Η πρώτη συνάντηση για τα μαθήματα της Ρώσικης Γλώσσας στον Ασπρόπυργο

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Δημήτριος Καλλιέρης», το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, με αφορμή την πρώτη συνάντηση των Μαθητών και των Καθηγητριών του Σχολείου Εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας του Δήμου Ασπροπύργου.
Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου, ο οποίος με ιδιαίτερη χαρά παρατήρησε ότι, και αυτή η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής συνεχίζει να βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από όλους. Με μια σύντομη αναφορά ενημέρωσε τους νέους μαθητές και υπενθύμισε στους παλιούς, ότι το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια στο Δήμο Ασπροπύργου για να καλύψει τις ανάγκες των Δημοτών αλλά και να δώσει διέξοδο στις μορφωτικές αναζητήσεις των Νέων και Επαγγελματιών των ευρύτερων περιοχών. Τόνισε ότι, η δουλειά που γίνεται στο Πρότυπο αυτό Σχολείο δεν είναι για το θεαθήναι, αλλά αποδεικνύεται με πράξεις, αφού όλοι οι μαθητές πέτυχαν στις εξετάσεις για την απόκτηση αναγνωρισμένων από το Α.Σ.Ε.Π. πιστοποιητικών γλωσσομάθειας που χορηγούνται από το Πανεπιστήμιο Μ.Β. Λομονόσοφ της Μόσχας (MGU). Στη συνέχεια παρουσίασε στους μαθητές τις Καθηγήτριες για τη φετινή χρονιά, κ.κ. Βερόνικα Σκόπινα, Ειρήνα Μπουρλάκα, Ελένα Τουρσούνοβα και Ίνγκα Γκούνια, οι οποίες είναι όλες κάτοχοι πτυχίων Ρωσικών Πανεπιστημίων με πολυετή εμπειρία. Ευχήθηκε σ’ όλους Καλή Σχολική Χρονιά και ότι ο Δήμος Ασπροπύργου θα βρίσκεται πάντα πρωτοπόρος σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου ανακοινώνει ότι, τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, στις 19:30, στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Τζαβέλα 7, Χαλάνδρι, θα απονεμηθούν τα Πτυχία του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, σε όσους συμμετείχαν στις φετινές εξετάσεις και κρίθηκαν άξιοι προαγωγής.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή