Δημιουργία Επτανησιακής Χορωδίας

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες φίλες και φίλοι,

Το 2007 τρεις Επτανήσιοι ξεκινούσαμε την δημιουργία ενός Επτανησιακού Πολιτιστικού φορέα στην περιοχή μας.
Εκείνη την εποχή κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα είχε τη δυνατότητα να σταθεί ή να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο ένας τέτοιος φορέας σε μια περιοχή που το Επτανησιακό στοιχείο, όπως μερικοί θέλουν να πιστεύουν, αποτελεί μειοψηφία. Τα χρόνια πέρασαν και χάρις την αγάπη, την κουλτούρα, τη δουλειά και το μεράκι των ανθρώπων που τον διοικούν, και τη θέλησή τους να μεταφέρουν αξιόλογα πολιτιστικά στοιχεία από τις ιδιαίτερες τους πατρίδες, τα Επτάνησα, αλλά και χάρις την συμπαράσταση και αγάπη των πολλών και αξιόλογων φίλων μας στην περιοχή.είναι σήμερα ένας καταξιωμένος σε όλους τους τομείς πολιτιστικός φορέας. Είναι το καμάρι των Επτανησίων και φίλων του.
Μετά και τη δημιουργία ενός ποιοτικού και αξιόλογου χορευτικού, σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση το διοικητικό του συμβούλιο να σας ανακοινώσει τη δημιουργία Τετράφωνης Μικτής Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου. Είναι ουσιαστικά η πρώτη χορωδία μετά τη δημοτική χορωδία που δημιουργείται στην περιοχή μας.
Στόχος μας να την εντάξουμε στην Ένωση Χορωδιών Ελλάδας, και με την παρουσία της να γίνει γνωστή και πέραν του Δήμου. Αυτή μας η απόφαση δεν είναι καθόλου εύκολη.
Χρειάζεται πολύ δουλειά, χρειάζεται μεράκι, χρειάζεται οργάνωση, χρειάζονται αργά αλλά σταθερά βήματα, αλλά πάνω από όλα θετική διάθεση και προσπάθεια. Το πώς λειτουργούν οι χορωδίες το γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως και τον χώρο που κινούνται. Επιλέξαμε στο τιμόνι της χορωδίας, όχι τυχαία αλλά πολύ προσεκτικά, έναν καταξιωμένο ελλαδικά μαέστρο, τον Γιάννη Λαζαρίδη.
Ξεκινήσαμε και περιμένουμε στην χορωδία μας Επτανήσιους και φίλους, κάθε Παρασκευή βράδυ γύρω στις 20.30, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου στο ισόγειο του Δημαρχείου.
Υπεύθυνος από το διοικητικό Συμβούλιο για την χορωδία έχει ορισθεί ο έφορος Διονύσης Κορφιάτης. Να είστε βέβαιοι ότι και αυτή μας η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία, γιατί μπορούμε, γιατί θέλουμε, γιατί μας αρέσει, γιατί πρέπει να προσφέρουμε σε Επτανήσιους και φίλους πολλά περισσότερα.
Ελάτε όλοι μαζί να στηρίξουμε τον χειμαζόμενο πολιτισμό μας, να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην καθημερινότητα των παιδιών μας, των φίλων μας, τη δική μας καθημερινότητα.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6973543120 – 6944720801 – 6936559587 – 6945639986 – 6973438375 – 6942938282 – 6976197166.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή