ΒΙΝΤΕΟ- Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Να αφήσει η κυβέρνηση τα παραμύθια, με τα νέα μέτρα υπονομεύεται η πιθανότητα εξόδου από την κρίση και για μετά το 2018

Συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στον Κώστα Χαρδαβέλλα: «Να αφήσει η κυβέρνηση τα παραμύθια, με τα νέα μέτρα υπονομεύεται η πιθανότητα εξόδου από την κρίση και για μετά το 2018»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Κώστα Χαρδαβέλλα στο ρ/φ Alpha 9.89, τόνισε:
Για τα νέα μέτρα
Οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα, που δεν υπήρχαν μόνο το 2015, υπήρξαν και το 2016, οδήγησαν σε αυτήν την επώδυνη συμφωνία για την ελληνική κοινωνία. Αν είχε κλείσει εγκαίρως τον Νοέμβριο, δεν θα υπήρχαν τα περισσότερα από αυτά τα απαράδεκτα μέτρα. Το επιβεβαιώνει εξάλλου πρόσφατα και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Αυτό το οποίο φέρνει αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά υπονομεύει την οποιαδήποτε πιθανότητα εξόδου της χώρας από την κρίση τα επόμενα χρόνια, διότι ακόμα και τότε που θα τελείωνε το υφιστάμενο μνημόνιο, ουσιαστικά συμφωνεί σε μέτρα νέας μείωσης των συντάξεων, μείωση στο αφορολόγητο και πολλά άλλα. Αυτό σημαίνει ότι υπονομεύεται η δυνατότητα εξόδου από την κρίση.
Να αφήσει η κυβέρνηση τα παραμύθια, αυτά τα οποία ακούμε αυτές τις ημέρες. Αυτά τα οποία φέρνει είναι μέτρα πάνω από 3,6 δις. Ουσιαστικά πλήττουν τους ίδιους και τους ίδιους και την πραγματική οικονομία και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους και δεν βγαίνει η χώρα από την κρίση.
Για την αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης και τι θα έπρεπε να γίνει
Θα μπορούσε πρώτα πρώτα να προχωρήσουν ορισμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον τόπο, οι οποίες θα οδηγούσαν και σε αύξηση της ζήτησης. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί ενώ είναι έτοιμο το σύστημα εισροών εκροών, χάνονται δις ευρώ κάθε έτος στο λαθρεμπόριο καυσίμων και αυτό συνεχίζεται να γίνεται και σήμερα. Γιατί αυτά τα χρήματα δεν τα κυνηγάει η σημερινή κυβέρνηση; Γιατί χάνονται χρήματα και χωρίς να γίνεται καμία μεταρρύθμιση σε κανένα τομέα πολιτικής; Γιατί η γραφειοκρατία αυξάνεται; Όλα αυτά οδηγούν σε μία αναποτελεσματική οικονομία στη χώρα μας.
Τα περισσότερα μέτρα δεν υπήρχαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το 2016, μπήκανε όταν καθυστερούσε, όταν δεν γινόταν τίποτα στη χώρα όλον αυτόν τον χρόνο. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι τώρα δεν υπάρχει κανένα άλλοθι στους υπουργούς του για την διαπραγμάτευση, επιβεβαιώνοντας ότι δεν λειτουργούσε τίποτε όλον τον προηγούμενο χρόνο με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση γιατί ο καθένας χρησιμοποιούσε αυτό το άλλοθι της διαπραγμάτευσης.
Για την στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά τις εκλογές
Είναι ξεκάθαρη η θέση μας ότι εμείς επιδιώκουμε να είμαστε ο αυτόνομος πόλος της σοσιαλδημοκρατίας, ισχυρός για να μπορέσει να επιβάλλει τις θέσεις και στο πρόγραμμα καις τις πολιτικές την επόμενη μέρα των εκλογών όποτε και αν γίνουν. Όσο αφορά το θέμα των συμμαχιών, η θέση αρχής την οποία έχουμε είναι ότι έτσι όπως βρίσκεται η χώρα αυτή τη στιγμή για να βγει από την κρίση χρειάζεται εθνική συνεννόηση με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.
Εμείς ασχολούμαστε με την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας και δεν μπαίνουμε σε λογικές οι οποίες δεν ισχύουν και πουθενά την Ευρώπη. Έχουμε γαλλικές εκλογές αύριο. Κανένας πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών, δεν καθόρισε την στρατηγική του για την επόμενη μέρα. Και ξέρετε γιατί; Ποιος καθορίζει τα ποσοστά των κομμάτων την επόμενη μέρα; Που θα βρισκόμαστε εμείς; Θα είμαστε με διψήφια ποσοστά; Θα έχουμε ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς; Θα μας δώσει ο ελληνικός λαός τη δύναμη για να μπορούμε να επιβάλλουμε τις θέσεις μας; Όλα αυτά καταλαβαίνετε ότι θα επηρεάσουν τη στάση μας την επόμενη μέρα των εκλογών.
Για αυτό λέμε ότι η θέση μας είναι η εθνική συνεννόηση. Μόνο με την εθνική συνεννόηση και χωρίς στείρα κομματική αντιπαράθεση μπορεί να βγει η χώρα από την κρίση. Το «φύγε εσύ, έλα εσύ» δεν είναι η λύση. Ο Τσίπρας δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη χώρα όλη αυτή την διετία. Το να περιμένει κάποιος ότι θα τα λύσει δια μαγείας ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακούσαμε σήμερα με μία νέα υποσχεσιολογία σε αυτά που είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, νομίζω δεν είναι εντός της πραγματικότητας. Χρειάζεται επιτέλους να καθίσουμε οι δυνάμεις οι οποίες θέλουμε να κρατήσουμε την χώρα εντός Ε.Ε. με ένα πρόγραμμα φιλοευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, με δύσκολες τομές, που θα πάρουμε και το πολιτικό κόστος και θα αντικρούσουμε αντικοινωνικές πολιτικές.

 

Το ηχητικό της συνέντευξης:

https://www.youtube.com/watch?v=L6CiGUT0BNI

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή