Ζούμε μαζί – Εργαζόμαστε μαζί: Εκδήλωση του Δήμου Αθηναών για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων

Περισσότεροι από 180 εκπρόσωποι οργανώσεων, φορέων, ιδιωτικών εταιριών, καθώς και πολίτες συμμετείχαν στην εκδήλωση “Ζούμε μαζί – Εργαζόμαστε μαζί”, που διοργάνωσε το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) του δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων από την Επιτροπή Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ενδυνάμωσης μέσω της Εργασίας – Livelihoods, του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με τον συντονισμό του Athens Partnership.

Στόχος της διοργάνωσης, η δημιουργία ευκαιριών ένταξης μεταναστών, προσφύγων και ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας και η σημασία που έχει στη ζωή των κατοίκων της Αθήνας και στη λειτουργία της πόλης. Στο πλαίσιο των συζητήσεων τονίστηκε, μεταξύ άλλων ότι οι υπηρεσίες υποστήριξης πρέπει να αγκαλιάζουν όλες τις ευάλωτες ομάδες, είτε αυτές προέρχονται από προσφυγικές ροές, είτε αφορούν μόνιμους κατοίκους της πρωτεύουσας.

“Η πρόσβαση στην αγορά εργασίας είναι ένας από τους σημαντικούς πυλώνες της ενταξιακής διαδικασίας. Η πρόκληση για την Ελλάδα, χώρα με επίσημη ανεργία πάνω από 20%, είναι να βρει τον τρόπο να διευκολύνει την πρόσβαση στις υπό ένταξη ομάδες. Επίσης είναι σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια οι εμπλεκόμενοι φορείς να προωθήσουν την έννοια της κοινωνικής συνοχής, ώστε να ωφεληθούν και οι κοινωνίες υποδοχής”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Η συζήτηση ανέδειξε τη σημασία συντονισμού που έχει αναλάβει το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων. Το ACCMR στοχεύει στον καλύτερο συντονισμό μεταξύ του δήμου και των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υποστήριξης και της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων, ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, τόσο για την αντιμετώπιση νέων έκτακτων συνθηκών όσο και για την ομαλή ένταξη του μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού στην πόλη της Αθήνας.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Europe Direct. Στη διοργάνωση συμμετείχαν οι οργανώσεις International Rescue Committee (IRC), Solidarity Now, Κάριτας Ελλάς, MEΤΑδραση, Μέλισσα, Praksis, Generation 2.0, Οργάνωση Γη, Εστία, Ακαδημία Επιχειρηματικότητας.
ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή