Συνάντηση των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ODEON

Συμμετοχή του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, στη διήμερη συνάντηση των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ODEON (Open Data for European Open iNnovation)

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, συμμετείχε στη διήμερη συνάντηση των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ODEON (Open Data for European Open iNnovation) με τίτλο: “Communication Strategy Plan”.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος ODEΟN (Open Data for European Open iNnovation) και οι μέθοδοι προσέγγισης και προώθησης του, τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους εν δυνάμει εμπλεκόμενους – ενδιαφερόμενους φορείς, μέσω των σύγχρονων διαύλων επικοινωνίας, όπως είναι οι ιστότοποι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κά.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ODEΟN είναι η ανάπτυξη περιφερειακών δράσεων για τα Ανοικτά Δεδομένα – Open Data και η προώθηση μιας νέας και συντονισμένης προσέγγισης για την ανάπτυξη της προσβασιμότητας και της περαιτέρω χρήσης των δημόσιων πληροφοριών και δεδομένων στις επιχειρήσεις.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ODEΟN (Open Data for European Open iNnovation) θα διαρκέσει 30 μήνες, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Interreg-Med, συντονίζεται από την Περιφέρεια Veneto της Ιταλίας και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών -ΕΕΛΛΑΚ συμμετέχει ως εταίρος.

Το έργο ODEON απευθύνεται στην αξιοποίηση των Ανοιχτών Δεδομένων και στοχεύει στην ενίσχυση της σχέσης μεταξύ της ψηφιακής ατζέντας, της στρατηγικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, των πλατφορμών ανοιχτών δεδομένων και της διαθεσιμότητας των ανοιχτών δεδομένων για τη στήριξη της καινοτομίας στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο κύριος στόχος του έργου ODEON είναι η δημιουργία και η δοκιμή ενός μοντέλου για τη δημιουργία ενός καινοτόμου cluster δεδομένων, το οποίο θα αποτελείται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νεοσύστατες επιχειρήσεις και ερευνητικά ιδρύματα. Ο στόχος αυτού του cluster είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικής, εμπορικής και κοινωνικής αξίας των Ανοιχτών Δεδομένων,

Τα clusters που θα δημιουργηθούν, θα υποστηρίξουν τους τοπικούς παρόχους βιώσιμων υπηρεσιών (Data HUBs), οι οποίοι έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν τους δημόσιους οργανισμούς, να δημοσιεύουν ανοικτά δεδομένα καλής ποιότητας. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθηθούν οι ΜΜΕ και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις να προσφέρουν καινοτόμες επιχειρήσεις και προϊόντα
ΔΤ ΕΕΛΛΑΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή