Συνεδρίασε η Διαπαραταξιακή για το Παλαί

Κινητικότητα γύρω από την… έλλειψη κινητικότητας και ενημέρωσης από πλευράς αρμοδίων φορέων αναφορικά με το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου παρουσιάστηκε στην πόλη μας πρόσφατα. Αρχικώς συνεδρίασε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το Παλαί και στη συνέχεια αντιπροσωπεία της Κίνησης Φορέων και Πολιτών για τη διάσωση του Παλαί συναντήθηκαν με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά από πρόσκληση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, Ισιδώρας Μπακάλου, συνεδρίασε, στις αρχές του μήνα, η Διαπαραταξιακή επιτροπή για το Παλαί. Συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μελισσουργός Γερμάνος (πρόεδρος), Ελευθερίου Μάνος, Οικονόμου Γιάννης (γραμματέας), Μανιάτης Γιάννης, Μαγκανάρης Νίκος, Παναγιώτου Σπύρος και οι Πετρόπουλος Ίκαρος και Βινιεράτος Μάνος.
Μετά από συζήτηση, αποφασίσθηκε η επικαιροποίηση παλαιότερων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην προσεχή συνεδρίαση του Σώματος στη βάση ψηφίσματος, το οποίο θα κατατεθεί αρμοδίως.
Λίγες μέρες μετά, αντιπροσωπεία της «Κίνησης Φορέων και Πολιτών Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας και Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Δ. Αθηναίων για τη διάσωση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης Γαλατσίου – Παλαί», συναντήθηκαν με την εντεταλμένη σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Τσιτσογιαννοπούλου Λίλα.
Η συνάντηση ήταν παραγωγική καθώς διαπιστώθηκε ότι το Παλαί δεν εντάσσεται στα άμεσα σχέδια της Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίησή του, ότι δεν συζητιέται η περίπτωση δημιουργίας εκεί εμπορικού κέντρου κι ότι δεν έχουν υπάρξει επαφές με την ΑΕΚ. Μπήκε έτσι τέλος (για την ώρα!) στα όσα γράφονταν τον τελευταίο καιρό για παραχώρηση του Παλαί στο εν λόγω αθλητικό σωματείο.
Επίσης, από τη συνάντηση προέκυψε ότι η σημερινή Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα δει ευνοϊκά πρόταση «παραχώρησης της εγκατάστασης σε αξιόπιστο φορέα (π.χ. Δήμος, Περιφέρεια…) για χρονικό διάστημα 2-3 ετών». Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθεί άμεσα νέα συνάντηση της Κίνησης Φορέων και Πολιτών, αυτή τη φορά με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ (που είναι ο διαχειριστής του χώρου).
Τέλος, να ενημερώσουμε πως προγραμματίζεται εκδήλωση στο χώρο του Παλαί για το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου. Ο «Παλμός» θα σας ενημερώσει εγκαίρως για το τί και το πότε θα γίνει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή