Εορτασμός της Εθν.Επετείου 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Ασπροπύργου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα γεμάτο από Εθνική Υπερηφάνεια, εορτάσθηκε στο Δήμο Ασπροπύργου η μεγάλη Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Οι εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με αρτιότητα και φέτος από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου της 27ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ηρώων, λιτή τελετή η οποία περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες  προγόνους μας, στους Βαλκανικούς πολέμους, τη Μικρά Ασία, και τους Α΄ και Β΄ Παγκόσμιους Πολέμους ενώ ομιλία, σχετική με το πνεύμα των ημερών εκφωνήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αντώνιο Καραμπούλα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τη μαθητική κοινότητα, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τις Τοπικές Κομματικές Οργανώσεις και τους Εκπροσώπους Συλλόγων και Σωματείων της πόλης.

Το βράδυ της ίδιας μέρας και για εικοστή τέταρτη (24η) συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γαλαξίας», η εκδήλωση για τη βράβευση των νέων φοιτητών της πόλης. Την εκδήλωση προλόγισαν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς. Ακολούθησαν οι πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες,  με πρακτικές συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους φοιτητές, από τον Επίκουρο Καθηγητή του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, Δρ. Αριστείδη Παπαγρηγορίου και τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, κ. Θεόδωρο Γατσώρη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ενώ το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου, συντρόφευσε ευχάριστα τους παραβρισκόμενους, με τα πολύ όμορφα τραγούδια που ερμήνευσαν τα μέλη του.

Την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε με τη δέουσα λαμπρότητα, ο επίσημος εορτασμός της Εθνικής Επετείου, με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και την τελετή στην Πλατεία Ηρώων, όπου ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Έπειτα, ακούστηκαν τα ονόματα των πεσόντων από μαθητές του ΓΕ.Λ.,  ενώ στεφάνια κατατέθηκαν από το Δήμο Ασπροπύργου, τη Βουλή των Ελλήνων, τη Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνας, την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Ελληνική Αστυνομία και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

Εν συνεχεία, η άψογη μαθητική παρέλαση, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας και κέρδισε δίκαια το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις, με τη Φιλαρμονική του Πνευματικού Κέντρου να παιανίζει εμβατήρια, καθ’ όλη τη διάρκειά της.

 

Οι εκδηλώσεις του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Δημήτριος Καλλιέρης» του Πνευματικού Κέντρου, όπου το Δημοτικό Ποντιακό Θέατρο του Δήμου, παρουσίασε  Εκδήλωση, αφιερωμένη στην Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ», με θεατρικά σκετς, ποιήματα και τραγούδια στην καθομιλούμενη ελληνική γλώσσα αλλά και στην ποντιακή διάλεκτό της, εμπνευσμένα από το πνεύμα των ημερών.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή