Περιφέρεια, Δήμοι και φορείς συντονίζονται για το Παλαί

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Περιφέρεια, Δήμοι και φορείς  συντονίζονται για το Παλαί

Συνεχές και συντονισμένο συνεχίζεται το πρέσινγκ που ασκεί σε πολιτικό επίπεδο η «Κίνηση Φορέων και Πολιτών Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας και 5ης Δημοτικής Κοινότητας Δ. Αθηναίων για τη διάσωση του Παλαί», πρέσινγκ που φαίνεται πως πιάνει τόπο καθώς πλέον το θέμα έγινε αντικείμενο συνάντησης και εκτενούς συζήτησης σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής.

Την προηγούμενη βδομάδα, μετά από πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνας Κυπριανίδου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους δημάρχους Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο και Ν. Ιωνίας Ηρακλή Γκότση και τον εξουσιοδοτημένο αντιδήμαρχο Αθηνών Ανδρέα Βαρελά με θέμα από κοινού ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διατήρηση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου ως δημόσιου χώρου αθλητισμού και πολιτισμού. Παρόντες στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της «Κίνησης Φορέων και Πολιτών» Ίκαρος Πετρόπουλος και Σπύρος Παναγιώτου και η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοτική σύμβουλος Γαλατσίου Ελένη Αυλωνίτου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία ήταν κατά γενική ομολογία παραγωγική, εκτός από διαπιστώσεις (ανεπάρκεια αθλητικών υποδομών κλπ.), κατατέθηκαν σκέψεις, προτάσεις και καίριοι προβληματισμοί, όπως για παράδειγμα πώς μπορούν να διαπιστωθούν καταστροφές και φθορές εντός της αθλητικής εγκατάστασης, τί μπορεί να κάνει η Περιφέρεια, ποιά η σχέση του Παλαί με την επέκταση της γραμμής 4 του Μετρό κλπ. Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων ως προς τους επιβαλλόμενους χειρισμούς προκειμένου, όπως ειπώθηκε από πλευράς κας Κυπριανίδου, οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις να παραμείνουν στο δημόσιο έλεγχο και με κοινωφελείς χρήσεις και συμφωνήθηκε να προχωρήσουν σε κοινές ενέργειες με πρώτο μέλημα «την αποτροπή εκποίησης του Παλαί από το ΤΑΙΠΕΔ».
Επί του πρακτέου, αποφασίστηκε άμεση συνάντηση της Περιφερειάρχη Αθηνών Ρένας Δούρου με τους δημάρχους των τριών Δήμων (Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας, Αθηνών) και τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση ως προς τον διενεργούμενο διαγωνισμό με απώτερο σκοπό φυσικά αυτός να ακυρωθεί. Επίσης, η συγκρότηση μιας, ας την πούμε, Ομάδας Μελέτης από την Περιφέρεια, τους τρεις Δήμους και το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ (του καθηγητή Ν. Μπελαβίλα) προκειμένου να διερευνηθούν και να μελετηθούν οι ενδεδειγμένοι τρόποι αξιοποίησης της εγκατάστασης για λαϊκό αθλητισμό και πολιτισμό.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το θέμα του Παλαί θα αποτελέσει θέμα συζήτησης και στο Περιφερειακό Συμβούλιο με παράλληλη παρουσία και των τριών Δημάρχων.
Τέλος, αποφασίστηκε η συμμετοχή και στήριξη της Περιφέρειας και των δύο όμορων Δήμων στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζει ο Δήμος Γαλατσίου για την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.
Η συνάντηση πάντως αυτή, σύμφωνα και με τοποθέτηση του κ. Ίκαρου Πετρόπουλου της «Κίνησης Φορέων και Πολιτών», «δικαιολογεί αισιοδοξία, γιατί αν οι εκπρόσωποι των φορέων που παρευρίσκονται (Περιφέρεια και τρεις Δήμοι) εννοούν αυτά που λένε, τότε η δύναμή τους υπερακοντίζει την όποια θεσμική ισχύ έχουν αποφάσεις διορισμένων, από μία σαν τη σημερινή κυβέρνηση, οργάνων του ΤΑΙΠΕΔ.»

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή