Ανάπλαση της Λ. Βεΐκου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ανάπλαση της Λ. Βεΐκου

Νέο πρόσωπο θα αποκτήσει η Λ. Βεΐκου, η κεντρική λεωφόρος του Γαλατσίου, στο κομμάτι της από το Λόφο του Κόκκου μέχρι την είσοδο του Αθλητικού Κέντρου στο Άλσος Βέικου. Εκατέρωθεν της λεωφόρου πρόκειται να γίνει εκ βάθρων ανάπλαση καθώς τίποτα δεν προβλέπεται να μείνει το ίδιο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης του Δήμου Γαλατσίου, η Λ. Βεΐκου προβλέπεται να αναμορφωθεί πλήρως με στόχο όχι μόνο την αισθητική αναβάθμιση αλλά και τη διευκόλυνση των περιπατητών και των ποδηλατών αφού στα σχέδια εντάσσεται και η περαιτέρω επέκταση του (αμφιλεγόμενου από πλευράς λειτουργικότητας) ποδηλατόδρομου.
Το έργο της ανάπλασης της Λ. Βεΐκου και στις δύο πλευρές της από το Λόφο του Κόκκου έως την είσοδο του Αθλητικού Κέντρου περιλαμβάνει τα εξής έργα:
• Αύξηση του εσωτερικού δρόμου (του δρόμου πίσω από τα παρτέρια) κατά 1,20 μ. περίπου. Αυτό θα καταστεί εφικτό με τη μείωση των παρτεριών.
• Αλλαγή των πλακών των πεζοδρομίων, νέα διαρρύθμιση και κατασκευή νέου δικτύου ομβρίων υδάτων στο σημείο. Επίσης, θα τοποθετηθούν νέα παγκάκια και νέα φωτιστικά που θα συμβάλλουν στην άνεση και την ασφάλεια των περιπατητών αλλά και στην αισθητική αναβάθμιση του τοπίου.
• Επέκταση του ποδηλατόδρομου μέχρι το Άλσος Βέικου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 800.000 ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει κατά τα μέσα του 2016, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γερμάνος Μελισσουργός.

Πήγαινε στην κορυφή