Απόλυτη διαφάνεια

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Απόλυτη διαφάνεια

Δεχτήκαμε κάποια τηλεφωνήματα στην εφημερίδα από συνδημότες μας, οι οποίοι εξέφρασαν το παράπονό τους και τη διαμαρτυρία τους για την ταλαιπωρία, όπως είπαν, που τους έχει υποβάλλει ο δήμος στέλνοντάς τους να πληρώσουν τη συνδρομή τους για χρήση της πισίνας ή των γηπέδων τένις στην τράπεζα.

Επειδή δεν γνώριζα το θέμα απευθύνθηκα στον πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Γιάννη Βερούλη, ο οποίος για το συγκεκριμένο θέμα καθώς και για την πληροφορία που είχαμε ότι μετά την αλλαγή του τρόπου είσπραξης μειώθηκαν τα έσοδα του Οργανισμού, μας είπε:
«Μέχρι πριν δυο μήνες η είσπραξη των συνδρομών γινόταν εντός του χώρου του Αθλητικού Κέντρου από πρόσωπα τα οποία δεν είχαν αυτή την αρμοδιότητα (φύλακες, υπάλληλοι κ.α.). Κυκλοφορούσαν διάφορα μπλοκάκια είσπραξης και όταν μπορούσε κι όταν το θυμόταν ο εισπράκτορας, απέδιδε τα χρήματα στο Ταμείο του Δήμου. Όταν ανέλαβα καθήκοντα προέδρου είπαμε να βάλουμε μια τάξη σ’αυτή την αναρχία.
»Μετά μάλιστα και τον έλεγχο των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, η αλλαγή στον τρόπο είπραξης, κρίθηκε επιβεβλημένη. Όπως μας είπαν και οι εκπρόσωποι του κ. Ρακιντζή, η είσπραξη των οποιωνδήποτε συνδρομών θα μπορούσε να γίνεται μόνο από συγκεκριμένο υπάλληλο του Πολιτιστικού Οργανισμού και μάλιστα μόνιμο και ο οποίος θα αναλάμβανε χρέη ταμία και ο οποίος κάθε μέρα τα χρήματα που θα εισέπραττε, θα τα απέδιδε στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου. Απαγορεύεται, όπως μας είπαν, χρήματα τα οποία ανήκουν στο δημόσιο να μένουν έστω κι ένα βράδυ στην κατοχή του υπαλλήλου. Θα ΄έπρεπε, λοιπόν, εμείς να ορίσουμε έναν υπάλληλο του Πολιτιστιού Οργανισμού ως ταμία ο οποίος θα είχε έδρα το Αθλητικό Κέντρο και κάθε μεσημέρι, πριν κλείσει η Ταμειακή Υπηρεσία, να αποδίδει τα εισπραχθέντα. Αυτό ήταν αδύνατο να γίνει γιατί το νομικό προσωπο του οποίου είμαι πρόεδρος έχει μόνο τρεις υπαλλήλους μόνιμους.
»Για το λόγο αυτό επιλέξαμε η εξόφληση των συνδρομών να γίνεται είτε στο γραφείο του Πολιτιστικού Οργανισμού στο δημαρχείο τις πρωινές ώρες είτε μέσω τραπέζης.
»Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίσαμε την απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία και είμαστε σύμφωνοι και με τις εντολές των επιθεωρητών της Δημόσιας Διοίκησης.»
Ως προς το εάν μειώθηκαν τα έσοδα του Νομικού Προσώπου από την αλλαγή του τρόπου είσπραξης των συνδρομών, ο κ. Βερούλης μου είπε:
«Αυτό δεν είμαι σε θέση να σας το απαντήσω αυτή τη στιγμή αλλά μάλλον το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει. Ακριβή όμως απολογιστικά στοιχεία θα έχω σε 20 μέρες. Κάντε υπομονή μέχρι τότε.»
Κάνουμε υπομονή και περιμένουμε τον συγκριτικό απολογισμό.


Και μην ξεχνάτε
όσοι ενδιαφέρεστε…

… ότι την Κυριακή 14 Ιουνίου, διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Υποψήφιοι είναι οι Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Μπρούν να ψηφίσουν όσοι είναι μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ ή τέλος πάντων όποιος θέλει. Η διαδικασία είναι ανοιχτή.
Στο Γαλάτσι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου και οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.
Όσοι πιστοί, προσέλθετε.


Η νέα
συμφωνία

που θα υπογράψει η κυβέρνηση με τους εταίρους – δανειστές, όπως είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στη Βουλή, δεν θα λέγεται μνημόνιο αλλά ΣΑΝΟ (Σύμφωνο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας).
Παρεμπιπτόντως ΣΑΝΟ λέγονται και τα ξερά χόρτα (τριφύλλι κ.α.) τα οποία χρησιμοποιούνται ως τροφή για τα γαϊδούρια ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο.


Κι όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,
αντιπρόεδρος της Βουλής και συμπατριώτης μου,
Αλέξης Μητρόπουλος, «θα πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι οποιαδήποτε συμφωνία
θα περιέχει μνημόνιο. Θα εφαρμόσουμε μνημόνιο.»

Όπως καταλάβατε έχουμε
λύσει όλα τα προβλήματά μας
και το μόνο που μένει σε
εκκρεμότητα είναι πού
θα κατουράνε οι ΜΑΤατζήδες!

Πήγαινε στην κορυφή