Λάθος τρόπος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Λάθος  τρόπος
Η δημοτική παράταξη Ενότητα για την Ανατροπή κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι: «Ο κ. Μαρκόπουλος “χαρίζει” 660.000 ευρώ σε ΕΥΔΑΠ και Χαραγκιώνη. Ο Δήμαρχος πρέπει απ’όλα να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου. Η ιστορία επιμελώς κρατήθηκε κρυφή από τους πολίτες. Με την ένοχη σιωπή όλων επιχειρείται να συγκαληφθεί ένα σκάνδαλο.»

Διαβάζω από το λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών:
Σκάνδαλο: κάθε τι (πράξη, ενέργεια, γεγονός, συμπεριφορά, κατάσταση) που θεωρείται νομικά και ηθικά κατακριτέο και προκαλεί σοκ, δυσμένεια, αποδοκιμασία.
Η απόφαση η οποία πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, αγαπητοί μου φίλοι, για διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ και τον Όμιλο Χαραγκιώνη, δεν είναι σκάνδαλο. Μπορεί να μη συμφωνείτε με την απόφαση – γι’αυτό εξάλλου και την καταψηφίσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο – αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σκάνδαλο.
Γιατί είναι νομικά και ηθικά κατακριτέα η συμμόρφωση της διοίκησης του Δήμου προς τις αποφάσεις της δικαιοσύνης; Για την ΕΥΔΑΠ έχουν εκδοθεί 98 αποφάσεις δικαστηρίων οι οποίες δικαιώνουν την εταιρεία. Αποφάσεις επίσης έχουν εκδοθεί και υπέρ του Ομίλου Χαραγκιώνη. Και βάσει των δικαστικών αποφάσεων αυτών έχουν εκδοθεί και διαταγές πληρωμής.
Η απόφαση της διοίκησης του Δήμου είναι πολιτική απόφαση. Κι έτσι πρέπει να κριθεί. Πιστεύω ότι η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η δημοτική παράταξη Ενότητα για την Ανατροπή για να καταγγείλει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν υπέρ αρκετή. Οι αφίσες που κυκλοφόρησαν με τη φωτογραφία του Δημάρχου περίσσευαν και η κίνηση αυτή χρεώνεται στα αρνητικά της παράταξης.
Δεν είναι υγιής και σωστός τρόπος αντιπολίτευσης η κατά αυτό τον τρόπο στοχοποίηση προσώπων. Θα συμφωνούσα αν χαρακτηρίζονταν σκανδαλώδεις οι αποφάσεις υπέρ της ΕΥΔΑΠ. Γιατί οι δικαστές δεν προχώρησαν στην ουσία της υπόθεσης αλλά παρέμειναν στο τυπικό μέρος της μη ανάρτησης των αποφάσεων επιβολής τελών και φόρων για την περίοδο 1994-2009. Ποιός όμως είχε την ευθύνη για τη μη ανάρτηση των αποφάσεων; Θα γίνει καμιά ΕΔΕ; Έτσι για τα μάτια του κόσμου. Επί 15 χρόνια δεν εφαρμόζονταν κάποιες συγκεκριμένες διατάξεις, δεν έχει κανένας ευθύνη γι’αυτό; Ούτε υπηρεσιακός παράγοντας ούτε πολιτικός προϊστάμενος;
Κριτική στις αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου και προσωπικά στο Δήμαρχο, όχι μόνο πρέπει, αλλά επιβάλλεται να γίνεται. Αυτός είναι ο κανόνας της δημοκρατίας. Προσοχή όμως στη χρήση κάποιων λέξεων γιατί σε κάποιες περιπτώσεις χάνουν το νόημά τους αλλά ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στον τρόπο της αντιπολίτευσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή