«Σοφότεροι» οικογενειακά δηλώνουν οι γονείς που συμμετείχαν στη Σχολή Γονέων του Β’ Παιδικού Σταθμού Δήμου Γαλατσίου

ΠΑΙΔΙ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
«Σοφότεροι» οικογενειακά δηλώνουν οι γονείς που συμμετείχαν στη Σχολή Γονέων του Β’ Παιδικού Σταθμού Δήμου Γαλατσίου
Στο Β’ Παιδικό Σταθμό λειτούργησε μέσω του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης τουΥπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η Σχολή Γονέων, με υπεύθυνη την κοινωνιολόγο Σέβη Τσαμπουνάρη. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη μεσημέρι, για δύο μήνες, 15 γονείς συμμετείχαν στη Σχολή Γονέων και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για το σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και να προβληματιστούν πάνω σε θέματα που αφορούν στην καλύτερη επικοινωνία μέσα στην οικογένεια.
 
Η κοινωνιολόγος και υπεύθυνη του προγράμματος, Σέβη Τσαμπουνάρη, ολοκλήρωσε τη Σχολή Γονέων στο Β’ Παιδικό με τις καλύτερες εντυπώσεις, που όπως αναφέρει ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. «Κινήθηκα στο πλαίσιο του προγράμματος της συμβουλευτικής γονέων και προσαρμογής στην οικογενειακή ζωή. Αναλύσαμε ιδιαίτερα τα δικαιώματα των παιδιών και το σοβαρό θέμα της κακοποίησης παιδιών. Δουλέψαμε κυρίως βιωματικά και κάναμε ασκήσεις προσαρμογής στους ρόλους μέσα στην οικογένεια. Ήταν όλα εξαιρετικά, από την εκπληκτική παιδαγωγό Πιπίνα Κουνέλη έως τους άψογους και συνεργάσιμους γονείς που συμμετείχαν με άκρατο ενθουσιασμό».
 
Η παιδαγωγός και υπεύθυνη του Β’ Παιδικού Σταθμού Πιπίνα Κουνέλη, η οποία είχε την πρωτοβουλία να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας στον παιδικό σταθμό λέει χαρακτηριστικά ότι: «ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα έφτασε στο τέλος του και μας άφησε έντονες εμπειρίες για να θυμόμαστε και ουσιαστικές γνώσεις για να πορευτούμε με αυτές από εδώ και μπρος. Γέλια, συγκινήσεις, προβληματισμούς, γνώσεις μα πάνω απ΄ όλα ένα απίστευτο δέσιμο των ανθρώπων που συμμετείχαν. Ευχαριστώ από καρδιάς την οδηγό μας Σέβη Τσαμπουνάρη και την Ντίνα, τη Δώρα, τη Maya, τη Λίζα, τον Κώστα, το Θοδωρή, το Δημήτρη, την Κέλλυ, τη Ζήνα , τη Μαρία, τη Ματούλα, τη Ρούλα, τη Δήμητρα, την Πέγκυ, τη Βίβιαν! Είμαι πραγματικά περήφανη και σας ευχαριστώ για την από καρδιάς στήριξη σε αυτό το πρόγραμμα!».
 
Η μαμά του Λάμπρου, Κωνσταντίνα Βέλλα, επισήμανε την αναγκαιότητα που υπάρχει για τη συμμετοχή των γονιών σε τέτοια προγράμματα, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε. «Γνωριστήκαμε καλά οι γονείς μεταξύ μας και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε και μετά τη λήξη του προγράμματος, γιατί και τα παιδιά έχουν ανάγκη από άλλα παιδιά, οπότε όλοι μαζί γίναμε μια μεγάλη παρέα. Χάρη στην ευθύτητα και στον καθαρό λόγο της κοινωνιολόγου που μας πλοήγησε σε αυτό τον υπέροχο κόσμο της αρμονικής οικογενειακής ζωής καταφέραμε να αντλήσουμε πολλές πληροφορίες, ουσιαστικές για την καθημερινότητά μας και να ενωθούμε ως ομάδα». Η κα. Βέλλα πρότεινε μετά από την επιτυχημένη αυτή Σχολή Γονέων να υπάρξει πρωτοβουλία για νέες ομάδες, είτε με κοινωνιολόγο, είτε με παιδοψυχολόγο, καθώς συμβάλλουν τα μέγιστα στη βελτίωση των σχέσεων γονέων και παιδιών.
 
Η μαμά των διδύμων, Κέλλυ και Στάθη, Δώρα Ζορμπαλά, δηλώνει ενθουσιασμένη από όσα άκουσε και έμαθε, αλλά και από το δέσιμο των γονέων μεταξύ τους. «Δεν θα είχαμε καταφέρει να παρακολουθήσουμε τα μαθήματά μας με ηρεμία, γνωρίζοντας ότι και τα παιδιά μας είναι ασφαλή και περνάνε καλά, αν η παιδαγωγός Πιπίνα Κουνέλη δεν είχε εξασφαλίσει τη φιλοξενία κάποιων παιδιών στον παιδικό σταθμό, των οποίων οι γονείς συμμετείχαν στο πρόγραμμα και δεν είχαν άλλη δυνατότητα φύλαξης. Για όσους πήραμε μέρος σε αυτή την μοναδική βιωματική εμπειρία η Σχολή Γονέων δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται κάθε φορά με καφέ σε κάποιο σπίτι ή σε κάποιο πάρκο, όπου συζητάμε, γελάμε και απολαμβάνουμε ο ένας την παρέα του άλλου και τα παιδιά μας παίζουν ευχαριστημένα».
 
Ο μπαμπάς του Νικόλα, Κωνσταντίνος Ζώμπος αναφέρει: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ την παιδαγωγό και υπεύθυνη του Β’ Παιδικού Πιπίνα Κουνέλη για την προσωπική της πρωτοβουλία να διοργανώσει στο χώρο του Β’ παιδικού τη Σχολή Γονέων δίνοντάς μας την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στο Πρόγραμμα αυτό του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης τα συγχαρητήρια μου στην καταπληκτική κοινωνιολόγο και δασκάλα μας Σέβη Τσαμπουνάρη, η οποία μας δίδαξε τις κατάλληλες τεχνικές για μια αρμονική σχέση γονιού και παιδιού και μας μεταλαμπάδευσε ουσιαστικές γνώσεις για την καθημερινότητα στην οικογένεια αλλά και τα δικαιώματα των παιδιών. Φυσικά ευχαριστώ θερμά τις εκπληκτικές συμμαθήτριες με τις οποίες μοιράστηκα κοινές αγωνίες και προβληματισμούς και με τις οποίες περπατήσαμε σε καινούριους δρόμους, ώστε να γίνουμε όλοι καλύτεροι γονείς».
 
Η Σχολή Γονέων ολοκληρώθηκε στο Β’ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Γαλατσίου με επιτυχία και όσοι γονείς συμμετείχαν κατέληξαν ομόφωνα στα ακόλουθα συμπεράσματα: χρειάζεται να έχουμε όρια και να διατηρούμε τις ισορροπίες με τα παιδιά μας, είναι απαραίτητο να είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους, να τα σεβόμαστε και φυσικά να τα λατρεύουμε!!
  
Πήγαινε στην κορυφή