Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός

Χριστόυγεννα στην κορυφή θα κάνει ο Ολυμπιακός εκμεταλευόμενος την γκέλα της ΑΕΚ με τον Απόλλων Σμύρνης. Γκέλα και για τον Παναθηναικό στα «πηγάδια»

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Με γκολ του Μάριν (63’) ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Οι Πειραιώτες ζορίστηκαν πολύ επιθετικά απέναντι στον αποδεκατισμένο ΠΑΣ, ωστόσο το εξαιρετικό σουτ του Μάριν (63’) έλυσε το γόρδιο δεσμό και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Τάκη Λεμονή.

Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται και για την μη καταλογισμό γκολ στην φάση που το σουτ του Ανσαριφάρντ βρήκε στο δοκάρι η μπάλα πέρασε ολόκληρη μέσα αλλά επόπτης και διαιτητής είπαν να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ρομαό, Ταχτσίδης (56′ Πάρντο), Φορτούνης, Οφόε, Μάριν, Ομάρ, Ανσαριφάρντ (73′ Τζούρτζεβιτς), Κούτρης, Ένγκελς και Σισέ (88′ λ. τρ. Ζιλέ). ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (83′ Βιντάλ), Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Μανθάτης (88′ Νικολιάς),

Αποστολόπουλος, Χαλκιαδάκης (78′ Μπετρά) και Μπέριος.

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 0-0

Μετά από τρεις σερί νίκες, η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ και έκανε απροσδόκητο δώρο σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, η «Ένωση» δεν κερδίζει πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η ΑΕΚ είχε την απόλυτη υπεροχή στο ματς, περιόρισε την ομάδα του Γιώργου Παράσχου σε παθητικό ρόλο, όμως δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Τσόβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώντας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66’ Κλωναρίδης), Λόπες (56’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (51’ Κονέ), Λιβάγια, Αραούχο Απόλλων (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας, Παπάζογλου, Μπαρτολίνι, Κούρος, Κοντοές, Χουάρες, Ανιέτε (72’ Μενδρινός), Αλμπάνης, Ελμπάζ (59’ Καστιγέχος)

Ξάνθη – Παναθηναικός 1-1

Ξάνθη και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στα Πηγάδια, με τους αποδεκατισμένους «πράσινους» να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το πρώτο τους «διπλό». Άλτμαν (18’) και Γέντρισεκ (78’) οι σκόρερ. Ο Παναθηναϊκός των πολλών απουσιών έκανε την καλύτερη του εμφάνιση σε εκτός έδρας ματς, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να φύγει με νίκη από την Ξάνθη. Το τελικό 1-1 στα Πηγάδια άφησε τους «πράσινους» στην 10η θέση με 13 βαθμούς και χωρίς εκτός έδρας νίκη στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπεξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλος (46’ Σιλά), Ντε Λούκας, Κίκε (70’ Φασίδης), Λουσέρο, Γέντρισεκ (93’ Κάστρο). Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης, Κουρμπέλης, Λουντ (82’ Χίλιεμαρκ), Αλτμαν (91’ Κουντουριώτης), Πίσπας (78’ Δώνης).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή