Δήμος Γαλατσίου: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εορτασμού Εθνικής Επετείου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης Οκτωβρίου

Α. Γενικός σημαιοστολισμός των καταστημάτων του Δήμου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των Οργανισμών καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών, των οδών και των πλατειών, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου 28ης Οκτωβρίου.
Β. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., των οργανισμών και των τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
Τελετάρχης και υπεύθυνος των εκδηλώσεων ορίζεται ο κ. ΚΟΡΡΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Γαλατσίου και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Γαλατσίου.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019
• 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στον ομαδικό τάφο του Γαλατσίου, με τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στις 29-09-1944, από τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Ιωακείμ Αϊβαλιώτη, Προϊστάμενο Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας.
• Προσκλητήριο νεκρών – εκφώνηση ονομάτων πεσόντων, μπροστά στη μαρμάρινη αναθηματική στήλη & ενός λεπτού σιγή από τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου και της Δ/ντριας κ. Ελένης Προκοπίου.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου
• 13:00 Ομιλίες σε Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς, Ν.Π.Δ.Δ., Τράπεζες κ.λ.π.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου
• 11:00 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας στην οποία καλούνται να παραστούν:
Οι αρχές της πόλης, οι προϊστάμενοι και οι υπάλληλοι όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, των Τραπεζών και λοιπών Ιδρυμάτων. Εκπρόσωποι κομμάτων, τα Δ.Σ. των Αντιστασιακών και λοιπών Οργανώσεων, Σωματείων και Συλλόγων και όλοι οι πολίτες.
Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Κουτσή Ευγενία , Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου.

• 11:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης
Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών
Εθνικός Ύμνος

• 12:00 Έναρξη παρέλασης
Υπεύθυνοι ορίζονται από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ο κ. Γιάννης Παπαγεωργίου (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου) και από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο κ. Φιλιππίδης Δημήτριος (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής 3ου Λυκείου Γαλατσίου).

Δοξολογία – Προσέλευση
1. Στον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας θα προσέλθουν μόνο οι σημαιοφόροι με τη Σημαία, χωρίς τους παραστάτες οι οποίοι θα βρίσκονται στο χώρο αναμονής για την παρέλαση.
2. Η προσέλευση πρέπει, απαραιτήτως, να έχει ολοκληρωθεί 15΄ πριν την έναρξη της δοξολογίας, δηλαδή μέχρι τις 10:45.
3. Οι σημαίες θα παραταχθούν στον ναό σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων που έχουν ορισθεί (Προσοχή, οι παραστάτες δε θα μεταβούν στο Ναό και στο Μνημείο).

Μετάβαση στο Μνημείο της Εθνικής αντίστασης
1. Μετά τη λήξη της δοξολογίας, θα γίνει οργανωμένη μετάβαση σε πομπή από τον ναό στο μνημείο.
2. Επικεφαλής της πομπής θα τεθούν οι σημαίες των σχολείων παρατεταγμένες σε τετράδες, θα ακολουθήσουν οι αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης, οι λοιπές σημαίες, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι λοιπές Αρχές.
3. Στο χώρο του μνημείου οι μετέχοντες στην πομπή θα παραταχθούν σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων.

Παρέλαση
1. Από Αγ. Γλυκερίας προς Λ. Βεΐκου μέχρι το ύψος της οδού Χρήστου Λαδά.
2. Μετά την λήξη της τελετής στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στις 12:00 θα αρχίσει η παρέλαση, αφού οι σημαίες μεταβούν στον χώρο αναμονής για να τεθούν επικεφαλής των σχολείων.
3. Η έναρξη της παρέλασης θα γίνει με εντολή του τελετάρχη.
4. Τα τμήματα των σχολείων σε όλη τη πορεία τους πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από τους υπεύθυνους κάθε σχολείου, οι οποίοι θα πορεύονται παράλληλα με τα τμήματα και στην αριστερή πλευρά.
5. Η παρέλαση των τμημάτων θα γίνεται μέχρι και την οδό Χρήστου Λαδά όπου και θα διαλύονται.
6. Η εμφάνιση των τμημάτων θα πρέπει να δίνει την εικόνα ομοιόμορφου συνόλου, χωρίς να επιβάλλεται υποχρεωτικά μια ορισμένη στολή.

ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
1. Ανάπηροι του Ελληνοαλβανικού Πολέμου
2. Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης:
Α) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ –Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας και ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ (ΠΕΑΕΑ),
Β)ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941/44 (ΠΟΑΕΑ)
3. Τοπικοί σύλλογοι με τις ενδυμασίες τους (αλφαβητική σειρά)
4. Δημοτικά Σχολεία
5. Γυμνάσια
6. Λύκεια
7. Σωματεία- Αθλητικοί Σύλλογοι
8. Λοιποί φορείς
9. Πρόσκοποι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ
ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

1. Με την ευθύνη του τελετάρχη πρέπει να ρυθμιστούν:

Α. Παραγγελία στεφανιών
Β. Σειρά κατάθεσης στεφανιών (οι Σύλλογοι με αλφαβητική σειρά)
Γ. Τιμητική φρουρά μνημείων από μαθητές
Δ. Ορισμός υπευθύνου για την παράταξη των σχολείων
Ε. Ειδοποίηση της αστυνομίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

2. Ώρα άφιξης των σχολείων στο χώρο του μνημείου 11:30.

3. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να καταθέσετε στεφάνι ή να πάρετε μέρος στην παρέλαση, παρακαλούμε μέχρι την Πέμπτη 24/10/2019 να επικοινωνήσετε με το τμήμα Παιδείας του Δήμου μας, προκειμένου να συμπεριληφθείτε στην κατάσταση κατάθεσης. Η επικοινωνία θα γίνεται στα τηλέφωνα 2132055328, 2132055407 με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Γαλατσίου κ. ΚΟΡΡΕ ΓΙΑΝΝΗ. Επίσης, όσοι πρόκειται να καταθέσουν στεφάνι, παρακαλούνται να το προσκομίσουν, μέχρι τις 10:00, στους υπευθύνους του Δήμου, οι οποίοι θα βρίσκονται στον χώρο της τελετής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή