Ρουζ: Το μαγικό εργαλείο του μακιγιάζ

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
Ρουζ: Το μαγικό εργαλείο του μακιγιάζ

Το σωστό ρουζ μπορεί να κάνει «κοψίματα» και να δώσει την ψευδαίσθηση της τέλειας δομής. Αν έχουμε στρογγυλό πρόσωπο και μαγουλάκια, κάνουμε το εξής: Ρουφάμε τα μάγουλά μας και απλώνουμε ένα μπρονζέ ρουζ στα βαθουλώματα κατά μήκος των ζυγωματικών. Αν έχουμε μακρόστενο πρόσωπο, απλώνουμε το μπρονζέ ρουζ στη γραμμή των μαλλιών και στο πιγούνι, για να «κόψουμε» το μήκος.
Tip: Για ιδανικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε ένα πινέλο με κλίση (γωνία), όπως το Blusher Brush, της Avon.

Αποκτάμε λάμψη υγείας
Τα φυσικά ελαφρώς ροζ μάγουλα είναι σημάδι νεότητας, καλής υγείας και κατ’ επέκταση γονιμότητας, γι’ αυτό και πάντα είλκυαν υποσυνείδητα το άλλο φύλο.
Εκτός από τα μάγουλα, τοποθετούμε ελάχιστο ρουζ και στο κόκαλο των φρυδιών, για να κάνουμε το βλέμμα μας να φαίνεται πιο ξεκούραστο και φωτεινό.

Δημιουργούμε τέλεια ζυγωματικά
Θέλουμε να τονίσουμε το σχήμα του προσώπου μας; Εντοπίζουμε το σημείο από όπου ξεκινούν, δηλαδή εκεί που ενώνονται με τη γραμμή των μαλλιών, και περνάμε ελαφρώς το πινέλο από πάνω με ανοδική φορά.
Για να δώσουμε περισσότερη έμφαση, χρησιμοποιούμε ένα highlighter ή ένα φωτεινό concealer στην εξωτερική πλευρά του οστού της κόγχης των ματιών.
Προσοχή, όμως, στις υπερβολές: Δύο με τρεις εφαρμογές αρκούν.

Αφαιρούμε χρόνια από την όψη μας
Το ρουζ μπορεί να γίνει και όπλο κατά της γήρανσης. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει το χρώμα του και γίνεται θαμπό. Ωστόσο, εξίσου σημαντική με την επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι και η επιλογή της σωστής υφής. Η κρεμώδης υφή είναι εκείνη που θα δώσει τη φρεσκάδα που αναζητάμε. Χαμογελάμε πλατιά και απλώνουμε το ρουζ στην κορυφή των μάγουλών μας.

Για να δώσουμε την ψευδαίσθηση του λίφτινγκ, απλώνουμε το ρουζ και στα ψηλά σημεία των ζυγωματικών. Εφαρμόζουμε το κρεμώδες ρουζ αμέσως μετά το make-up και όχι μετά την πούδρα, γιατί δεν θα απλωθεί ομοιόμορφα και φυσικά.

 

Πηγές

www.vita.gr Φωτογραφία από Ekaterina από το Pixabay

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή