«Για να σε αγαπήσει η πόλη, πρέπει πρώτα να την φλερτάρεις»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Για να σε αγαπήσει η πόλη,  πρέπει πρώτα να την φλερτάρεις»
«Για να σε αγαπήσει η πόλη, πρέπει πρώτα να την φλερτάρεις»

Κατάγεται από το Μάζι Φθιώτιδας και εδώ και 27 χρόνια ζει και εργάζεται στο Γαλάτσι. Ο λόγος για τον Τάσο Πασπάλα, ενεργό δημότη αυτής της πόλης και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στις εκλογές αυτής της Κυριακής με τον συνδυασμό του Νίκου Μαγκανάρη. Η κοινωνία του Γαλατσίου γνώρισε τον Τάσο Πασπάλα όταν πριν τρία περίπου χρόνια δημιούργησε τη δημοτική κίνηση των «e-Πρωταγωνιστών». Αλλά ας ακούσουμε τί μας είπε ο ίδιος σε μια κουβέντα που είχαμε μαζί του.

«ΠΑΛΜΟΣ»: Κύριε Πασπάλα, με δυο λόγια, μπορείτε να μας πείτε ποιός είστε;
ΤΑΣΟΣ ΠΑΣΠΑΛΑΣ: Είμαι 27 χρόνια κάτοικος Γαλατσίου και κατάγομαι από το Μάζι Φθιώτιδας. Η ρουμελιώτικη καταγωγή μου συνέβαλε από την θέση του αντιπροέδρου να ασχοληθώ με την επανίδρυση του συλλόγου της Ένωσης Ρουμελιωτών Γαλατσίου Λαμπρινής. Η ενασχόλησή μου με το σύλλογο Ρουμελιωτών ήταν η αφορμή να δηλώσω ενεργό παρών στην πόλη και να έρθω σε επαφή με Γαλατσιώτες πολίτες που σε άλλη περίπτωση θα ήταν αδύνατον να τους γνωρίσω. Επίσης υπήρξα μέλος του Δ.Σ. του σπουδαίου φορέα της «Δράσης για την κοινωνία τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής». Όπως καταλαβαίνετε, κύριε Γιαννακόπουλε, «για να σε αγαπήσει η πόλη, πρέπει πρώτα να την φλερτάρεις». 
Έχω σπουδάσει στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθηνών συστήματα πληροφορικής και έχω την δική μου επιχείρηση στον τομέα ανάπτυξης λογισμικού. Είμαι παντρεμένος με την Αγγελική Αργυροπούλου, που είναι πολιτικός μηχανικός, και έχω δύο παιδιά, την Άννα, που είναι γιατρός χειρουργός στο Αττικό Νοσοκομείο, και τον Βασίλη που είναι φοιτητής στο ΕΜΠ ηλεκτρολόγος μηχανικός, στον τομέα πληροφορικής.
«Π»: Πριν τρία περίπου χρόνια δημιουργήσατε την κίνηση των «Πρωταγωνιστών». Τί ήταν τελικά οι «Πρωταγωνιστές»;
Τ.Π.: Οι «e-Πρωταγωνιστές» είναι μια δημοτική κίνηση, που ξεκίνησα μαζί με λίγους αλλά διορατικούς φίλους την επομένη ακριβώς ημέρα των Δημοτικών Εκλογών του 2010. Θελήσαμε να ενεργοποιήσουμε τις νέες και τους νέους, να τους φέρουμε κοντά στα προβλήματα της πόλης και την τοπική αυτοδιοίκηση … και το καταφέραμε.
«Π»: Γιατί η δημοτική κίνηση των «Πρωταγωνιστών» δεν πήγε μέχρι τις εκλογές με εσάς υποψήφιο Δήμαρχο, έτσι όπως είχατε αρχικώς ανακοινώσει;
Τ.Π.: Σε κάθε μάχη, θα πρέπει να μετράς τις δυνάμεις σου, και να δίνεις με τις δυνάμεις που έχεις «μάχες νικηφόρες». «Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει … στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει», λέει το τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκη. Και εμείς στη μάχη των δημοτικών εκλογών πάμε για να κερδίσουμε και όχι για να χάσουμε. Σκοπός των «e-Πρωταγωνιστών» δεν ήταν να πάρουμε μια έδρα και να κάνουμε αντιπολίτευση επί παντός. Επίσης η κίνηση των «πρωταγωνιστών» δεν δημιουργήθηκε για να γίνω εγώ Δήμαρχος. Εμείς δεν φοβόμαστε να διοικήσουμε τουναντίον το επιθυμούμε, έτσι θα δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε ικανοί, έτσι θα δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε χρήσιμοι για την πόλη και τους πολίτες.
«Π»: Θα μπορούσατε να μας πείτε ποιο είναι το όραμά σας για την πόλη; 
Τ.Π.: Δυστυχώς δεν γεννήθηκα προφήτης για να βλέπω οράματα. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως έχω τη δύναμη έχω τη γνώση και την εμπειρία να βοηθήσω την πόλη μου και τους πολίτες της. Το επάγγελμά μου έχει να κάνει με την οργάνωση και την μηχανογράφηση μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτή τη στιγμή προσφέρω τις υπηρεσίες και τις γνώσεις μου σε μεγάλες επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Γιατί να μην μπορώ να βοηθήσω και τη δική μου πόλη. Αν ανθίσουν οι τοπικές επιχειρήσεις τότε και μόνο τότε θα δημιουργηθούν νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας. Είμαι θιασώτης της εργασίας και όχι της απασχόλησης.
Κάποτε αυτή η χώρα είχε «Υπουργείο Εργασίας» τώρα έχει «Υπουργείο Απασχόλησης». Εγώ θέλω δουλειά για τους νέους και όχι απασχόληση. Τα 3μηνα και 4μηνα στο Δήμο είναι συνθήκες ομηρίας και αποπροσανατολισμός για τους νέους.
«Π»: Επικαλείστε διαρκώς τις νέες και τους νέους, δεν φοβάστε μήπως στερηθείτε πολύτιμους σταυρούς από τις μεγάλες ηλικίες;
Τ.Π.: Όντως μιλώ συνέχεια για τις νέες και τους νέους της πόλης. Δεν σας κρύβω όμως πως με εντυπωσιάζει η ανταπόκριση που βρίσκω στις ηλικίες των ήντα και άνω. Οι ώριμες ηλικίες χαίρονται με τις επιτυχίες των παιδιών τους, και ικανοποιούνται όταν ανεβάζω τα παιδιά τους στο βήμα για να μιλήσουν για την πόλη που ζουν. Οι ώριμοι φίλοι μας είναι αυτοί που μας δίνουν θάρρος, δύναμη και στήριξη για να προχωρήσουμε.
«Π»: Γιατί αποφασίσατε να συμπορευθείτε με τον Νίκο Μαγκανάρη;
Τ.Π.: Εγώ, κύριε Γιαννακόπουλε, δεν εμφανίστηκα στους πολίτες του Γαλατσίου για να καταθέσω τον εγωισμό μου, εγώ ήρθα να καταθέσω τις δυνάμεις μου, τις γνώσεις μου, τις ικανότητές μου και την ομάδα των πρωταγωνιστών για το καλό της πόλης. Ο Νίκος Μαγκανάρης είναι ένας γνώστης των θεμάτων της πόλης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καταγράφει διαχρονικά πλήθος υποστηριχτών, έχει κερδίσει την συμπάθεια και την εκτίμηση των πολιτών αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων. Και όπως λέει ο ίδιος είναι έτοιμος να διοικήσει. Ο Νίκος ο Μαγκανάρης ζήτησε την στήριξη των «Πρωταγωνιστών» και κατόπιν ομόφωνης απόφασης του την δώσαμε, έχοντας υπόψη μας ότι δεν έχει κανείς να του προσάψει το παραμικρό.
«Π»: Είστε πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Γαλατσίου και από τότε που αναλάβατε οι επιτυχίες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Τ.Π.: Το δάφνινο στεφάνι των επιτυχιών δεν ανήκει στον πρόεδρο ανήκει στους αθλητές τους προπονητές και τους ανθρώπους που στηρίζουν την ομάδα. Εγώ βρίσκομαι εκεί για να δείξω το δρόμο προς τις επιτυχίες. Πέρυσι στο τμήμα μπάσκετ, πρωταθλήτριες Αθηνών οι κορασίδες και οι νεάνιδες και δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Φέτος η γυναικεία ομάδα του βόλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της ανεβαίνει κατηγορία και μάλιστα στην B’ Εθνική Κατηγορία. Φέτος οι κορασίδες του τμήματος μπάσκετ επαναλαμβάνουν τον περσινό τους θρίαμβο. Πρωταθλήτριες Αθηνών και πηγαίνουν πάλι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα! Στο δε τμήμα ρυθμικής γυμναστικής οι επιτυχίες είναι καθεστώς, έχουμε κορυφαίες αθλήτριες υψηλού επιπέδου που κάθε χρόνο φέρνουν πανελλήνιες διακρίσεις. 
Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο της συζήτησης να τολμήσω μια υπόσχεση. Τον πρώτο κιόλας χρόνο από την όποια θέση μου στο Δήμο, θα βγάλω τη μίζερη εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζουν τα γήπεδα ποδοσφαίρου το τένις και το κλειστό γήπεδο. Επίσης θα κάνω δική μου υπόθεση την αξιοπρεπή εικόνα που πρέπει να αποπνέουν οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης που ψυχορραγούν.
Επίσης υπόσχομαι σε όλους που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, πέρα από την διεκδίκηση του Παλαί, θα αγωνιστώ να αποκτήσει το Γαλάτσι άλλη μια κλειστή αίθουσα Αθλητισμού και Πολιτισμού… και θα το καταφέρω!
«Π»: Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για την πόλη σήμερα, κύριε Πασπάλα;
Τ.Π.: Ένα πράγμα χρειάζεται η πόλη σήμερα: Να δώσουμε δουλειά στους νέους! Με τον αυριανό Δήμαρχο το Νίκο Μαγκανάρη, και όλα τα στελέχη του συνδυασμού θα προσπαθήσουμε να ξεκλειδώσουμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχει αυτή η πόλη για να πάρει μπρός και να ξαναλειτουργήσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή