Πρόεδροι στο πλυντήριο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πρόεδροι  στο πλυντήριο

Σάββατο πρωί, πάω να πάρω το αυτοκίνητο απ’ το πλυντήριο, θέλοντας να προλάβω τη γνωστή παρέα του Σαββάτου για το καθιερωμένο καφεδάκι. Κατηφορίζω λοιπόν με τα πόδια απ’ την οδό Αιγοσθενών προς την οδό Συρρακουσών. Στη συμβολή των οδών και στην απέναντι ακριβώς δεξιά γωνία, άφησα το αυτοκίνητο αποβραδίς για πλύσιμο, σε μια επιχείρηση αμιγώς Πακιστανών. Δε βαριέσαι λέω, ας φάνε κι αυτοί ένα κομμάτι ψωμί, σάμπως κι εγώ μετανάστης δεν ήρθα στο Γαλάτσι, απλά τότε που ήρθα εγώ, δεν έκαιγε τόσο πολύ ο ήλιος και έτσι δεν πήρα χρώμα.

ε το που πατώ το κατώφλι της επιχείρησης ακούω μια κραυγή θαυμασμού … Πρόεντρε !!! Μια συμπαθητική σοκολατένια φυσιογνωμία με σκούρα προφορά, ξαμολήθηκε κατ’ απάνω μου σα χρυσόμυγα. Πετάει κατάχαμα το σφουγγάρι που κρατούσε στα χέρια, τινάζει τους αφρούς από τα δάχτυλα και με ορθάνοιχτη αγκαλιά και ένα χαμόγελο απέραντης εκτίμησης και θαυμασμού, με αγκαλιάζει επαναλαμβάνοντας με σπαραξικάρδια φωνή… Πρόεντρε!!!
Γειά σου φίλε… ψελλίζω αμήχανα… Πού με γνώρισε, λέω μέσα μου, το θηρίο, καμαρώνοντας για το «Πρόεντρε». Τις ελιές δεν τις κατεβάζω με Πακιστανούς, στη Μανωλάδα δεν έχω περβόλια με φράουλες. Κοίτα να δεις λέω που… κυκλοφόρησε ο «Παλμός» στο Πακιστάν !!!
Από το γήπεδο, φίλε, με γνωρίζεις;;; (βλέπετε τελώ πρόεδρος της ένδοξης «Ένωσης Γαλατσίου» ). Όχι Πρόεντρε !!! σε είδα στη κολώνα. Στην κολώνα;;;  λέω με απορία και με διάθεση αποστροφής, δείχνοντάς του πως σίγουρα κάνει λάθος. Στη κολώνα Πρόεντρε, με βεβαιώνει εκείνος, στη κολώνα Βεΐκου και Γκαλατσίου σε είντα, μεγάλη αφίσα, μεγάλη φωτογραφία μεγάλο Πρόεντρο με γυαλιά. Η χαρά που πήρα με το «Πρόεντρε», γύρισε τούμπα και έγινε δηλητήριο, άντε τώρα να εξηγήσω στον Πακιστανό πώς βρέθηκα στην κολώνα.
Κι εγώ Πρόεντρο Πακιστάν… συνεχίζει εκείνος σα σίφουνας. Είσαι ο Πρόεδρος του Πακιστάν λέω;;; και με μιας δείχνω το θαυμασμό μου… Κι εγώ που νόμιζα πως ο φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου ήταν ο πρόεδρος της Ουραγουάης… Τιμή μου, του λέω ,που σε γνωρίζω, αποτίοντας τον δέοντα σεβασμό στην απλότητα του ανθρώπου. Όχι μου λέει, Πρόεντρε χαμογελώντας, εγώ Πρόεντρο όλο το Πακιστάν Ελλάντα, Τζάμια, Φανάρια, Πλυντήρια Πρόεντρο εγκώ. Μίλα ρε φίλε, του λέω, ότι είσαι ο Πρόεδρος των Πακιστανών στην Ελλάδα! Πίσω του είχαν μείνει στήλη άλατος τρείς ομοεθνείς του, παρακολουθώντας τη σκηνή με τα σφουγγάρια στα χέρια… Σα να περίμεναν το σύνθημα απ’ τον Πρόεντρο, «Αγαπούλες, εσύ, εσύ κι ο κωλοτούμπας στο πούλμαν γρήγορα».
Με σπαστά ελληνικά του εξήγησα, πως στις πρόσφατες εκλογές ο υποφαινόμενος Πρόεδρος έφαγε μαύρο. ΜΑΥΡΟ το Πρόεντρο;;; Μαύρο, Μπασίρ, και δεν πρόκειται να ξαναβάλω ποτέ υποψηφιότητα! Όχι Πρόεντρε, εγώ τρεις φορές βάλει, τρίτη φορά έγινα Πρόεντρο. Αφού συστηθήκαμε με τα μικρά μας ονόματα, παίρνω το απολογητικό μου ύφος και αρχίζω να του εξιστορώ την προεκλογική μου Οδύσσεια.
Άστα να πάνε, Μπασίρ… τρία χρόνια, δεν είχα αφήσει χοροεσπερίδα για χοροεσπερίδα, εκδήλωση για εκδήλωση. Έχω ταξιδέψει, Μπασίρ, περισσότερο κι απ’ το μακαρίτη το «Μάρκο Πόλο», έχω πάει εκδρομές με τους Επτανησίους, τους Πελοποννησίους, τους Θεσσαλούς τους Ρουμελιώτες, μόνο στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν δεν πρόλαβα να πάω.
Πρόεντρε, το λαό τέλει πλυντήριο, τέλει ντουλειά, τέλει φανάρια πλύνει τζάμια, τάπε αυτά το λαό;;; Τά ‘πα, Μπασίρ, γι’ αυτό δεν βγήκα. Ο Έλληνας, Μπασίρ, δεν ζητάει πολλά, θέλει να λέγετε Ευρωπαίος, να παίρνει 350 ευρώ το μήνα και έναν Πακιστανό να του πλένει το αυτοκίνητο. Μπράβο, Πρόεντρε, αγκαπάει Πακιστανό…!
Μπασίρ, παίρνω ύφος Λάμπρου Κωνσταντάρα θέλοντας να τον εντυπωσιάσω, «Άγνωσται αι Βουλαί των Ελλήνων» και μπαίνω στο αυτοκίνητο να φύγω. Ωραίο αυτοκίνητο Πρόεντρε, το πουλάει Μπασίρ;;; Κοίτα, λέω, που ο Πακιστανός κρατάει φλέβα από Καλαμάτα.
Μπασίρ… τον ρωτώ. ΑΚΟΥΕΙ Πρόεντρε. Τον Ίκαρο τον Πετρόπουλο τον ξέρεις;;; Πακιστανό είναι Πρόεντρε;;; Όχι Καλαματιανό. Σε ποια φανάρια πλένει τζάμια, Πρόεντρε;;; Άκου Μπασίρ, ο Ίκαρος στο Γαλάτσι είναι ο «Πρόεντρο των Προέντρο». Μιλάμε για χιλιάδες σταυρούς!!! Τους μετράει εδώ και 20 χρόνια και τελειωμό δεν έχουν. Να φανταστείς στις τελευταίες εκλογές, έκανε δήλωση στήριξης στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ακόμα Σταυρούς μετράνε.
Πρόεντρε!!! μου κάνει ο Μπασίρ με ύφος συνωμοτικό, από κοντά το Πρόεντρο Ίκαρο… ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΕΧΕΙ.
Να φανταστείς, Μπασίρ, ο Ίκαρος, μετά τη μεγάλη του επιτυχία στις Δημοτικές εκλογές, ξεκίνησε να στρατολογεί στη «ΔΡΑ.ΣΥ.» όλους τους «αποτυχημένους υποψηφίους», τους καβατζώνει που λες για τις επόμενες εκλογές. ΑΑΑΑΑ καλά κάνει Ίκαρο, «Προνοητικό Άντρωπο». Πρόεντρε, άμα Ίκαρο τέλει κάνει συγκέντρωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τώρα που κλείνει ΠΑΣΟΚ, 5 ευρώ κεφάλι, Μπασίρ γεμίσει πλατεία με Πακιστάν. Άσε Μπασίρ, σε λίγο θα είναι εξουσία και θα τους παίρνει μέσω ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. Ντουλέμπορο το Ίκαρο;;; Καλή ντουλειά, Προέντρε, πολλά λεφτά!!! Τι δουλέμπορο και σωματέμπορο, Καλαματιανός σου λέω. Πρόσεξε Μπασίρ αυτά τα λέμε μεταξύ μας… Ομερτά Πρόεντρε. Το 80% των υποψηφίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο Γαλάτσι το ελέγχει η ΔΡΑ.ΣΥ. και όπως πάντα η πονηρή αλεπού, μένει στην απ’ έξω. ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥ το Ίκαρο Πρόεντρε;;;  Συνιστώσα σου λέω Μπασίρ, σκέτος Λαφαζάνης. ΛΑΖΑΝΗΣ;;; κάνει με απορία ο Μπασίρ. Τι Λαζάνης και λαζάνια, ρε Μπασίρ, σιγά μην είναι «μακαρόνια με κιμά» ο πρόεδρος…. ΠΡΟΕΝΤΡΟ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ;;;
Ναι, ρε συ, τι νόμιζες, ο Σάκης Ρουβάς του Γαλατσίου σου λέω, έχει μετατρέψει που λες τη ΔΡΑ.ΣΥ σε γραφείο ανεύρεσης υποψηφίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και σα να μην έφτανε αυτό, τους παίρνει και συνδρομή. Αλεπού σου λέω ο Καλαματιανός. ΑΛΕΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΝΤΡΟ;;; Βλέπεις Μπασίρ τον ευνόησαν και οι συνθήκες στο παρελθόν. Ξέρεις τι κόσμο έχει να στρατολογήσει τώρα η ΔΡΑ.ΣΥ με πρόφαση το Παλαί;;; Το 2019 Μπασίρ, όταν ο Ίκαρος θα είναι πλέον «ώριμος» για Δήμαρχος και ο Ζάκης θα έχει ανέβει σε σταυρούς, θα κάνει προνουντσιαμέντο και θα αναλάβει μαζί με τον αντιπρόεδρο την εξουσία του ΔΡΑ.ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΑΑΑΑΑ… ΜΕΓΚΑΛΗ ΑΛΕΠΟΥ ΤΟ ΙΚΑΡΟ Πρόεντρε!
Μπασίρ… είσαι Γάτα…
Σαλάμ αλέκουμ, Πρόεντρε!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή