Πωλείται και το Παλαί

Πριν καλά καλά ψηφιστούν, την προηγούμενη βδομάδα, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τα προαπαιτούμενα προκειμένου να υπάρξει για την Ελλάδα μια συμφωνία γέφυρα, ακίνητα του ελληνικού δημοσίου έχουν ήδη βγει στο σφυρί από διεθνή ΜΜΕ. Το TIME και το Business Insider ασχολούνται με τα νησιά, η Washington Post με άλλα περιουσιακά στοιχεία, στα οποία μάλιστα φιγουράρει και το δικό μας Παλαί.

Με τίτλο «τι θα μπορούσε να πουλήσει η Ελλάδα για να αντλήσει 50 δισ. ευρώ» η Washington Post προτείνει σε ενδιαφερόμενους την ακίνητη περιουσία που μπορούν να αγοράσουν για να βοηθήσουν την Ελλάδα για να εξοφλήσει το χρέος της.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να αντλήσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα από την πώληση δημόσιας περιουσίας, ωστόσο διεθνείς οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αξία των ακινήτων έχει μειωθεί λόγω του υψηλού ρίσκου των ξένων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια.
Ο διευθυντής του Brookings, Τόμας Ράιτ, δήλωσε ότι θα υπάρξει ζήτηση από τους επενδυτές, ωστόσο «δεν είναι από τις επενδύσεις που τις κάνεις με την προοπτική ότι θα ανεβάσουν σύντομα την αξία τους».
Το δημοσίευμα παρουσιάζει τα πιο ελκυστικά δημόσια περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας, ενώ για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.
Όλα αυτά, εξαιτίας του όρου στη συμφωνία για πώληση ακινήτων και ιδιωτικοποιήσεις, με στόχο τη συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο η Washington Post επέλεξε τα 10 πιο ενδιαφέροντα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, που διατίθενται προς πώληση. Η αμερικανική εφημερίδα έκανε αυτή την επιλογή από το ΤΑΙΠΕΔ.
1. Ιαματικά λουτρά: Πρόκειται για τέσσερις ιαματικές πηγές.
2. Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών: Το 30% των μετοχών.
3. ΕΥΔΑΠ: Το 61% των μετοχών.
4. Boutique Hotels (15 ξενοδοχεία).
5. Ελληνικά Πετρέλαια: Αφορά το 35%.
6. ΕΛΤΑ: Αφορά το 90%.
7. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
8. ΔΕΗ:Το 17% των μετοχών.
9. Εγνατία Οδός
10. Ολυμπιακά ακίνητα: Πωλούνται τρία από αυτά: Το Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά, το Ιππικό κέντρο στο Μαρκόπουλο και το Ολυμπιακό κέντρο στο Γαλάτσι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή