Ορίστηκαν τα προεδρεία των 4 Νομικών Προσώπων

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ορίστηκαν τα προεδρεία  των 4 Νομικών Προσώπων

Ο Γιάννης Βερούλης εξελέγη πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου «Βασίλης Παπαδιονυσίου», η Ντίνα Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας
και Αλληλεγγύης, και η Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα πρόεδρος της Α’/θμιας και Β’/θμιας Επιτροπής Παιδείας, στην πρώτη, υπό νέα σύνθεση, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου.

α μέλη του Δ.Σ. των τεσσάρων νομικών προσώπων του Δήμου Γαλατσίου κλήθηκαν να ορίσουν και να ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι πριν λίγες μέρες καθώς και να καθορίσουν την αποζημίωση αυτών.
Ως προς το τελευταίο να πούμε ότι πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου ήταν το ποσό της αποζημίωσης να ανέλθει στο ανώτατο που ο νόμος προβλέπει διότι, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, η μη καταβολής αποζημίωσης απαξιώνει το θεσμό. Πρότεινε λοιπόν τις αμοιβές που ήδη ίσχυαν, ήτοι 430 ευρώ για τον πρόεδρο, 160 ευρώ για τον αντιπρόεδρο και 18 ευρώ για τα μέλη.
Η θητεία των μελών των Δ.Σ. και των τεσσάρων νομικών προσώπων του Δήμου Γαλατσίου λήγει στις 5 Μαρτίου 2017.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ &
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου «Βασίλης Παπαδιονυσίου» απαρτίζουν οι:
• Πρόεδρος: Γιάννης Βερούλης
• Αντιπρόεδρος: Νίκος Παπαδόπουλος
• Τακτικά μέλη – δημοτικοί σύμβουλοι: Παναγιώτης Ροπόδης, Κωνσταντίνα Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη, Κωνσταντίνος Μπάστας, Μάρθα Κοράκη, Ασπασία Παναγιωτακοπούλου, Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος, Ιωάννης Σιδερής
• Τακτικά μέλη – δημότες: Γιώργος Πισίνας, Αθανάσιος Γιαννικόπουλος, Δημήτρης Παντελιάς, Νικόλαος Σουφλέρης, Αικατερίνη Νικηφορίδου
• Εκπρόσωπος εργαζομένων – τακτικό μέλος: Κωνσταντίνος Κοντός
• Αναπληρωματικά μέλη: οι δημοτικοί σύμβουλοι Εμμανουήλ Ελευθερίου, Παναγιώτης Δαβίλλας, Γιάννης Μανιάτης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημήτρης Κωτσής
Να θυμήσουμε ότι αρμοδιότητες αυτού του νομικού προσώπου είναι:
1) Στον τομέα του πολιτισμού, η δημιουργία και ανάπτυξη πάσης μορφής πνευματικής, καλλιτεχνικής και κάθε εν γένει πολιτιστικής δραστηριότητας στην περιοχή του Δήμου Γαλατσίου, για την καλλιέργεια και ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων του Δήμου. Ενδεικτικά κάποιες δραστηριότητες είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των κατοίκων του Δήμου και ειδικότερα των νέων, για την αξιοποίηση και διάθεση επ’ αυτού του ελεύθερου χρόνου, προς τους σκοπούς του Πολιτιστικού Οργανισμού, η οργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, συναυλιών κλπ.
2) Στον τομέα του αθλητισμού, η προαγωγή και διάδοση του αθλητισμού. Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού δύναται ιδίως να λειτουργεί οργανωμένους χώρους με γυμναστικές και αγωνιστικές εγκαταστάσεις, γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα, κολυμβητήρια και εν γένει οργανωμένους χώρους με γυμναστικές, αγωνιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, να διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις, προγράμματα μαζικού αθλητισμού, να λειτουργεί τμήματα αθλητισμού και άθλησης κλπ.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του άλλου νομικού προσώπου του Δήμου Γαλατσίου, του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης έχει ως εξής:
• Πρόεδρος: Ντίνα Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη
• Αντιπρόεδρος: Μαρία Δάσκα – Σώμου
• Τακτικά μέλη – δημοτικοί σύμβουλοι: Αγγελική Μαρία Ζήκου, Γεώργιος Αμοργιανός, Φραγκίσκος Ελευθ. Κουνάνης, Γεωργία Κιτσίνη, Νίκος Μαγκανάρης
• Τακτικά μέλη – δημότες: Σπυρίδων Γριμπαβιώτης, Θεόδωρος Σελιμάς, Δημήτρης Κουλουμβάκης, Νατάσα Κάζαγλη, Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, Δήμητρα Πουλογιαννοπούλου – Πετσίνη
• Εκπρόσωπος εργαζομένων – τακτικό μέλος: Ουρανία Καραχάλιου
• Αναπληρωματικά μέλη: οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Δερεδίνης, Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα και Κωνσταντίνος Ζώμπος
Αρμοδιότητες είναι η υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα βρεφικής – παιδικής ηλικίας – τρίτης ηλικίας, η εφαρμογή προγραμμάτων ή συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, βρεφοκομείων, ορφανοτροφείων, κέντρων ανοικτής περίθαλψης και ημερήσιας φροντίδας, ψυχαγωγίας και αναψυχής ηλικιωμένων, γηροκομείων, Βοήθεια στο Σπίτι, Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας, Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας, ΚΑΠΗ.

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ &
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Τόσο στην Α’/θμια όσο και στη Β’/θμια Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου, πρόεδρος εξελέγη η Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα.
Ως προς την υπόλοιπη σύνθεση, αυτή της Α’/θμιας έχει ως εξής:
• Αντιπρόεδρος: Γιώργος Αμοργιανός
• Τακτικά μέλη: οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Βερούλης, Μαργαρίτα Μανδηλαρά, Κώστας Μπάστας, Παναγιώτης Ροπόδης, Γεωργία Κιτσίνη, Νίκος Μαγκανάρης, οι διευθυντές σχολείων Αναστασία Σοροβίγκα, Ευγενία Κούτση, Ελένη Οικονόμου, από την Ένωση Γονέων ο Γιάννης Καρεκλάς, και οι δημότες Σταυρούλα Μπουντουβή, Νικολέτα Μαργαρίτη, Χρηστίνα Διαμαντάτου.
• Αναπληρωματικά μέλη: οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Δάσκα – Σώμου, Παναγιώτης Δαβίλλας και Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, ο διευθυντής σχολείου Ιωάννης Δήμου, από την Ένωση Γονέων η Χρυσάνθη Χαραλαμπίδου και η δημότισσα Μαρία Φραϊδάκη.
Η υπόλοιπη σύνθεση της Β’/θμιας Επιτροπής Παιδείας, είναι η εξής:
• Αντιπρόεδρος: Παναγ. Ροπόδης
• Τακτικά μέλη: οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Δαβίλλας, Κώστας Μπάστας, Μαρία Δάσκα – Σώμου, Ασπασία Παναγιωτακοπούλου, Γιάννης Σκληράκης, Γιάννης Σιδερής, οι διευθυντές σχολείων Κωσταντίνος Κοκκίνης, Δημήτρης Βλάχος, από την Ένωση Γονέων η Βασιλική Τσουρουνάκη – Δεληγιάννη, οι δημότες Δήμητρα Πεφάνη, Πέτρος Μανδηλαράς, Σοφία Φλαμιάτου, και η μαθήτρια Μαρία Μπούρα.
• Αναπληρωματικά μέλη: οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Βερούλης, Γιώργος Αμοργιανός, Χάρης Βουρδουμπάς, ο διευθυντής σχολείου Παντελής Μαραμπέας, από την Ένωση Γονέων Κώστας Δίκαιος, οι δημότες Δημήτρης Κουλουμβάκης και Κορίνα Κεχρολόγου και η μαθήτρια Σοφία Τζιωρτζότη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή