Με πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής ο καθαρισμός και η αφαίρεση Graffiti στην πεζογέφυρα του Κολλεγίου Αθηνών στη Λεωφόρο Κηφισίας

Με πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής ο καθαρισμός και η αφαίρεση Graffiti στην πεζογέφυρα του Κολλεγίου Αθηνών στη Λεωφόρο Κηφισίας

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα συμβάλει στην καταπολέμηση του οπτικού βανδαλισμού σημείων αρμοδιότητάς της στην Αττική

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης βρέθηκε αργά χθες το βράδυ (Κυριακή 22/12/2019) στην πεζογέφυρα του Κολλεγίου Αθηνών στη Λεωφόρο Κηφισιάς και παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες καθαρισμού των Graffiti από τα παγκάκια και τις τζαμαρίες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για τις εργασίες καθαρισμού και ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να προχωρήσει και η διαδικασία για την αποκατάσταση του φωτισμού της γέφυρας. Επιπλέον ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι θα υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθαρισμού σε σημεία αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

«Όπως πράξαμε με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, έτσι θα δράσουμε και το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης του οπτικού βανδαλισμού σημείων της αρμοδιότητάς μας. Στόχος μας είναι οι πολίτες της Αττικής να ζουν σε ένα περιβάλλον ευπρέπειας και να έχουν τη δυνατότητα χρήσης μεγάλων έργων υποδομών που κατασκευάστηκαν για την καλύτερη ασφάλειά τους. Ως Περιφέρεια Αττικής δε σταματάμε μέχρι να κάνουμε την Αττική, την Περιφέρεια που μας αξίζει».

Να σημειωθεί ότι τον Περιφερειάρχη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης του Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων και Υποδομών, Ελένη Βελγάκη και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Κολλεγίου Αθηνών, Μαρία Δουμάνογλου.

Η κ. Κεφαλογιάννη με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση δήλωσε: «Θέλουμε να διατηρούμε σε άριστη κατάσταση την πεζογέφυρα του Κολλεγίου Αθηνών γιατί πέρα από τις ανάγκες που καλύπτει καθημερινά και την αρχιτεκτονική της αξία, η γέφυρα αποτελεί για όλους εμάς στην Περιφέρεια Αττικής ένα σύμβολο. Θέλουμε να «φωτίζει» τη μνήμη όλων ώστε να μην χαθεί άδικα καμία άλλη αθώα ψυχή στην άσφαλτο».

Η πεζογέφυρα «Σόλων Καρυδάκης», η οποία συντηρείται από την Περιφέρεια Αττικής, βρίσκεται στο ύψος της οδού Στεφάνου Δέλτα στα όρια Ψυχικού και Φιλοθέης, ενώ χρησιμοποιείται από χιλιάδες κόσμο, κυρίως από μαθητές και είναι η πρώτη σε χρήση γέφυρα στην Αττική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή