Δράση για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Η καρδιά για το Ηράκλειο χτυπάει δυνατά. Ενημερωτική δράση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την πρόληψη των καρδιοπαθειών

 

Η πρόληψη σώζει ζωές: τους βέλτιστους τρόπους να φροντίσουν την καρδιά τους και να απομακρύνουν τους κινδύνους από τις διάφορες καρδιοπάθειες εξήγησαν στους Ηρακλειώτες, οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου, οι ειδικοί γιατροί που φιλοξενήθηκαν σε ακόμα μια ενημερωτική δράση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ο Γεράσιμος Γαβριελάτος, επεμβατικός Καρδιολόγος στο Τζάνειο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, μίλησε για την πρόληψη και αντιμετώπιση των συχνών καρδιοπαθειών, δίνοντας συμβουλές για υγιεινούς τρόπους ζωής – διατροφή και άσκηση – στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Ευάγγελος Νικολόπουλος, αγγειοχειρουργός στο νοσοκομείο Metropolitan, ανέλυσε τις βασικές παθήσεις των αγγείων, ενώ μετά τις παρουσιάσεις των γιατρών άνοιξε διάλογος με τους πολίτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τους ειδικούς για θέματα σχετικού ενδιαφέροντος.

«Ποια μεγαλύτερη αξία από το να έχουμε Υγεία, να έχουμε Ποιότητα Ζωής. Για την δική μας δημοτική αρχή, πέρα από τα έργα, πέρα από τις δράσεις, πέρα από ο,τιδήποτε άλλο, πρωτεύον είναι να είστε όλοι εσείς καλά, να είστε δυνατοί, να είστε Υγιείς», τόνισε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Οικονομίδης.

«Η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα για την πρόληψη και άρα για την έγκυρη και έγκαιρη αντιμετώπιση της κάθε ασθένειας. Στο κομμάτι που μας αναλογεί τόσο μέσα από ενημερωτικές δράσεις όσο και με το ολοκληρωμένο δίκτυο δομών υγείας του Δήμου, φέρνουμε στο επίκεντρο την Υγεία του Ηρακλειώτη. Θέλουμε οι Ηρακλειώτες να μεγαλώνουν υγιείς», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή