40.000 ευρώ το χρόνο…

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
40.000 ευρώ το χρόνο…

40.000 ευρώ το χρόνο…

… δαπανά ο Δήμος Γαλατσίου για τον καθαρισμό των 70 οικοπέδων τα οποία βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων. Η υποχρέωση του καθαρισμού ανήκει αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων και αν αυτοί αδιαφορήσουν, τότε επεμβαίνουν οι υπηρεσίες του δήμου αποψιλώνουν τον χώρο και στέλνουν το λογαριασμό στον ιδιοκτήτη.
Η μέχρι τώρα διαδικασία ήταν η εξής: ο Δήμος κάθε χρόνο προκυρήσσει διαγωνισμό για τον καθαρισμό των 70 οικοπέδων τον οποίο αναλαμβάνει ο εκάστοτε ανάδοχος. Η συνολική δαπάνη είναι 40.000 ευρώ. Κανονικά ο Δήμος θα έπρεπε να καταλογήσει την δαπάνη αυτή αναλογικά στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων. Αυτό όμως δεν συμβαίνει γιατί οι υπηρεσίες του Δήμου δεν γνωρίζουν σε ποιούς ανήκουν τα οικόπεδα. Για να είμαι ακριβής, από τους 70 μόνο οι ιδιοκτήτες πέντε (5) οικοπέδων είναι γνωστοί οι υπόλοιποι είναι άγνωστοι.
Για αυτούς τους αγνώστους δεν εδόθη ποτέ εντολή να αναζητηθούν.
Την διαδικασία αυτή έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου Γερμάνος Μελισσουργός, ο οποίος μας είπε: «Θα βρεθούν όλοι οι ιδιοκτήτες και των 70 οικοπέδων και αν δεν καθαρίζουν τα οικοπεδά τους, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, τότε ο δήμος θα αναλαμβάνει την υπόχρεωση καθαρισμού, όπως κάνει μέχρι σήμερα εξάλλου, αλλά το κόστος θα καταλογίζεται αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες. Το ταμείο του Δήμου δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί και άλλη χρονιά με τέτοια δαπάνη».
Και εγώ σαν αφελής ρωτώ; Ήταν πράγματι άγνωστοι οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων; Μήπως ήταν άγνωστοι στις υπηρεσίες του Δήμου αλλά γνωστοί σε κάποιες εκλογικές καταστάσεις υποψηφίων; Λέω μήπως;


Όπως μετέδωσαν πρώτοι και αποκλειστικά οι «Ράδιο Αρβύλα»
αλλάζει ριζικά το καθεστώς του Φ.Π.Α.
και από Φ.Π.Α. (Φόρος Προστιθέμενης Αξίας) γίνεται
Π.Φ.Α. (Πρώτη Φορά Αριστερά).


Ικανοποιητική
συμμετοχή

Την προηγούμενη Κυριακή 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα οι εσωκομματικές εκλογές των μελών του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των συνέδρων του κόμματος. 

Διαδικασία ανάδειξης συνέδρων είχαμε και στο Γαλάτσι στο ισόγειο του Δημαρχείου, όπου έθεσαν υποψηφιότητα 12 μέλη και εξελέγησαν 7 σύνεδροι. Ψήφισαν, όπως πληροφορηθήκαμε, 280 μέλη και οι 7 σύνεδροι με τους ψήφους που πήραν είναι:
1. Τσαγκρινού Μαρία (58 ψήφοι)
2. Νίκας Ιωάννας (39 ψήφοι)
3. Γκουβέτσου Χρυσαυγή
(37 ψήφοι)
4. Τσακοπιάκου Λαμπρινή
(35 ψήφοι)
5. Μαγκανάρης Νίκος
(34 ψήφοι)
6. Ακριώτη Παναγιώτα
(28 ψήφοι)
7. Ζάχος Αθανάσιος (19 ψήφοι)
Οι πέντε οι οποίοι δεν εξελέγησαν είναι οι Έξαρχος Παναγιώτης, Εξάρχος Θεόδωρος, Καμπάς Γεώργιος, Γιαννακόπουλος Γεώργιος, Νούλας Δημήτρης.
Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου Συλλόγου (Πεδίον του Αρεως) στις 5, 6, 7 Ιουνίου και η εκλογή του νέου Προέδρου θα γίνει μια εβδομάδα μετά.
Η συμμετοχή στις διαδικασίες για την εκλογή των συνέδρων θεωρείται ικανοποιητική από την Χαρ.Τρικούπη αφού προσήλθαν στην κάλπη και ψήφισαν 35.000 μέλη. Αριθμός όχι μικρός για ένα κόμμα που, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μπαίνει δεν μπαίνει στην Βουλή αν γίνονταν σήμερα εκλογές.

Την Δευτέρα 25 Μαΐου ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Θερινό Αθλητικό Camp του Δήμου Γαλατσίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Βέικου και σε δύο περιόδους.
Η πρώτη περίοδος από 15 /6 έως 27/6 και η δεύτερη από 29/6 έως 11/7.
Το ενδιαφέρον των Γαλατσιωτών είναι μεγάλο αφού τις δύο πρώτες ημέρες είχαν υποβληθεί 200 αιτήσεις.
Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν και στις δυο περιόδους του camp δεν θα ξεπεράσει τα 500. Αν όμως συνεχιστούν οι εγγραφές με τον ρυθμό των δύο πρώτων ημερών, ο αριθμός αυτός σίγουρα θα ξεπεραστεί και κάποια παιδιά θα μείνουν εκτός διαδικασίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή