Παύλος Χρηστίδης: Ο διάλογος στο ΠΑΣΟΚ θα δυναμώσει την προσπάθεια του Κινήματος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παύλος Χρηστίδης: Ο διάλογος στο ΠΑΣΟΚ θα δυναμώσει την προσπάθεια του Κινήματος

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τους δημοσιογράφους Νίνα Κασιμάτη και Χρήστο Παγώνη

 

Για την εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου:

Μπορεί ένας από τους πολίτες να είναι και μάρτυρας και ανακριτής σε μία υπόθεση; Έχει ξαναγίνει ποτέ; Ο κ. Πολάκης πιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή να λέει ότι ξέρει ποιοι είναι οι μάρτυρες. Και ο κ. Τζανακόπουλος πήγε την ημέρα του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό, στον Άρειο Πάγο κι έκανε βόλτες για να δει τι ακριβώς συμβαίνει με την υπόθεση της Novartis.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τις οποίες δεν μπορεί να έχουν τον ρόλο του ανακριτή στην προανακριτική επιτροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βρει άλλους δύο βουλευτές να κάνουν το ρόλο του ανακριτή και να έρθει ο κ. Πολάκης και ο κ. Τζανακόπουλος να καταθέσουν ως μάρτυρες. Αυτή είναι η υπόθεση κι εμείς ακολουθούμε ότι έχει αποφασίσει η νομική επιτροπή της Βουλής ήδη από το 2010 για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ο κ. Καστανίδης είναι ένας εξαιρετικός νομικός, ο οποίος έχει κάθε δυνατότητα και ως βουλευτής να εκφράζει την άποψή του. Σας επαναλαμβάνω ότι οι δικοί μας βουλευτές στην προανακριτική ακολούθησαν αυτό που λέει η νομική υπηρεσία της ελληνικής Βουλής. Αυτό έγινε το 2010. Αυτή είναι μία αντίστοιχη επιτροπή με εκείνη.

Εδώ, λοιπόν, να είμαστε σαφείς. Χρειάζεται το ηθικό κι αξιακό πλαίσιο ανθρώπων οι οποίοι εμπλέκονται σε μία υπόθεση, προφανώς να μην έχουν το θράσος να κουνάνε και το δάχτυλο σε αυτούς που τους λένε «παιδιά, μήπως πρέπει να κάτσετε λίγο, να έρθετε ως μάρτυρες να καταθέσετε, γιατί αυτή είναι η σωστή και καλή διαδικασία»;

Από την άλλη, τι βλέπουμε; Βλέπουμε κάποιους οι οποίοι απειλούν εντός κι εκτός Βουλής.

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ:

Η κουβέντα που γίνεται εσωκομματικά όχι μόνο δεν επιβαρύνει το Κίνημα Αλλαγής, αλλά κάνει ακριβώς το αντίθετο. Δυναμώνει μία προσπάθεια, διότι έτσι πρέπει να γίνεται διάλογος. Εμείς είμαστε ένα ζωντανό κόμμα, έχουμε αίμα τις φλέβες μας που κυλά και είναι ζωντανό, βράζει. Κι έτσι πρέπει να γίνεται. Το ΠΑΣΟΚ έχει μακρά ιστορία σκληρών εσωτερικών αναμετρήσεων. Το ζήτημα είναι να βγαίνει ισχυρό από αυτές. Επομένως, πρέπει να λέγονται όλα αυτά στις δημόσιες τοποθετήσεις.

Αλλά εδώ πέρα πολύ ξεκάθαρα υπάρχει ένας οδικός χάρτης, ο οποίος λέει ότι η πορεία του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, όπως εκφράστηκε με τα πατριωτικά, σοσιαλιστικά, δημοκρατικά της χαρακτηριστικά τις προηγούμενες δεκαετίες, έχει προοπτική μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα. Και γι’ αυτό ακριβώς κάναμε και τη χθεσινή διαδικασία και γι’ αυτό ακριβώς θα κάνουμε και τη διαδικασία της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ αύριο. Για να ακούσουμε όλους τους συντρόφους και φίλους μας από όλη την Ελλάδα να εκφράσουν την αγωνία τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία ανοιχτή διαδικασία. Αντιθέτως, εμείς κάνουμε πολλές ανοιχτές διαδικασίες και όλη μας η προσυνεδριακή συζήτηση θα είναι βαθιά και ουσιαστική.

Απαντώντας στον Γ. Αμανατίδη:

Το Κίνημα Αλλαγής δικαιώνεται για τις στρατηγικές του επιλογές, όπως στη Συμφωνία των Πρεσπών. Βλέπετε τώρα τι λέει ο κ. Ζάεφ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλό είναι να μην κάνει σχόλια. Ήταν με τον κ. Καμμένο 4,5 χρόνια, τους μισούς βουλευτές του τους έκανε βουλευτές του και θα πει τώρα για το Κίνημα Αλλαγής που έχει αυτόνομη πορεία; Η πολιτική εκτίμηση του κ. Αμανατίδη είναι λάθος. Για τον κ. Καμμένο, την κα. Κουντουρά και τον κ. Παπαχρηστόπουλο που έχουν αλλάξει πέντε κόμματα κι έχουν έρθει στο ΣΥΡΙΖΑ έχει να μας πει κάτι; Είναι σύντροφοί του; Ήταν αριστεροί αυτοί;”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή