Το Γαλάτσι τίμησε το «Όχι»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Το Γαλάτσι  τίμησε το  «Όχι»

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον Ι.Ν. της Αγίας Γλυκερίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων και συλλόγων της πόλης.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η παρέλαση μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία της πόλης μας. Την παρέλαση, όπως κάθε χρόνο, άνοιξαν οι Αντιστασιακοί, οι οποίοι όσο πάνε και λιγοστεύουν. Από πέρσι μάλιστα που με απόφαση του ΚΚΕ οι οργανώσεις και τα μέλη του κόμματος δεν συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, οι αντιστασιακοί που παρευλάνουν είναι ελάχιστοι.
Το καινούργιο στη φετινή παρέλαση ήταν ότι δεν υπήρξε εξέδρα επισήμων αλλά ούτε και βάθρο για τον Δήμαρχο. Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ αλλά θα πρέπει να καταργηθεί και η στροφή της κεφαλής των μαθητών προς τα δεξιά, στα τιμώμενα πρόσωπα. Τιμώμενα πρόσωπα θα πρέπει να είναι αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους στα βουνά της Αλβανίας, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της πατρίδας μας απέναντι στον κατακτητή.
Η σχετική χαλάρωση που υπήρξε φέτος στα μέτρα τάξης έφεραν και μια σχετική αναρχία. Ο κόσμος, για παράδειγμα, είχε σχεδόν κλείσει το οδόστρωμα της Βεΐκου με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να περάσουν τα τμήματα των μαθητών.
Την παρέλαση έκλεισαν τα Λυκόπουλα της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων.                                 Β.Γ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή