Οι πρώτοι υπογειοποιημένοι κάδοι χωριστής διαλογής στην πηγή

Eγκρίθηκαν οι πρώτοι υπογειοποιημένοι κάδοι χωριστής διαλογής στην πηγή στα Βριλήσσια

 

Εγκρίθηκε η προμήθεια των πρώτων υπογειοποιημένων κάδων χωριστής διαλογής απορριπτόμενων υλικών στην τοποθέτηση των οποίων θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, μετά την ένταξη του έργου «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 297.600,00 €, στο Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με ίδια δημοτική συμμετοχή 113.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα συστήματα των υπογειοποιημένων κάδων συμπίεσης είναι προγραμματισμένα να τοποθετηθούν στην Πλατεία Αναλήψεως και στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Πρόκειται για συστήματα υπογειοποιημένων κάδων χωριστής διαλογής υλικών στην πηγή με στόχο την αύξηση των αντοχών υποδοχής και διαχείρισης απορριμμάτων στα εμπορικά σημεία της πόλης και παράλληλα την αποφασιστική συμβολή στην εξυπηρέτηση των σκοπών και στόχων του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.

«Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος. Η ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας των Βριλησσίων στην κατεύθυνση αυτή. Η υιοθέτηση της θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς βελτιώνει την εικόνα της πόλης μας και συνεισφέρει στην ομαλή καθημερινή διαβίωση όλων μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή