Οδοντιατρικοί έλεγχοι στα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησε δωρεάν οδοντιατρικούς  ελέγχους στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Νίκος Μπάμπαλος: Η πρόληψη είναι η ασπίδα να μεγαλύνουμε με υγειά.

 

Ένα ακόμα κύκλο προληπτικών οδοντιατρικών ελέγχων ολοκλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών.  Ο Δήμος, με την βοήθεια των εθελοντών οδοντιάτρων των Δημοτικών Ιατρείων, πέρασε από όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για να εξετάσει τα δοντάκια των μικρών μαθητών και να τους δώσει οδηγίες για το πώς μπορούν και μόνα τους να φροντίζουν σωστά και αποτελεσματικά την στοματική τους υγεία.

Ο Δήμος Ηρακλείου θεωρεί σημαντική  την πρόληψη στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει με τα παιδιά. Η στοματική υγιεινή έχει ιδιαίτερη σημασία,  αλλά και η ενημέρωση των παιδιών, από τους οδοντιάτρους των Δημοτικών ιατρείων για το σωστό τρόπο φροντίδας των δοντιών και την αξία του για την ποιότητα της ζωής τους.

Συνολικά εξετάστηκαν περί τα 150 παιδιά, από τα οποία, ευτυχώς, μόνο ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 6% διαπιστώθηκε να προβούν σε περαιτέρω οδοντιατρικές εργασίες στα δόντια τους.  Από τον προληπτικό αυτό έλεγχο οι γονείς έλαβαν από τους οδοντογιατρούς που εξέτασαν τα παιδιά πιστοποιητικό εξέτασης με το οποίο έχουν αναλυτική ιατρική εικόνα για την στοματική υγεία των παιδιών τους.

«Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Υγεία είναι η πιο πολύτιμη αξία και θεωρούμε αναγκαίο να κάνουμε το καλύτερο ώστε και στο θέμα αυτό να είμαστε χρήσιμοι στους Δημότες μας. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο ότι, χρόνο με το χρόνο, όλο και λιγότερα παιδιά παρουσιάζουν προβλήματα στα δόντια τους.  Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε βάλει και εμείς ένα λιθαράκι σε αυτό το αποτέλεσμα. Με τις τακτικές ενημερωτικές εκστρατείες που κάνουμε για θέματα Υγείας τόσο για τους μεγάλους, όσο και για τα παιδιά της πόλης μας προσπαθούμε μέσω της πρόληψης να είμαστε χρήσιμοι. Πιστεύουμε ότι η πρόληψη είναι η ασπίδα να μεγαλώνουμε όλοι  με υγεία», σχολιάζει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον Δήμο μας λειτουργεί Δημοτικό Οδοντιατρείο όπου προσφέρει δωρεάν μικροεπεμβάσεις σε ενήλικες και παιδιά. Το Δημοτικό Οδοντιατρείο στεγάζεται στον 2ο όροφο του δημαρχείου. Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στα 213-2000274-187-196 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

 

ΔΤ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή