Μεγάλη νίκη του Γ. Μαρκόπουλου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Μεγάλη νίκη  του Γ. Μαρκόπουλου

Με μια διαφορά 14 σχεδόν μονάδων ο Γιώργος Μαρκόπουλος κέρδισε τον Κυριάκο Τσίρο στην εκλογική μονομαχία της β’ Κυριακής, 25 Μαΐου, και είναι ο νέος Δήμαρχος Γαλατσίου. Η δυναμική που είχε αναπτύξει κατά την προεκλογική περίοδο ο Γ. Μαρκόπουλος αυξήθηκε τη βδομάδα μεταξύ των α’ και της β’ Κυριακής καθώς το ισχνό προβάδισμα του απερχόμενου δημάρχου στις 18 Μαΐου αποτέλεσε αδιάσειστη απόδειξη πως οι μέρες του Κυριάκου Τσίρου στο δημαρχιακό θώκο έφτασαν στο τέλος τους.

Πάνω από 3.000 είναι οι ψήφοι που έδωσαν καθαρή νίκη τη β’ Κυριακή στον Γιώργο Μαρκόπουλο, τον τέταρτο κατά σειρά δήμαρχο του Γαλατσίου.
Ο συνδυασμός του «Γαλάτσι – Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο» καταλαμβάνει είκοσι (20) έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με το συνδυασμό του Κ. Τσίρου να ακολουθεί με πέντε (5) ενώ από δύο (2) έδρες καταλαμβάνουν οι Μ. Πρωτονοτάριος, Ν. Μαγκανάρης, Σπ. Παναγιώτου, Γρ. Χαραλαμπίδης.
Ο Κυριάκος Τσίρος, στο μήνυμά του μετά την ήττα του, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τα δημοτικά πράγματα και πως αφοσιώνεται στο ιατρείο και την οικογένειά του. Έτσι, η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου έχει ως εξής:
Από το συνδυασμό του Γιώργου Μαρκόπουλου εκλέγονται οι:
Λεπίδα – Ντάγλα Σοφία
Δερεδίνης Βασίλης
Ελευθερίου Εμμανουήλ
Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη Ντίνα
Μπουγιούκας Ευάγγελος
Μελισσουργός Γερμάνος
Δαβίλλας Παναγιώτης
Κουνάνης Ελευθέρ. Φραγκίσκος
Μπάκαλου Ισιδώρα
Ροπόδης Παναγιώτης
Μπάστας Κωνσταντίνος
Βερούλης Ιωάννης
Δάσκα – Σώμου Μαρία
Ζήκου Αγγελική Μαρία
Λιάπη Δήμητρα
Αμοργιανός Γεώργιος
Μανδηλαρά Μαργαρίτα
Κοράκη Μάρθα
Βάσιλας Πέτρος
Οικονόμου Ιωάννης
Από το συνδυασμό του Κυριάκου Τσίρου και μετά την αποχώρηση του ίδιου, εκλέγονται οι:
Ζώμπος Κωνσταντίνος
Μανιάτης Ιωάννης
Μπούρας Αθανάσιος
Παναγιωτακοπούλου Ασπασία
Κιτσίνη Γεωργία
Από το συνδυασμό του Μανώλη Πρωτονοτάριου εκλέγεται ο ίδιος και ο Σκληράκης Γιάννης.
Από το συνδυασμό του Νίκου Μαγκανάρη, ο ίδιος και ο Σιδερής Ιωάννης.
Από το συνδυασμό του Σπύρου Παναγιώτου, ο ίδιος και ο Παπαδοκωστόπουλος Άρης.
Από το συνδυασμό του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη, ο ίδιος και ο Βουρδουμπάς Χάρης.
Μια οριακή μεν, νίκη δε, η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα Περιφερειάρχης Αττικής, με 50,82%, αφήνοντας πίσω της τον Γιάννη Σγουρό που έλαβε το 49,18% των ψήφων της β’ Κυριακής.
Μεγαλύτερη διαφορά πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, λαμβάνοντας το 26,58% των ψήφων, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί δεύτερη με 22,71%, τη Χρυσή Αυγή τρίτη με 9,40%, την Ελιά τέταρτη με 8,02%, το Ποτάμι πέμπτο με 6,60%, το ΚΚΕ στην έκτη θέση με 6,09% και τους Ανεξάρτητους Έλληνες έβδομους με 3,46%.
Η πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ διατηρήθηκε και στο Γαλάτσι όπου πήρε το 30,85% των ψήφων, σημειώνοντας μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Ν.Δ. που έλαβε μόλις το 17,82%. Και στην πόλη μας τρίτη δύναμη αναδείχθηκε η Χρυσή Αυγή με 8,78%, το ΚΚΕ ήρθε τέταρτο με 8,13%, το Ποτάμι πέμπτο με 7,88%, η Ελιά βρέθηκε στην έκτη θέση με 6,73% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σταθερά έβδομοι με 3,28%.
Στους πίνακες που ακολουθούν δείτε αναλυτικά τα ποσοστά, τις ψήφους και τις έδρες που έλαβε το κάθε κόμμα και σχηματισμός.
Στις σελίδες 11 – 12 δείτε αναλυτικά τις ψήφους που έλαβαν οι δύο μονομάχοι του Γαλατσίου και στις σελίδες 13 -15 τη σταυροδοσία των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του Γ. Μαρκόπουλου, που είναι και ο νικητής αυτών των δημοτικών εκλογών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή