Έχει μεγαλύτερες δυνατότητες

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Έχει μεγαλύτερες δυνατότητες
Παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και επειδή μετά από 25 χρόνια γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις, μερικές φορές πραγματικά  πέφτω από τα σύννεφα με αυτά που ακούω.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, έγινε συζήτηση για άλλη μια φορά για το Παλαί. Έχει γίνει πρόβλεψη από τη διοίκηση του Δήμου για δαπάνες φωτισμού, ύδρευσης, καθαρισμού και διάφορων άλλων τεχνικών εργασιών ύψους 137.000 ευρώ. Να σημειώσω εδώ ότι ο λογαριαμός της ΔΕΗ που έχει έρθει μέχρι τώρα ανέρχεται στις 7.000 ευρώ περίπου το μήνα.
Από τη στιγμή που το Παλαί έχει περάσει στα χέρια του Δήμου μέχρι το 2020 καλώς η διοίκηση προβλέπει κάποια κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα και τη συντήρησή του. Αυτά τα χρήματα από κάπου πρέπει να εξευρεθούν. Κι ο καλύτερος τρόπος είναι η όσο το δυνατόν συμφέρουσα εμπορική εκμετάλλευση των χώρων του.
Την προηγούμενη Κυριακή ο Δήμος για μια μόνο ημέρα εισέπραξε 3.000 ευρώ από κάποια αθλητική διοργάνωση. Το κόστος της συντήρησης και της λειτουργίας του Παλαί θα πρέπει να καλύπτεται με δικά του έσοδα. Κι όχι μόνον αυτό, θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για μεγιστοποίηση των εσόδων ώστε το πλεόνασμα που θα προκύπτει να χρησιμοποιείται για τις κοινωνιές δομές του Δήμου.
Ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβουλίο από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους ότι «εμείς είπαμε να περάσει το Παλαί στο Δήμο αλλά όχι να δίνεται σε ιδιώτες». Σου προκαλεί έκπληξη όταν αυτό ακούγεται από ανθρώπους που πιστεύουν στην οικονομία της αγοράς, στη φιλελεύθερη οικονομία και αναρωτιέσαι για ποιό λόγο τα λένε.
Το Παλαί έχει τη δυνατότητα να φέρει περισσότερα έσοδα στο δήμο και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να λειτουργήσει η διοίκηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή