Ρύζι σπυρωτό (κίτρινο)
1 ποτήρι νερού ρύζι
2 κουταλιές λάδι
1 Κύβο
κότας
2 ποτήρια νερό όχι παγωμένο ανακατεύω.
2 μπαχάρια
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνω τις 2 κουταλιές λάδι
στη κατσαρόλα.
Ρίχνω το ρύζι, ανακατεύω.
Ρίχνω το κύβο κότας και
ανακατεύω πάλι .
Ρίχνω 2 ποτήρια νερό όχι
παγωμένο , τα 2 μπαχάρια , λίγο αλάτι , λίγο πιπέρι και 1 φύλλο δάφνης και
ανακατεύω. Σκεπάζω μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στους μισούς βαθμούς
. π.χ. από το 3 στο 1,5. Στα
20 λεπτά και όταν φεύγει το νερό το σβήνουμε.