Δημοτική Συγκοινωνία

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοτική Συγκοινωνία

Η δημοτική συγκοινωνία στο Γαλάτσι, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί επί δημαρχίας Βασίλη Παπαδιονυσίου, και σταμάτησε επί δημαρχίας Κυριάκου Τσίρου, σύμφωνα με πληροφρίες μας μελετάται ξανά η λειτουργία της από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Σε πρώτη φάση, απ’ό,τι λέγεται, θα είναι μία λεωφορειακή γραμμή με δυο οχήματα, δύο οδηγούς και δωρεάν μετακίνηση. Τα λεωφορεία θα είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Γαλατσίου και οι οδηγοί υπάλληλοι δικοί του. Το δρομολόγιο το οποίο θα ακολουθεί το λεωφορείο, θα είναι το ίδιο με αυτό της προηγούμενης δημοτικής συγκοινωνίας με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων οι οποίοι μένουν στα πιο ορεινά τμήματα της πόλης μας.
Υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του χρόνου τα δυο λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας του Γαλατσίου θα είναι και πάλι στους δρόμους.
Λόγω της ιδιομορφίας του Γαλατσίου με τις πολλές ανηφόρες, κρίνεται άκρως απαραίτητη η δημοτική συγκοινωνία. Φανταστείτε αυτούς που κατοικούν στα Καραγιαννέικα να θέλουν να κατέβουν για τα ψώνια τους στο κέντρο της πόλης και δεν διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Θα πρέπει να μελετηθεί και να σχεδιαστεί πολύ καλά η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας για να μην έχουμε σε λίγα χρόνια μια από τα ίδια. Θα πρέπει να υπολογιστεί το ετήσιο κόστος, το ύψος του οποίου θα μπορούν να αντέχουν τα οικονομικά του Δήμου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή