Σωστή απόφαση!

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Σωστή απόφαση!

Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» αναφέραμε την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου για τη μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Ήταν μια σωστή, κατά τη γνώμη μου, απόφαση.

Και τούτο γιατί στα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας της η Δημοτική Αστυνομά απέδειξε ότι ήταν μια υπηρεσία η οποία δεν προσέφερε τα αναμενόμενα προς την πόλη. Η μοναδική της απασχόληση ήταν ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης και ειδικά στη Λ. Βεΐκου. Όχι ότι αυτό ήταν αμελητέο ως έργο αλλά και οι κλήσεις που έκοβαν για παράνομη στάθμευση, οι περισσότερες περνούσαν από το γραφείο του Κυριάκου Τσίρου και ελάχιστες κατέληγαν στην Ταμειακή Υπηρσία του Δήμου.
Το έργο που προσέφεραν συνολικά τα 18 άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας δεν ήταν αντάξιο προς τον ιδρυτικό της νόμο. Δεν θα ξεχάσω ότι κίνησαν γη και ουρανό για να μην αναλάβουν την φύλαξη του ¨Άλσους Βέικου σε μια εποχή μάλιστα που οι τσιγγάνοι έκαναν κυριολεκτικά πάρτι κάθε βράδυ ξηλώνοντας τα καλώδια για να πάρουν τον χαλκό. Προέβαλαν δικαιολογίες και επιχειρήματα τα οποία ήταν μάλιστα απέναντι και από τις αρμόδιότητες που τους έδινε ο νόμος. Για την φύλαξη μάλιστα του Άλσους τότε είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για να την αναλάβει ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι μετά την άρνησή τους.
Καλά έκανε, λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφισε γα τη μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Πιστεύω ότι τα 14 άτομα που θα επαναπροσληφθούν στο δήμο θα προσφέρουν περισσότερα από τη νέα τους θέση. Πολλές αρμοδιότητες εξάλλου που είχε η Δημοτική Αστυνομία (τήρηση κανονισμού καθαριότητας) μπορούν κάλλιστα να τις ασκήσουν και τώρα από το νέο τους πόστο – αρκεί να έχουν όρεξη για δουλειά.

«Κακό χωριό τα λίγα σπίτια»

Στα χέρια κόντεψαν νά’ρθουν οι Πασόκοι του Γαλατσίου την προηγούμενη Κυριακή, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Η ψηφοφορία διεξήχθη στην αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» στο ισόγειο του Δημαρχείου. Δικαιώμα ψήφου κατ’αρχάς είχαν όσοι ήταν δημότες και ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου όπου ψηφίζαν. Αυτό ήταν η αρχική απόφαση. Υπήρξε όμως συμφωνία της τελευταίας στιγμής μεταξύ των τριών υποψηφίων αρχηγών (Γεννηματά, Λοβέρδου, Κωνσταντινόπουλου) ότι θα μπορούσε να ψηφίσει και όποιος ήθελε, έστω κι αν δεν ήταν δημότης, υπογράφοντας μια υπεύθυνη δήλωση όπου θα ανέφερε ότι δεν θα ασκούσε το εκλογικό δικαίωμα σε άλλο δήμο.
Η Εφορευτική Επιτροπή όμως στο Γαλάτσι, η οποία όπως μας πληροφόρησαν ήταν της επιρροής του γραμματέα του Κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη – και ο οποίος στήριζε, υπογείως, Λοβέρδο – δεν επέτρεψε να ψηφίσουν άτομα τα οποία δεν ήταν γραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ψηφίσουν τουλάχιστον 200 άτομα. Πράγμα που εξόργισε αφάνταστα τους υποστηρικτές της νέας προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά.
Παραλίγο, μετά από έντονους διαπληκτισμούς, να πιαστούν κυριολεκτικά στα χέρια οι εκπρόσωποι των τριών υποψηφίων αρχηγών.
Το γεγονός πάντως ότι ψήφισαν τελικά λιγότεροι για την εκλογή προέδρου απ’ό,τι είχαν ψηφίσει πριν έναν μήνα για την εκλογή συνέδρων, είναι παράδοξο και πρωτοφανές για εσωκομματικές διαδικασίες.
Τελικά για την εκλογή προέδρου ψήφισαν 229 και έλαβαν: Φώφη Γεννηματά 109, Ανδρέας Λοβέρδος 85, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 35.
Σ’όλη την Ελλάδα προσήλθαν στις κάλπες 55.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ και, ως γνωστόν, πρόεδρος εξελέγη η Φ. Γεννηματά με ποσοστό 52% περίπου. Από δω και πέρα απομένει στην ίδια να αποδείξει κατά πόσο έχει την πολιτική δυνατότητα να ξεκολλήσει το ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή του αφάνεια για να μπορέσει να μετεξελιχθεί σ’ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό, κεντροαριστερό κόμμα για να επέλθει και η σχετική ισορρροπία στο πολιτικό μας σύστημα.


Μίνι φωτιά


Εκτός από τη φωτιά που είχαμε προχθές στην περιοχή της ΛΑΤΟ – Ακτηόμονων και η οποία ετέθη γρήγορα υπό έλγχο μετά την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, είχαμε και μια δεύτερη μίνι φωτιά στο Άλσος Βέικου, μετά την πεζογέφυρα του Παλαί και πίσω ακριβώς από το περίπτερο.
Δεν πρόλαβε να επεκταθεί γιατί την έσβησαν υπάλληλοι του Αθλητικού Κέντρου με πυροσβεστήρες και άλλα μέσα.
Αιτία της φωτιάς ήταν τα βεγγαλικά που έριξαν κάποιοι νεαροί, οι οποίοι είχαν προγραμματισμένο αγώνα ποδοσφαίρου εντός του Άλσους. Φυσικό και επόμενο μετά το γεγονός αυτό, δεν επετράπη να διεξαχθεί ο μεταξύς τους ποδοσφαιρικός αγώνα και καλώς γιατί υπήρχε κίνδυνος να καεί όλο το Άλσος.
Μετά τα δύο αυτά περιστατικά θα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση, περιφρούρηση και ετοιμότητα γιατί υπάρχει πλούσια καύσιμη ύλη από ξερά χόρτα και ο κίνδυνος νέας πυρκαγιάς είναι ορατός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή