«Το Γαλάτσι θέλει δήμαρχο πλήρους απασχόλησης»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Το Γαλάτσι θέλει δήμαρχο  πλήρους απασχόλησης»

Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου επί της Λ. Βεΐκου 42 πραγματοποίησε τη Δευτέρα 28 Απριλίου ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος. Ήταν μια συγκέντρωση επιτυχημένη, με πάρα πολύ κόσμο που ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης ήταν πως η πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήταν νέοι και ενθουσιώδεις.

Mετά τον καθιερωμένο αγιασμό το λόγο πήρε ο υπψοψήφιος δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος, ο  οποίος είπε: «Φίλες και φίλοι, Γαλατσιώτισες και Γαλατσιώτες, σας ευχαριστώ πολύ, μέσα από την καρδιά μου, που είστε σήμερα εδώ, στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου. Σας ευχαριστώ που αφήσατε τις δουλειές, τις οικογένειες, τους φίλους σας και ήρθατε εδώ για να εγκαινιάσουμε μαζί μία νέα εποχή για το Γαλάτσι μας. Η παρουσία σας μου δίνει δύναμη, ο ενθουσιασμός σας κουράγιο για να προσπαθήσω και να αγωνιστώ ακόμα περισσότερο για την πόλη μας.
»Είναι τιμή και χαρά για μένα και το συνδυασμό μου να βλέπω εδώ απόψε τους ανθρώπους που μας στηρίζουν, τους φίλους, γείτονες, συμπολίτες, παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί και τώρα ήρθε η ώρα μας να αναλάβουμε εμείς και να πάμε μπροστά τον τόπο μας.
»Βλέπω νέους και μεγαλύτερους. Νέους που ήρθαν για να μιλήσουν και να βάλουν κι αυτοί το λιθαράκι τους για την πόλη τους. Μεγαλύτερους, που έχουν τη γνώση και την εμπειρία, να επιλέγουν και να στηρίζουν αυτούς που πιστεύουν ότι και θέλουν και μπορούν.
»Δεν σας κρύβω ότι είμαι συγκινημένος. Δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης στους ώμους μου. Δε σας κρύβω ότι αυτή σας η εμπιστοσύνη με τιμά βαθύτατα.
»Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω με το χέρι στην καρδιά ότι αυτή την εμπιστοσύνη δε θα την προδώσω ποτέ. Αυτή την ευθύνη, θα την αναλάβω έως το τέλος. Από εσάς, μαζί με εσάς και για εσάς.»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επτά θεμελιώδεις, όπως τις χαρακτήρισε, αρχές οι οποίες θα διέπουν τον τρόπο διοίκησής του.
«1η αρχή μας:
Γραφείο μας ο δρόμος.
»Το Γαλάτσι δεν χρειάζεται δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους κλεισμένους στα γραφεία τους, αλλά στο δρόμο, δίπλα στους συμπολίτες τους και απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Έτσι καταλαβαίνω εγώ την Αυτοδιοίκηση. Αυτό θα περίμενα εγώ από το Δήμαρχό μου. Κι αυτό, το ξέρουμε όλοι, είναι το πρώτο που έχει λείψει από την πόλη μας και τον απερχόμενο Δήμαρχό της.
»2 η αρχή: Λύσεις, όχι λόγια.
»Μας ενδιαφέρει να λύνουμε κάθε μέρα κι ένα πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, που αντιμετωπίζει κάποιος συμπολίτης μας ή ολόκληρος ο Δήμος. Δεν μας ενδιαφέρουν τα ωραία λόγια.
«3η αρχή: Πρώτα ο πολίτης.
»Κι ιδίως όσοι, αυτή τη δύσκολη περίοδο, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Έχουμε υποχρέωση να προσέξουμε τον καθέναν ξεχωριστά. Από το παιδάκι στον Παιδικό Σταθμό έως τον ηλικιωμένο στα ΚΑΠΗ. Να δουλέψουμε για να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα όλων μας. Να ακούσουμε τις απόψεις, τις προτάσεις όλων για να βρούμε μαζί το καλύτερο για τον τόπο.
»Άλλωστε, πράγματα που μέχρι χτες, μπορεί και να περνούσαν σε δεύτερη μοίρα – όπως η ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών που πληρώνουμε, το επίπεδο των υπηρεσιών που μας προσφέρει ο Δήμος μας – σήμερα πια, μέσα στην κρίση, δεν μας ενδιαφέρουν απλώς, μας καίνε.
»4η αρχή: Διαφάνεια παντού.
»Στα οικονομικά, στη διοίκηση, στις διαδικασίες. Όλα στο φως. Η δημοτική αρχή οφείλει να λαμβάνει αποφάσεις ανοιχτές στον έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Και κυρίως με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών. Κάθε ευρώ πρέπει να πιάνει τόπο.
»Και πάντα μα πάντα, δεσμευόμαστε να λογοδοτούμε στους συμπολίτες μας. Να λογοδοτούμε σε εσάς.
»Δεν ξέρω αν αυτά τα έλαβε ποτέ σοβαρά υπ’ όψιν του ο απερχόμενος Δήμαρχος. Σίγουρα πάντως δεν τα έκανε… Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι έτσι θα προχωρήσουμε εμείς.
»5η αρχή μας:
Ούτε μία μέρα χαμένη.
»Έχουμε πολλά να κάνουμε. Τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν. Είναι καιρός πια, το Γαλάτσι να έχει Δήμαρχο πλήρους απασχόλησης. Όχι κάποιον που ασκεί το επάγγελμά του και όποτε προλαβαίνει κάνει και τον Δήμαρχο…
»6η αρχή: Μαζί διαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας, μαζί θα το εφαρμόσουμε.
»Το ξέρετε. Ήδη έχουμε ξεκινήσει, μαζί με τους συμπολίτες μας, σε κάθε γειτονιά, την εξειδίκευση του προγράμματός μας για ένα καλύτερο Γαλάτσι. Με έμφαση στην καθαριότητα, τα προβλήματα στάθμευσης και κυκλοφοριακού, τις υποδομές και τους ελεύθερους χώρους, την αισθητική αναβάθμιση και φυσικά την καθημερινότητα του πολίτη.
»7η και τελευταία αρχή μας: Το Γαλάτσι και οι Γαλατσιώτες μπαίνουν πάνω απ’ όλα.
»Από την επόμενη των εκλογών αφήνουμε πίσω όποια διαφορά έχουμε. Καλούμε και τους συνυποψηφίους μας, να δεσμευτούμε ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. Κυρίως όμως, ότι τα κομματικά θα μένουν πάντα, έξω από τον Δήμο.
»Αυτές οι θεμελιώδεις αρχές πιστεύουμε ότι λείπουν από τη διοίκηση της πόλης μας σήμερα και σε αυτές δεσμευόμαστε.
»Είναι σαφές, βέβαια, ότι δεν θα ξεκινούσαμε αυτή την προσπάθεια αν πιστεύαμε ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο κ.Τσίρος είπε πολλά αλλά έκανε λίγα.
»Συζητώ κάθε μέρα με δεκάδες συμπολίτες μας. Και ειλικρινά συναντώ όλο και λιγότερους που πραγματικά να πιστεύουν ότι ο κ. Τσίρος είναι ο Δήμαρχος που μας αξίζει.
»Γιατί ο δήμαρχος που μας αξίζει πρέπει να είναι καθημερινά ενεργός, παρών, να συντονίζει, να κατευθύνει, να λύνει προβλήματα. Χωρίς ωράριο, χωρίς άλλη απασχόληση, οποιαδήποτε ώρα της μέρας, από το πρωί μέχρι το απόγευμα, ακόμα και αργά το βράδυ. Και ο κ. Τσίρος δεν είναι έτσι. Το ξέρουμε όλοι. Είναι δήμαρχος μερικής απασχόλησης.
»Ο παππούς μου συνήθιζε να λέει συχνά, αυτό που λέει και ο λαός μας, πως “κάτω από την ίδια μασχάλη, δυο καρπούζια δε χωράνε”! Ο κ. Τσίρος όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθεί να είναι και γιατρός και δήμαρχος. Ε και τα δύο δεν γίνονται. Και καλά κάνει ο άνθρωπος αν θέλει να ασκεί το επάγγελμά του. Δεν μπορεί όμως να μπερδεύει αυτά τα δύο. Είναι και τα δύο λειτουργήματα ιερά και απαιτούν αφοσίωση και πλήρη απασχόληση. Απαιτούν να επιλέξεις: ή το ένα ή το άλλο.»
Και έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας το πλήθος των Γαλατσιωτών που έδωσαν το παρών στην εκδήλωσή του.
»Φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την παρουσία σας και τη συμπαράστασή σας. Ξεκινάμε σήμερα έναν ωραίο και τίμιο αγώνα. Ζητώ τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Υπόσχομαι να δουλέψω σκληρά, έντιμα και αποτελεσματικά. Με λόγια μετρημένα, με πράξεις άμεσες και αποτελεσματικές. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να ασκείται από τον άνθρωπο, για τον άνθρωπο, μαζί με τον άνθρωπο.
»Το Γαλάτσι μας μπορεί να γίνει πιο όμορφο, πιο ανθρώπινο, πιο λειτουργικό. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Όλοι μαζί. Με αυτήν την υπέροχη και μοναδική ομάδα!»
Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με την οποία και έκλεισε η βραδιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή