Η κοινωνική απάντηση στο διαφαινόμενο ξεπούλημα του ΠΑΛΑΙ πρέπει να είναι ένα ισχυρό «ΟΧΙ» με Θεσμικό Τοπικό Δημοψήφισμα

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Η κοινωνική απάντηση στο διαφαινόμενο  ξεπούλημα του ΠΑΛΑΙ πρέπει να είναι ένα ισχυρό  «ΟΧΙ» με Θεσμικό Τοπικό Δημοψήφισμα

Γαλατσιώτες, Γαλατσιώτισσες,
Είναι γνωστό πλέον ότι στην Αδιέξοδη Κυβερνητική Πολιτική των Άμεσων Ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνεται και το Ολυμπιακό Ακίνητο ΠΑΛΑΙ. Έχει δε οριστεί η Διαδικασία Ξεπουλήματος με σχετικό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβρη. Η εξέλιξη αυτή επιβάλλει άμεση αντίδραση με Συγκεκριμένο Στόχο και την ενδεδειγμένη τακτική.

Προς τον σκοπό αυτό, φορείς και μία πρωτοποριακή Ομάδα Πολιτών, έχουν ξεκινήσει αλλεπάλληλες Συζητήσεις και ενέργειες στις οποίες εντάχθηκε και η Συναυλία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παλαιό Τέρμα για ενημέρωση και κινητοποίηση της Γαλατσιώτικης Κοινωνίας.
Η προσπάθεια όμως αυτή, κατά τη γνώμη μου, για να είναι αποτελεσματική πρέπει:
Πρώτον: Να υπάρξει τεκμηριωμένη Δημοτική Πρόταση.
Δεύτερον: Να συμμετέχουν όλες οι τοπικές Συλλογικότητες του Γαλατσίου με προεξάρχουσα τη Νοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή και
Τρίτον: Οι Διάφορες μορφές Κινητοποίησης που θα επιλεγούν, πρέπει να επιδιώκουν, και το κυριότερο να επιτυγχάνουν, τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική Συσπείρωση.
Σ’ αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να παρουσιάσω επιγραμματικά την προσωπική μου θέση την οποία και κατέθεσα μετά το 2004 και το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν έγινε η Σχετική Συζήτηση «Τί πρέπει να γίνει με το ΠΑΛΑΙ», υπεθυμίζοντας συγχρόνως ότι είμαι ο ένας εκ των δύο Δημοτικών Συμβούλων – ο άλλος είναι ο Μπάμπης Ασφής – που καταψηφίσαμε την απόφαση για την κατασκευή του ΠΑΛΑΙ και ο χρόνος δυστυχώς απέδειξε του λόγου μας το αληθές.
Ερχόμενος δε στο τώρα, θέλω να καταγραφεί ότι ανήκω σ’εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να παραχωρηθεί στο Δήμο εφόσον προηγούμενα παρουσιαστεί η Αναγκαία Οικονομοτεχνική Μελέτη Βιωσιμότητος. Σε κάθε άλλη περίπτωση, να παραμείνει «Δημόσιος Κοινωνικός Χώρος».
Το επιβεβλημένο δε Οργανωτικό Σχήμα, που θα καταθέσει τη Συμφωνημένη Πρόταση, το οποίο στη συνέχεια θα διεκδικήσει την υλοποίησή της μ’όλα τα μέσα και τέλος αν δεν εισακουστεί, θα αντιδράσει Αγωνιστικά – όπως ανέφερα και παραπάνω – πρέπει να περιλαμβάνει:
α) Τη Νοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή, η οποία θα σύρει πρώτη τον χορό.
β) Όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
γ) Τους φορείς και τα κινήματα του χώρου.
δ) Πρωτοποριακές Ομάδες Πολιτών και το κυριότερο
ε) την Πλειοψηφία του Γαλατσιώτικου Λαού, ο οποίος πρέπει να εκφραστεί με τον πιο Αδιαμφισβήτητο τρόπο που είναι το «ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ».
Τη Διαδικασία δε του πιο πάνω Δημοψηφίσματος μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει Άμεσα η Νοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή και να στηριχτεί απ’ όλους τους άλλους.
Η σχετική ψηφοφορία είναι Αναγκαίο να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβρη και θα είναι η υπεύθυνη θέση όλων και προ παντός του Γαλατσιώτικου Λαού.

Γαλάτσι, Ιούλιος 2014,
Φιλικά,
ΗΛΙΑΣ Ν. ΜΙΜΗΓΙΑΝΝΗΣ
κινητό 6981 243101

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή