Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος

Η επίσημη πρώτη της νέας δημοτικής αρχής Γαλατσίου έγινε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, 29 Αυγούστου, στην αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» στο ισόγειο του δημαρχιακού καταστήματος, όπου έλαβε χώρα η τελετή ορκωμοσίας της. Εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών από το πλήθος των συγκεντρωμένων δημοτών αλλά και εργαζομένων του Δήμου, εισήθλε στην αίθουσα ο νέος δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος ενώ αντικείμενο σχολιασμού αποτέλεσαν η απουσία του απερχόμενου δημάρχου Κυριάκου Τσίρου και η παρουσία του πρώην δημάρχου της πόλης μας Θεόδωρου Τούντα.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η τελετή ορκωμοσίας σε μια αίθουσα όπου κυριολεκτικώς δεν έπεφτε καρφίτσα. Αφού τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Λιόλιο, του Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας, ο νέος δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος κλήθηκε να δώσει τον όρκο του: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας, να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
Όσοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν θέλησαν να δώσουν τον θρησκευτικό όρκο, έδωσαν λίγο αργότερα τον πολιτικό όρκο.
Λιτός και ουσιαστικός ήταν ο Γιώργος Μαρκόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του προς το πλήθος των δημοτών αλλά και των εργαζομένων του δήμου που είχαν κατακλύσει την αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» για να συγχαρούν το νέο δήμαρχο και τους 33 νεοκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους (20 της πλειοψηφίας και 13 της μειοψηφίας). «Όλοι γνωρίζετε ότι δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Πολιτική για μένα σημαίνει πολλή δουλειά. Και πολλή δουλειά από όλους. Από σήμερα αρχίζει μια περίοδος όπου πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας πάρα πολύ σκληρά. Γι’ αυτό εύχομαι καλή δύναμη και καλή αρχή σε όλους μας» είπε και καταχειροκροτήθηκε.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε εκπρόσωπος των δημοτικών υπαλλήλων, ο οποίος, αφού ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα δημοτική αρχή, δήλωσε πως οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται δίπλα στη διοίκηση για να συνδράμουν στο έργο της, ελπίζοντας πως κι εκείνη (η διοίκηση) από την πλευρά της θα βοηθήσει στη δίκαιη επίλυση των προβλημάτων τους, και κάλεσε τους συναδέλφους του υπαλλήλους του δήμου να κάνουν το καθήκον τους με σύνεση και αποφασιστικότητα.
Ακολούθησε η υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας από τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους και η τελετή έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας από τον δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο και την Υπηρεσία Καθαριότητας στον Γαλατσιώτη κ. Γεράσιμο Αντύπα, τον γνωστό και ως Κίμωνα, για την εθελοντική προσφορά του στην καθαριότητα της πόλης μας. Μια ενέργεια που αποδεικνύει τη φιλοσοφία που έχει ο νέος Δήμαρχος Γαλατσίου ως προς τη διοίκηση αυτής της πόλης, όπου γεννήθηκε, ενηλικιώθηκε, ζει και κινείται και ο ίδιος: δουλειά από όλους από οποιοδήποτε πόστο κι αν βρίσκονται, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των Γαλατσιωτών και κατ’ επέκταση της εικόνας της πόλης μας.
Όπως προαναφέραμε, η απουσία του απερχόμενου δημάρχου Κυριάκου Τσίρου συζητήθηκε και μάλιστα αρνητικά από τον κόσμο. Μπορεί ο ίδιος να είχε δηλώσει την επομένη της ήττας του ότι με τη λήξη της θητείας του, θα παραιτηθεί τόσο από επικεφαλής της παράταξής του, όσο και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου – απόλυτα έντιμο από πλευράς του – αλλά η απουσία του από τη συγκεκριμένη τελετή, αποπνέει έναν αέρα απαξίωσης. Απαξίωση για ένα αξίωμα το οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει επί δύο συνεχόμενες τετραετίες, απαξίωση και για τους Γαλατσιώτες που τον ανέδειξαν σε αυτό.
Αντίθετα, με εναγκαλισμούς, θερμές χειραψίες και χαμόγελα έγινε δεκτός ο πρώην δήμαρχος Γαλατσίου Θεόδωρος Τούντας, ο οποίος μετά από αρκετό καιρό έκανε την εμφάνισή του στο δημαρχιακό μέγαρο, για να συγχαρεί τον φίλο του Γιώργο Μαρκόπουλο και να του ευχηθεί καλή δύναμη στο δύσκολο πραγματικά έργο του.
Παρούσα στην τελετή ορκωμοσίας ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος δημοτική σύμβουλος Γαλατσίου Ελένη Αυλωνίτου.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή