Σύγχρονος δήμος στην υπηρεσία του πολίτη

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Σύγχρονος δήμος στην υπηρεσία  του πολίτη

Με μια ομιλία πολύ σωστά δομημένη, που κράτησε μία ώρα περίπου, ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, την Τετάρτη 14 Μαΐου, πραγματοποίησε μπροστά από το εκλογικό του κέντρο, επί της Λ. Βεΐκου 42, την κεντρική προεκλογική ομιλία του. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς το παρών έδωσαν πολλοί περισσότεροι Γαλατσιώτες από την προηγούμενη συγκέντρωση των εγκαινίων.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Γιώργος Μαρκόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και στις 18 του μήνα αλλά και στις 25 θα είναι ο νικητής των εκλογών.
Προχώρησε σε κριτική στον κ. Τσίρο λέγοντας: «Συζητώ κάθε μέρα με δεκάδες συμπολίτες μας. Και ειλικρινά συναντώ όλο και λιγότερους που πραγματικά να πιστεύουν ότι ο κ. Τσίρος είναι ο Δήμαρχος που μας αξίζει. Γιατί ο δήμαρχος που μας αξίζει πρέπει να είναι καθημερινά ενεργός, παρών, να συντονίζει, να κατευθύνει, να λύνει προβλήματα. Χωρίς ωράριο, χωρίς άλλη απασχόληση, οποιαδήποτε ώρα της μέρας, από το πρωί μέχρι το απόγευμα ή ακόμα και αργά το βράδυ. Και ο κ. Τσίρος δεν είναι έτσι. Το ξέρετε και το ξέρουμε όλοι. Είναι δήμαρχος μερικής απασχόλησης. Και παράλληλα να δίνει μάχες και στα κέντρα των αποφάσεων, εκεί όπου σχεδιάζεται, διαμορφώνεται και συναποφασίζεται το μέλλον κάθε δήμου.
»Ο κ.Τσίρος όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθεί να είναι και γιατρός και δήμαρχος. Ε, και τα δύο δεν γίνονται! Δεν χωράνε δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Και καλά κάνει ο άνθρωπος, αν θέλει να ασκεί το επάγγελμά του. Δεν μπορεί όμως να μπερδεύει αυτά τα δύο. Είναι και τα δύο λειτουργήματα ιερά και απαιτούν αφοσίωση και πλήρη απασχόληση. Απαιτούν να επιλέξεις: ή το ένα ή το άλλο. Γιατί αλλιώς, όποιος δεν επιλέγει, στο τέλος μπερδεύεται τόσο πολύ και ο ίδιος, που όπως θα θυμάστε οι περισσότεροι, φτάνει να υπογράφει υποσχέσεις διορισμού σε ιατρική συνταγή!
»Προσωπικά, σας το ξαναλέω: Σέβομαι κάθε “αντίπαλό” μου. Και μάλιστα, τη λέξη αντίπαλος τη βάζω πάντοτε σε εισαγωγικά. Γιατί τι έχουμε να χωρίσουμε; Προσωπικές επιθέσεις δεν θα κάνω. Ύβρεις και χαρακτηρισμούς δεν θα ακούσετε από εμένα. Αλλά η κριτική επιβάλλεται να γίνεται και πάντα θα γίνεται. Με επιχειρήματα και τεκμηριωμένα.»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις και τις προτεραιότητες που θα θέσει για το Γαλάτσι εάν εκλεγεί δήμαρχος. «Εμείς ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια με 7 αρχές. 7 απαράβατους όρους στους οποίους συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή όλοι. Και δίπλα σε αυτές, βέβαια, πολλές καλές ιδέες. Ανταλλάξαμε απόψεις μαζί σας. Και φτάσαμε σήμερα δίπλα σε αυτές τις 7 αρχές, να έχουμε και 7 μεγάλες πολιτικές προτεραιότητες. Ένα καλά μελετημένο σχέδιο δράσης δηλαδή, για την πόλη μας.
»Επτά αρχές και επτά προτεραιότητες λοιπόν. Και πρώτα, οι 7 αρχές μας. Ορισμένοι τις έχετε ακούσει ξανά, όμως επιτρέψτε μου μια επιγραμματική αναφορά. Γιατί αυτή είναι η ουσία τελικά, γι’ αυτά ψηφίζουμε στις 18 και 25 Μαΐου.
• Γραφείο μας ο δρόμος.
• Λύσεις, όχι λόγια.
• Πρώτα ο πολίτης.
• Διαφάνεια παντού.
• Ούτε μία μέρα χαμένη.
• Μαζί διαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας, μαζί θα το εφαρμόσουμε.
• Το Γαλάτσι και οι Γαλατσιώτες μπαίνουν πάνω απ’ όλα.
»Δίπλα σε αυτές τις αρχές, βάζουμε μεγάλες πολιτικές προτεραιότητες. Αυτές που επιλέξαμε μαζί.
»Πρώτη προτεραιότητα. Σύγχρονος Δήμος, Ψηφιακός Δήμος, στην υπηρεσία του πολίτη.
»Δεύτερον. Δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Αυξάνουμε και εκσυγχρονίζουμε τους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Yποστηρίζουμε στην πράξη τον θεσμό των ΚΑΠΗ.
»Σχεδιάζουμε τη λειτουργία Κοινωνικού Μαγειρείου. Το τονίζω: τη λειτουργία. Όχι την ταμπέλα και τις προσλήψεις. Για να μην υπάρξει συμπολίτης μας που θα του λείψει ένα πιάτο φαγητό.  Εγκαθιδρύουμε απευθείας επικοινωνία με το Δήμο όσων αντιμετωπίζουν επείγουσες  ανάγκες και φροντίζουμε με διακριτικότητα και εχεμύθεια τα προβλήματά τους.
»Τρίτον. Το Γαλάτσι αποκτά αξιοπρεπείς συγκοινωνίες.
»Τέταρτον. Γινόμαστε ξανά υπερήφανοι για το Γαλάτσι. Στα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας, καταγράφεται και η πρόθεση μας για τοποθέτηση έργων τέχνης Γαλατσιωτών δημιουργών – και όχι μόνο – σε πολλά σημεία της πόλης μας, αλλά και η δημιουργία Μουσείου Τεχνών για μόνιμες ή περιοδικές συλλογές.
»Πέμπτον. Όμορφο Γαλάτσι, όπως το ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας. Φροντίζουμε επιτέλους για την αισθητική της πόλης. Και δεν μιλάμε για πολυδάπανα έργα, αλλά για απλές λύσεις που δεν κοστίζουν πολλά. Και πρώτα απ’ όλα, αναδεικνύουμε την Ομορφοκκλησιά.
Και έκλεισε την ομιλία του, μ’ένα κάλεσμα προς όλους: «Μιλήστε σε όποιον Γαλατσιώτη και όποια Γαλατσιώτισσα ξέρετε και πείτε τους ότι ο Γιώργος Μαρκόπουλος, μαζί με την ομάδα που ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια… Λένε ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να ασκείται για τον άνθρωπο. Ότι η ζωή μας μπορεί να γίνεται κάθε μέρα και λίγο πιο εύκολη. Ότι το Γαλάτσι μας μπορεί να γίνει πιο όμορφο, πιο ανθρώπινο, πιο λειτουργικό. Στο χέρι μας είναι! Πείτε τους ότι προχωράμε όλοι μαζί, με καθαρά πρόσωπα και ξεκάθαρα λόγια.
»Φίλες και φίλοι, για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ πολύ. Θα τα πούμε στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή. Κι ακόμα σημαντικότερο, θα τα ξαναπούμε στην κάλπη και τη μεθεπόμενη Κυριακή. Και κυρίως, τα λέμε και θα τα λέμε κάθε μέρα. Εδώ, στο δρόμο. Στο δρόμο για ένα καλύτερο Γαλάτσι.  Για μια αυτοδιοίκηση για τον άνθρωπο, για όλους εσάς…!»

Πήγαινε στην κορυφή