Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας: «Η επιτάχυνση βασικών έργων υποδομής για τον Δήμο μας είναι αναγκαία»

Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού
Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας: «Η επιτάχυνση βασικών έργων υποδομής για τον Δήμο μας είναι αναγκαία»

Ανακοίνωση δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού :

“Συνάντηση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρου Τσίρμπα με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 με σκοπό την επιτάχυνση σημαντικών έργων στην περιοχή μας. Αντιπλημμυρικά έργα, διευθέτηση ρεμάτων, έργα ανάπλασης και υποδομές που βελτιώνουν τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων αποτελούν προτεραιότητα.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σ. Δανάκος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Τσίρμπας εστίασε στην ανάγκη επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης των δύο βασικών αντιπλημμυρικών έργων, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία περιοχή η οποία πλήττεται πολύ ακόμα και από μία μεσαίας έντασης βροχόπτωση.

Ιδιαίτερα τόνισε πως απαιτείται να δρομολογηθεί η διαδικασία διευθέτησης ρεμάτων κυρίως στο Καματερό, μία περιοχή η οποία, όπως ανέφερε, είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη.

Παράλληλα υπογράμμισε πως απαιτούνται έργα ανάπλασης στη συγκεκριμένη περιοχή τονίζοντας ότι έχει σοβαρές ελλείψεις κυρίως σε πεζοδρόμια και υποδομές που θα βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Έμφαση δόθηκε από το Δήμαρχο στη σημασία υλοποίησης οδικών έργων ανάπλασης κυρίως σε δρόμους που έχουν σημειωθεί τροχαία δυστυχήματα και τίθεται θέμα ασφάλειας των κατοίκων.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως έχει ήδη δοθεί έμφαση στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, επισημαίνοντας πως στη σχετική μελέτη που έχει γίνει στην Περιφέρεια συμπεριλαμβάνονται έργα διευθέτησης ομβρίων υδάτων σε κρίσιμα σημεία της περιοχής. «Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες μου να «τρέξουν» με γρήγορες διαδικασίες όσα έργα σχετίζονται με την αντιπλημμυρική προστασία των πόλεων μας καθώς είναι προτεραιότητα» ανέφερε.

Παράλληλα αναγνώρισε την ανάγκη δρομολόγησης βελτιωτικών παρεμβάσεων σε δρόμους του οδικού δικτύου που υπάρχει επικινδυνότητα, τονίζοντας πως η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη και σε αυτό το πλαίσιο διαμήνυσε στο Δήμαρχο πως θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτά τα έργα.

«Όταν έχουμε στη διάθεση μας ώριμες μελέτες από τους Δήμους θα προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών που θα αναβαθμίσουν τις τοπικές κοινωνίες» τόνισε και πρόσθεσε: «Κανένας Δήμος δεν θα είναι μόνος του και κανένας πολίτης δεν θα νιώθει απροστάτευτος». “

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή