ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ CAMP ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ: Έκτακτη επιχορήγηση 100.000 ευρώ από το Δήμο Γαλατσίου για την υλοποίησή του

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ CAMP ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ: Έκτακτη επιχορήγηση 100.000 ευρώ από το Δήμο Γαλατσίου για την υλοποίησή του
Σε δύο περιόδους, από 18 έως 30 Ιουνίου η πρώτη και από 2 έως 14 Ιουλίου η δεύτερη, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το θερινό Camp στο Άλσος Βέικου από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Γαλατσίου, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, του διοικητικού συμβουλίου του. Το κόστος του αναμένεται να φτάσει τις 100.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα καλύψει ο Δήμος Γαλατσίου με έκτακτη επιχορήγησή του προς το Νομικό Πρόσωπο. Μάλιστα, φέτος η συμμετοχή των παιδιών θα είναι δωρεάν με την προϋπόθεση τα παιδιά να είναι μόνιμοι κάτοικοι Γαλατσίου.
Το 2012 είναι μια ακόμα δυσκολότερη από οικονομικής πλευράς χρονιά, γεγονός που άφηνε μάλλον ανοιχτό το ενδεχόμενο το Θερινό Camp που εδώ και πέντε χρόνια υλοποιεί ο Αθλητικός Οργανισμός, με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία, να μην λάβει χώρα φέτος. Από τη μια η έγκριση του γνωστού μας Μεσοπρόθεσμου, το οποίο προέβλεπε μείωση των δαπανών των Δήμων και από την άλλη η μη υλοποίηση από την Γ.Γ.Α. του προγράμματος «Μαζικός Αθλητισμός για Όλους», έφεραν το Ν.Π. στη δυσάρεστη θέση να μην προβλέψει στον προϋπολογισμό του το αθλητικό πρόγραμμα του  Camp. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κ. Μανώλης Πρωτονοτάριος κατά την εισήγηση του θέματος, «δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη και να μην ευαισθητοποιηθούμε στα δεκάδες τηλεφωνήματα που λάβαμε από δημότες μας για το αν και φέτος θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση αυτή που τόσο αγαπούν τα παιδιά αλλά και που στηρίζουν οι γονείς καθώς ανακουφίζονται από το βάρος του πώς μπορούν τα παιδιά τους να περάσουν δημιουργικά, σε πνεύμα άθλησης, ένα μέρος των διακοπών τους.»
«Το Αθλητικό Πρόγραμμα Camp» συνέχισε ο κ. Πρωτονοτάριος «είναι πολύπλευρο και δίνει την δυνατότητα άθλησης, διασκέδασης, δημιουργικής απασχόλησης, έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας και, πολύ σημαντικό για τη σημερινή εποχή, της σίτησης.»
Η υλοποίησή του, όμως, χρήζει της συμβολής του Δήμου Γαλατσίου, ήτοι της επιχορήγησής του από αυτόν με το ποσό των 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν βγήκε αυθαίρετα αλλά στηρίχθηκε σε μελέτη που έγινε για το απαιτούμενο υλικό, το προσωπικό και την οργάνωση του Camp.
Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες εκμάθησης των αθλημάτων του ποδοσφαίρου, του στίβου, του μπάσκετ, του βόλεϊ, του τένις, της κολύμβησης, των διαφόρων ψυχοκινητικών παιχνιδιών, χρειάζονται οι ειδικές για το κάθε άθλημα μπάλες, ρακέτες, στεφάνια, κορίνες, σωσίβια, σανίδες, εμπόδια στίβου, στρώματα.
Το προσωπικό που θα απασχοληθεί στο Camp εξυπακούεται πως πρέπει να είναι εξειδικευμένο, δηλαδή γυμναστές ΤΕΦΑΑ με ανάλογη ειδικότητα, ιατρικό προσωπικό (γιατρός και νοσηλεύτρια ΤΕΙ), γραμματείς, καθαρίστριες και φύλακες. Ο αριθμός του προσωπικού θα οριστεί ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Θα χρειαστούν τριάντα (30) γυμναστές για τα τμήματα των παιδιών, που ο αριθμός των παιδιών δεν πρέπει να ξεπερνάει τα δεκαπέντε – είκοσι (15-20) παιδιά ανά τμήμα. Η δαπάνη μισθοδοσίας ανέρχεται στο ποσό των 70.000 ευρώ και θα βαρύνει τον υπό αναμόρφωση προϋπολογισμό του Ν.Π. για το 2012 από τους Κ.Α.
Ως προς την οργάνωση τώρα, κάθε χρόνο το Camp χωρίζεται σε δύο περιόδους και φιλοξενεί περίπου χίλια (1.000) παιδιά. Η διάρκεια της κάθε περιόδου είναι δέκα (10) εργάσιμες ημέρες με ωράριο από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Εκτός από τα αθλήματα και τις λοιπές δραστηριότητες, σε όλα τα παιδιά θα δοθεί ένα καπέλο κι ένα μπλουζάκι, που θα είναι απαραίτητα να τα φορούν για πρακτικούς λόγους (ομοιόμορφη εμφάνιση, προστασία από τον ήλιο κλπ.) και φυσικά θα σιτίζονται με γεύμα που θα αναλάβει εταιρεία catering μετά από διαγωνισμό.
Αυτές είναι οι γενικές συνισταμένες του θερινού Camp για το οποίο, όπως δήλωσε ο κ. Πρωτονοτάριος, θα ζητηθεί και η χορηγία αθλητικών οργανισμών και καταστημάτων που εδρεύουν στο Γαλάτσι. 
Ο «ΠΑΛΜΟΣ» θα σας ενημερώσει εγκαίρως για τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή