ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΡΟΣ, υποψήφιος Δήμαρχος: «Δίνουμε καθημερινή μάχη για τον συνάνθρωπο»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΡΟΣ, υποψήφιος Δήμαρχος: «Δίνουμε καθημερινή  μάχη για τον συνάνθρωπο»

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του επί της Λ. Βεΐκου 9-11 πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος. Ήταν μια παρά πολύ καλή συγκέντρωση με τον κόσμο να κατακλύζει εκτός από το πεζοδρόμιο, και μεγάλο μέρος του οδοστρώματος της κεντρικής λεωφόρου της πόλης μας. Μετά τον αγιασμό, στο βήμα ανέβηκε ο Κυριάκος Τσίρος, ο οποίος είπε:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας εδώ σήμερα που μας τιμά ιδιαίτερα. Σήμερα είναι ειλικρινά η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει στο Γαλάτσι μέχρι τώρα.
»Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε τις δύο προηγούμενες τετραετίες. Μου δείξατε εμπιστοσύνη ως ιατρό, με στηρίξατε ως δήμαρχο και γι’ αυτό σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.  
»Θα σας ζητήσω τώρα από αυτό το βήμα να με εμπιστευτείτε ακόμη μια φορά και να με στηρίξετε και για την επόμενη πενταετία.
»Οι στόχοι μου για την επόμενη πενταετία μέσα στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες είναι κυρίως δύο: πρώτον, να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο το συνάνθρωπό μας μέσα από την κοινωνική πολιτική που ασκούμε στο δήμο και δεύτερον, να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο την πόλη μας και την καθημερινότητά μας.
»Ειδικότερα όσον αφορά στην κοινωνική πολιτική που έχουμε χαράξει ως δήμος είμαι ιδιαίτερα περήφανος. Αρκεί να σας αναφέρω ότι για το Πάσχα φέτος δώσαμε σε 400 οικογένειες διατακτικές τροφίμων, ενώ σε 120 οικογένειες της πόλης μας δίνουμε καθημερινά τρόφιμα. Επίσης, 150 παιδιά κάνουν δωρεάν φροντιστήριο και ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές καθηγητές για την προσφορά τους αυτή, γιατί χωρίς τη βοήθειά τους θα ήταν άνισος ο αγώνας αυτών των μαθητών. Χαίρομαι που καθιερώσαμε εμείς το Κοινωνικό Φροντιστήριο.
»Μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωνικές Δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας ξεκινάει τον επόμενο μήνα συσσίτιο για 100 συμπολίτες μας, ενώ ενισχύονται το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου μας.
»Επίσης, έχει γίνει σημαντικό έργο στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς καθώς καταφέραμε να φιλοξενήσουμε φέτος διπλάσιο αριθμό παιδιών. Στελεχώσαμε τα 4 ΚΑΠΗ του δήμου μας με εξειδικευμένο, επιστημονικό προσωπικό και πραγματοποιήσαμε δωρεάν εκδρομές γιατί δείχνουμε πάντα αγάπη και σεβασμό στην 3η ηλικία.»
Ο υποψήφιος δήμαρχος συνέχισε λέγοντας: «Αγαπητοί συμπολίτες,
»εμείς έχουμε να σας παρουσιάσουμε ένα μεγάλο έργο, το οποίο το υλοποιήσαμε μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό.
»Δουλεύουμε σκληρά και δίνουμε καθημερινή μάχη για το συνάνθρωπο,  σε δύσκολες εποχές για όλους μας. Πετύχαμε στόχους, τόσο σε Κοινωνικό, όσο και σε Αναπτυξιακό επίπεδο που ελάχιστοι δήμοι της χώρας μας πέτυχαν. Αδιαμφισβήτητα κάναμε και λάθη, αλλά αυτά οφείλονται στην αγωνία μας να προσφέρουμε περισσότερα σε εσάς και στην πόλη μας.
»Τα προβλήματα της πόλης μας είναι πολλά και δύσκολα, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η συστράτευση. Όταν έκανα έκκληση για συστράτευση, ανταποκρίθηκαν δύο αρχηγοί παρατάξεων. Έτσι ο συνδυασμός μας ενωμένος με παλιά και έμπειρα στελέχη, αλλά και με νέους υποψηφίους από όλες τις ηλικίες και όλα τα επαγγέλματα, καθώς και ενισχυμένος με τους δύο επικεφαλής των παρατάξεων θα συνεχίσει ενωμένος το έργο του, διορθώνοντας οποιοδήποτε λάθος και δίνοντας έμφαση στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων της πόλης μας.
»Όσον αφορά στους Δημοτικούς Συμβούλους που ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν μαζί μας και κατείχαν μάλιστα σημαντικές θέσεις στη Διοίκηση του Δήμου, εκθειάζοντας το έργο μας, ξαφνικά αποφάσισαν να περάσουν απέναντι δηλώνοντας ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, στην οποία οι ίδιοι συμμετείχαν ενεργά μέχρι πρόσφατα, αυτούς ειδικά τους αφήνω στην κρίση σας, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα είναι όπως πάντα δίκαιη. Ενώ οι αντίπαλοί μας βρίζουν και συκοφαντούν εμείς απαντάμε με το έργο μας και το ήθος μας.»
Στο τέλος της ομιλίας του ο Κυριάκος Τσίρος κάλεσε όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του να ανέβουν στην εξέδρα μαζί του.

Πήγαινε στην κορυφή