Το PLAN B των ζωδίων απέναντι στην κρίση

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Το PLAN B των ζωδίων απέναντι στην κρίση

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της χαλαρότητας. Μπανάκι , ποτάκι ταβερνούλα, ακούγεται μάλιστα ότι μια ιδιαίτερα διεστραμμένη και ανεύθυνη κοινωνική ομάδα απολαμβάνει ακόμα ένα προνόμιο του μεσαίωνα,  αυτό των διακοπών. Και πολλοί δυστυχώς, εκατομμύρια, ακόμα σε αυτή τη χρεωκοπημένη χώρα, τολμάνε να εκμεταλλεύονται τη φιλανθρωπία των εργοδοτών τους και να κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας!

Οπότε το καλοκαίρι μπορείς να δεις τα πράγματα κι από μια διαφορετική οπτική. Να σταματήσεις τις βαριές αναλύσεις και να οργανώσεις τις άμυνες της κοινωνίας απέναντι σε αυτό που ζούμε βασισμένος, ας πούμε, όχι σε επιστημονικό μπλα μπλα αλλά στις αστρολογικές προβλέψεις. Βέβαια, τα ζώδια είναι μεν ένα σοβαρό θέμα αν σκεφτείς ότι ο κάθε ένας γνωρίζει δέκα φορές περισσότερα για την αστρολογία παρά για τα ίδια τα αστέρια και τους πλανήτες, αλλά από την άλλη όχι και τόσο σοβαρό θέμα, αφού σπάνια θα ακούσεις να στο αναλύσει ένας ταρίφας.
Κι εξάλλου τι προκοπή είδαμε με τις σοβαρές αναλύσεις; Με ένα σωστό συνδυασμό τα ζώδια κι οι  μαγνητικές δυνάμεις των πλανητών μπορούν να μας δώσουν επιτέλους τις λύσεις.
Πρώτον και κυριότερο επείγει να αποκτήσουμε επιτέλους μια καθαρή εικόνα της πραγματικότητας που ζούμε τα χρόνια της κρίσης. Προσωπικά θα έβαζα έναν Παρθένο και ένα Δίδυμο να μας εξηγήσουν ακριβώς τι παίζει. Ο Παρθένος με τα στοιχεία του τις στατιστικές του, τα αναλυτικά παραδείγματα από εμπειρίες άλλων χωρών που πέρασαν κρίσεις και μνημόνια. Ένα πλήρες εισαγωγικό τομίδιο 2.000 σελίδων με χρονομετρημένο ακόμα και το διάβασμα του. Κι ασφαλώς ο Δίδυμος θα βοηθήσει στην πλήρη αντικειμενικότητα του πορίσματος, θα φροντίσει να υπάρχει και η μια άποψη και η άλλη, κι έτσι και γιουβέτσι και κοκορέτσι, σκέτο ριάλιτι μαγειρικής.
Για να γίνει πιο ζωντανή ακόμα η φάση ο Δίδυμος μπορεί να προσκαλέσει κι άτομα άλλων ζωδίων για συζήτηση μόνο και μόνο για να έχει την ευχαρίστηση να τα δει να φιλονικούν μεταξύ τους.
Μόλις λοιπόν ενημερωθούμε για την κατάσταση ανοίγει ο δύσκολος δρόμος των επιλογών και πώς θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτήν την τραγωδία.
Θα αρκεστούμε στην απλή εκδίκηση που προτείνει ο Σκορπιός, με σκοπό να δηλητηριάσουμε, όσους καταλάβαμε ότι μας έφεραν ως εδώ ή να τους τιμωρήσουμε με σεξουαλικά όργια; Θα πάρουμε χαμπάρι ότι δεν έχουμε πολλά περιθώρια αλλά τουλάχιστον μπορούμε, όπως προτείνει ένας σωστός Τοξότης να καταφύγουμε σε νησιά και να οργανώσουμε δικες μας ανεξάρτητες κοινότητες μακριά από τη βαρβαρότητα της εξουσίας; Ή ακόμα και να μετοικήσουμε σε ένα άλλο πλανήτη, ακολουθώντας το πρωτότυπο σχέδιο ενός Υδροχόου, εάν τον αφήσουμε βέβαια με την ησυχία του και χωρίς καμιά πίεση να τα υλοποιήσει  όλα αυτά.
Αν τέλος, πράγμα που είναι και το πιθανότερο, επιλέξουμε να μείνουμε σε αυτό τον κόσμο και να αντρεψουμε αυτά που ζούμε, πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Ότι πρέπει να κάνουμε στο πλάι και να αναθέσουμε σε ένα Λέοντα, μια Λιονταρίνα, να μπει επικεφαλής για να τα αλλάξει όλα και να μας βγάζει από το αδιέξοδο; Κι όχι με τρόπο άγαρμπο αλλά σικάτο και με άρωμα αισθητικής, που θα προσδώσει ένας Ζυγός, το αριστερό χέρι του αρχηγού λέοντα, και πρωτίστως έχοντας ένα πλήρες όραμα αλλαγής του τόπου επεξεργασμένο από τον Κριό, το δεξί χέρι του αρχηγού.
Ασφαλώς αυτός ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος γιατί θα έχουμε απέναντι μας δυνατούς αντίπαλους. Και καλα τον Καρκίνο και την αναποφασιστικότητα του, που περιμένει οδηγίες από τη μαμά του μπορούμε εύκολα να τον πάρουμε με το μέρος μας.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σθένος τον Αιγόκερω και τον Ταύρο, τους γιάπηδες τους υλιστές της ιστορίας, που δεν θέλουν να αλλάξει αυτό που ζούμε γιατί τους ευνοεί. Που θα αποπειραθούν να διαβάλουν όλους εμάς που προσπαθούμε να αλλάξουμε τα πράγματα σαν επικίνδυνους ταραχοποιούς που θέλουν να διαλύσουν τις καριέρες τους κι όσα έχτισαν με τον ιδρώτα τους επιπλέοντας στο αφρό, ακόμα και αυτά τα μαύρα χρόνια.
Ακόμα περισσότερη προσοχή  χρειάζεται για τον ύπουλο ρόλο των Ψαριών. Τρέμω την προοπτική να αρχίσουν οι Ιχθείς να σκορπούν την απαισιοδοξία και να επισείουν στους άλλους ότι τίποτα δεν αλλάζει
Ή ότι ο κόσμος δεν αλλάζει έτσι συλλογικά, αλλά μόνο μέσα από την προσωπική ευτυχία του καθενός κι αυτοί κατάφεραν επιτέλους να ζουν τον έρωτα της ζωής τους και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αποσπάσει.
Θα μου πείτε βέβαια, πού ζω; Εδώ ο κόσμος είναι ανάστατος με όσα ζει, αρνείται τόσα χρόνια να αποδεχτεί όσα του συμβαίνουν, έχει εγκαταλείψει τον καναπέ του ακόμα και τις παραλίες το καλοκαίρι αγωνιζόμενος να αλλάξει τη ζωή του, κι εγώ προτείνω εναλλακτικές της πλάκας;
Ίσως να έχω όμως κι εγώ παρασυρθεί και να ακούω τον κόσμο, ακόμα κι αυτά τα χρόνια, πιο πολύ να μιλάει για τα ζώδια παρά για όσα του επιβάλλουν καθημερινά, και να πιστεύω ότι μάλλον από εκεί περιμένει τις λύσεις. Τι να πω…;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή