Ένα ακόμα ψήφισμα

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ένα ακόμα ψήφισμα

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 2/6 συζητήθηκε για μία ακόμα φορά το θέμα του Παλαί και εκδόθηκε ακόμα ένα ψήφισμα (σελ. 4-5), το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου επαναβεβαιώνει την απόφασή του ώστε το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου να παραμείνει Δημόσιος Χώρος Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική του χωροθέτηση». Και συνεχίζει: «Σε κάθε περίπτωση τα έξοδα για το κόστος συντήρησής του θα πρέπει να καλυφθούν από Δημόσιους Φορείς, από κρατικά και κοινοτικά κονδύλια.»

Κατ’αρχάς μας διαφεύγει ότι το Παλαί από το 2005 με νόμο που έχει ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αλλάξει χρήση και πλέον είναι και καταγράφεται ως εμπορικό κέντρο. Επομένως για να παραμείνει χώρος αθλητισμού και πολιτισμού, θα πρέπει με νέο νόμο να επανέλθει η αρχική του χρήση.
Αν – λέμε αν! – γίνει και πάλι αθλητικός χώρος, πιστεύει στ’αλήθεια κανένας ότι το κράτος ή οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος φορέας θα αναλάβει το κόστος λειτουργίας του;
Κακά τα ψέμματα, για να υπάρξει δυνατότητα το Παλαί να λειτουργήσει ως χώρος αθλητισμού και πολιτισμού, θα πρέπει να υπάρχουν έσοδα έστω από μερική εμπορική χρήση των 35.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων που διαθέτει. Αν δεν γίνει αυτό, τότε δεν πρόκειται ποτέ το Παλαί να ανοίξει τις πύλες του.

Δηλαδή
για να καταλάβω…
η Κατσέλη, η Τζάκρη,
ο Παραστρατίδης,
ο Μιχελογιαννάκης,
ο Πανούσης και τόσοι άλλοι που συμμετέχουν στην κυβέρνηση
είναι αντιμνημονιακοί
και μόνο η Παναρίτη είναι αυτή που ψήφισε
το μνημόνιο;

Γρήγορα
περαστικά…


ευχόμαστε στον Αντιδήμαρχο Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας που  του παρουσιάστηκε ξαφνικά.
Περαστικά επίσης και στον έτερο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Δαβίλα, γιατί και αυτός από προχθές νοσηλεύεται για κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.
Καλό είναι, Δήμαρχε, μετά από αυτά τα δύο περιστατικά να κάνεις κανά ευχέλαιο γιατί μάλλον σας έχουν ματιάσει! Θα πρέπει, όμως, να βιαστείς, πριν τριτώσει το κακό.

Οι καλές συμφωνίες
υπογράφονται γρήγορα
και εντελώς αθόρυθα
όπως έκανε
ο Παναθηναϊκός
με τον Μίκαελ Εσιέν.


Τη συγκέντρωση των Στεκιών Νεολαίας σε ένα σημείο…

…σκέφτεται να πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος.
Κι αυτό για να υπάρχει καλύτερη οργάνωση, καλύτερος έλεγχος και κυρίως
καλύτερη και πιο ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς του δημότες. Για το λόγο
αυτό βρίσκεται σε αναζήτηση ενός κτιρίου στο κέντρο της πόλης, το οποίο
θα πληροί τις προδιαγραφές για την λειτουργία όλων των τμημάτων των
Στεκιών μαζί με το γυμναστήριο γυναικών.
Λογική η σκέψη και μακάρι να υλοποιηθεί. Θα είναι προς όφελος και των δημοτών και του δήμου.


«Είναι η πόλη μου καμμένη, είναι η χώρα μου μισή,
νικητές και νικημένοι όλοι χάσαμε μαζί».
 

Αυτός ο στίχος ήταν ικανός για να ανάψει φωτιά στο διαδύκτιο και να την «πέσουν» κανονικά στον δημιουργό του τραγουδιού Νίκο Πορτοκάλογλου και αυτό γιατί, όπως λένε οι κατακρίνοντες, οι στίχοι θυμίζουν τα λόγια του Θ. Πάγκαλου με το «όλοι μαζί τα φάγαμε».
Πριν λίγους μήνες ο Νίκος Πορτοκάλογλου προφητικά ίσως σε μια συνέντευξή του έλεγε «περάσαμε ξυστά από το γκρεμό και διακινδυνεύσαμε να πάμε 50 χρόνια πίσω να γίνουμε Αφρική. Είμαι από αυτούς που λένε αντιδημοφιλή πράγματα όπως “μπορεί να φταίμε και εμείς”. Μόλις κάποιος μιλήσει για προσωπική ευθύνη αμέσως τον χαρακτηρίζουν Πασόκο και ότι συμφωνεί με τον Πάγκαλο. Πρέπει να λιθοβοληθεί ως προδότης μνημονιακός και πουλημένος. Είναι εύκολο να λες ότι είμαστε αθώες περιστέρες και ότι φταίνε μόνο οι 300 και οι Γερμανοί».
Οι δηλώσεις του αυτές είναι η σημερινή απάντηση στο διαδικτυακό εμφύλιο που γίνεται γύρω απο το τραγούδι του «Θα περάσει και αυτό».
Αν φτάσαμε όμως στο σημείο να μας ενοχλούν οι στίχοι ενός τραγουδιού, τότε είναι σίγουρο ότι κάτι δεν πάει καλά!


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή