνης, υπεύθυνος της Μονάδας Υγείας Γαλατσίου είχε δηλώσει στον «Παλμό» στις αρχές Απριλίου: «Δυστυχώς, έχουμε ελλείψεις σε κάποιες ειδικότητες. Συγκεκριμένα, περιμένουμε παθολόγο, παιδίατρο, νευρολόγο, ψυχίατρο, ΩΡΛ και ενδοκρινολόγο ενώ ακόμα δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο. Οι διαβεβαιώσεις που έχουμε από τα κεντρικά είναι ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η στελέχωση της Μονάδας μας με ιατρούς. Δεν εξαρτάται από εμάς αλλά να γνωρίζετε ότι εμείς πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση».
Το σημαντικό είναι πως το πρώην ΙΚΑ απέκτησε ξανά ζωή και στελεχώνεται σταδιακά από ιατρούς οι οποίοι εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους εντελώς δωρεάν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή