Π. Χρηστίδης: Εχουν πολιτική ευθύνη αυτοί που εξαγοράζονται πολιτικά αλλά έχουν μεγαλύτερη ευθύνη αυτοί οι οποίοι εξαγοράζουν

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA 989

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΦΙΕΡΗ

“Για τον ανασχηματισμό

Οφείλω να πω ότι έχουν πολιτική ευθύνη αυτοί οι οποίοι δέχονται να εξαγοραστούν πολιτικά αλλά έχουν μεγαλύτερη ευθύνη αυτοί οι οποίοι επιδιώκουν να εξαγοράσουν. Είναι λοιπόν τεράστια ευθύνη του κυρίου Τσίπρα ο οποίος έχει φτιάξει μία κυβέρνηση που ξεκινά από τον κύριο Κουϊκ και την κυρία Παπακώστα οι οποίοι υπήρξαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2004 μέχρι το 2009 και φτάνει φυσικά μέχρι ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ το οποίο επέλεξε να πάει εκεί σε αντίθεση με αυτά τα οποία έλεγε μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες. Αυτό αποτελεί ένα συνονθύλευμα που δεν δίνει κάτι στον ελληνικό λαό. Με υπουργιλίκια και δουλίτσες δεν γίνεται προοδευτικός πόλος και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε προς όλους διότι οι πολίτες οι οποίοι μας ακολουθούν έχουν απαιτήσεις από τους πολιτικούς εκπροσώπους τους και δεν θέλουν να τους βλέπουν να κάνουν τη μία τούμπα πίσω από την άλλη. Εμείς έχουμε αρχές έχουμε αξίες, μπήκαμε κάποιοι άνθρωποι στα δύσκολα για τη χώρα και για την πολιτική και είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε παρά τα πολλά αντιπαραδείγματα τα οποία παρακολουθούμε.

Όλα λοιπόν γίνονται για την καρέκλα.

Όταν κάποιοι άνθρωποι πριν από δύο μήνες έβγαιναν και έλεγαν ότι η συμφωνία του κυρίου Τσίπρα για την ΠΓΔΜ είναι μία πολύ κακή συμφωνία η οποία εκχωρεί εθνικά συμφέροντα και δύο μήνες μετά ανακοινώνονται Υπουργοί, γιατί το κάνουν; Για την καρέκλα.

Όταν πριν από τρεις μήνες λένε ότι είναι μια καταστροφική διαπραγμάτευση για τη χώρα και τρεις μήνες μετά γίνονται Υπουργοί, γιατί το κάνουν; Για την καρέκλα.

Μην ψάχνουμε συνωμοσίες λοιπόν.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει αστείρευτες πολιτικές και οργανωτικές δυνάμεις όσο και αν κάποιοι λειτουργούν με όρους παράγκας και προσπαθούν να στήσουν το αποτέλεσμά, όλα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες και εβδομάδες έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, δίνουν συσπείρωση στο Κίνημα Αλλαγής και απελευθερώνουν ένα κομμάτι του κόσμου που συνειδητοποιεί πια απόλυτα ότι ο προοδευτικός πόλος διαμορφώνεται με όρους αρχών ιδεών και αξιών, μια προσπάθεια την οποία κάνουμε όλοι εμείς.

Το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι οι οποίοι τις τελευταίες μέρες μου μεταφέρουν όχι την αγωνία τους αλλά την αηδία τους για αυτό το πράγμα το οποίο παρακολουθούμε. Όλες αυτές οι αστείρευτες κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες έχουν να κάνουν με τη στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ στα πολύ δύσκολα χρόνια συσπειρώνονται τώρα γύρω από αυτό.

Ο κ. Τσίπρας δεν ασχολείται με τη Νέα Δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία κάνει τη δουλειά της. Ο κ. Τσίπρας ασχολείται μόνο με το Κίνημα Αλλαγής και με μοναδικό στόχο να καταφέρει να πετύχει την επιβίωση του πολιτικά. Λοιπόν εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τη δικιά μας μάχη και γνωρίζουμε ότι είμαστε σε πόλεμο καθημερινά.

Υπάρχουν όμως πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι γεμίζουν τις αίθουσες όπου πηγαίνουμε και είναι πάρα πολλοί αυτοί οι οποίοι έχουν μπει σε διαδικασία επανεγγραφής στο Κίνημα Αλλαγής και θα το αποδείξουν τα νούμερα που θα παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα ενόψει του Συνεδρίου, το οποίο θα γίνει στις 30 Μαρτίου και θα επιβεβαιώσει την αυτόνομη πορεία της παράταξης με αυτοδύναμη στρατηγική και με στόχο μια εναλλακτική πρόταση.

Έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε σελίδα και πιστεύουμε ότι πρέπει να χαράξουμε έναν νέο δρόμο.

Είμαστε έτοιμοι για εκλογές εδώ και αρκετούς μήνες για αυτό και έχουμε ανακοινώσει το 70% των ψηφοδελτίων ως και το μοναδικό κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου που το έχει κάνει αυτό. Οι υποψήφιοί μας σε όλη την Ελλάδα είναι σε μια μεγάλη δραστηριότητα και αποτελέσματα της δουλειάς τους καθώς και όλων των ανθρώπων που τρέχουν για το Κίνημα Αλλαγής θα φανεί στις εκλογές. Απέναντι στη λογική της παράγκας που κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν και σε πείσμα της μιζέριας η οποία εξυπηρετεί μόνο τα άκρα είμαστε εδώ για να διαμορφώσουμε μία πραγματικά αισιόδοξη νέα σελίδα για την πατρίδα μας. Αυτό θέλουμε να υπηρετήσουμε το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Εκλογές μπορεί να έχουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πάμε σε εκλογές νωρίτερα, διότι μη νομίζετε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι κινδυνεύουν να μην είναι βουλευτές μετά τις επόμενες εκλογές βλέπουν με χαρά να υπουργοποιούνται αυτοί οι οποίοι τους έβριζαν πριν από λίγους μήνες και αυτό είναι κάτι που κατά τη δική μου εκτίμηση θα σηματοδοτηθεί και από αντίστοιχες κινήσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή