Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού : Προστατεύουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη

Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού
Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού :  Προστατεύουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού δίπλα στους δημότες του: 

Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι», Προστατεύουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της πόλης, στην ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το σύνθημα «Μένουμε σπίτι» είναι η ασπίδα προστασίας που πρέπει όλοι να υψώσουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε: «Είμαστε στο πλευρό των δημοτών μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και να μείνουμε στο σπίτι μας, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών. Και εκείνοι που πρέπει να πηγαίνουν στον χώρο εργασίας τους ακολουθούν τις οδηγίες της ατομικής υγιεινής για το καλό τους, αλλά και των συνανθρώπων τους».

Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του ιού COVID-19, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, έχοντας ως βασική προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενισχύει τις δράσεις κατ οίκον, παρέχοντας:

• Καθημερινό συσσίτιο σε ανθρώπους με οικονομική αδυναμία ή δυσκολία μετακίνησης.
• Παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης κατ οίκον σε όσους συνανθρώπους μας είναι μη αυτοεξυπηρετούμενοι.
• Υπηρεσίες Κατ΄ οίκον βοήθειας σε οικονομικά αδύναμους, μοναχικούς πολίτες μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
• Συνεχή επικοινωνία, καταγραφή και εξυπηρέτηση βασικών αναγκών σε μοναχικά, ηλικιωμένα μέλη των ΚΑΠΗ.

Επιπλέον μετά την με αρ. 23 17/3/2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής προβαίνουν στις ακόλουθες ενέργειες :

1. Για τους πολίτες που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος. Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.

2. Για τους οικονομικά αδύνατους κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος. Χορήγηση φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

3. Επιπλέον οι κάτοικοι που ενδιαφέρονται να έχουν ψυχολογική υποστήριξη σχετικά με τη διαχείριση των συνεπειών από την εξάπλωση του κορονoϊού μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2132039946.

Οι πολίτες που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες μπορούν να καταγράφονται στην ειδική πλατφόρμα αναφοράς της Κοινωνικής Υπηρεσίας από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 με τους ακόλουθους τρόπους :

• Τηλεφωνική επικοινωνία στα ακόλουθα τηλέφωνα 213 2039930, 2132039933
• Με ηλεκτρονική αποστολή μηνύματος στη διεύθυνση : koinoniki@agankam.gov.gr δηλώνοντας τα ακόλουθα στοιχεία: ονομ/μο, διευθ/ση κατοικίας, τηλ. Επικοινωνίας, ηλικία, αιτιολογία μη μετακίνησης από την κατοικία

«Μένουμε Σπίτι» και στηρίζουμε κάθε συμπολίτη που βρίσκεται σε δυσκολία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή