Υλικά
Ενα μπουτάκι χοιρινό μέτριο
Ενα κιλό πατάτες μπέιμπι
Εξι κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
250 γραμμάρια δαμάσκηνα
Ενα πορτοκάλι
Μια δάφνη
Μισό ποτήρι του κρασίου
Λάδι
Μια σκελίδα σκόρδo
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το μπουτάκι κόβουμε το σκόρδο και με ενα μαχαίρι κάνουμε τρύπες στο μπούτι και το βάζουμε μέσα. Το αλείφουμε με τη μουστάρδα καλά. Το βάζουμε στη γάστρα. Χαράζουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και τις ρίχνουμε μαζί με το μπούτι στίβουμε το πορτοκάλι και το ριχνούμε και αυτό και τη δάφνη και το λάδι. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 3ωρες. Σε 1,5 ώρα θα βάλουμε και τα δαμάσκηνα (αποξηραμενα) και χαμηλώνουμε στους 150 προσοχή καλα σκεπασμενο)