Το νέο ΦΕΚ

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Το νέο ΦΕΚ

Με δικαιολογημένη καθυστέρηση δύο μηνών, λόγω αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας, εκδόθηκε και φέτος από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά το σχετικό ΦΕΚ (1716/17-8-2015) στο οποίο περιλαμβάνονται οι εφημερίδες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα βάσει του νόμου να καταχωρούν δημοσιεύσεις Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Πανελλαδικά όλες οι εφημερίδες, ημερήσιες και εβδομαδιαίες, που έχουν αυτή τη δυνατότητα ανέρχονται φέτος 218. Στο αντίστοιχο περσινό ΦΕΚ ήταν 247. Μέσα σε ένα χρόνο έχουν κλείσει 29 εφημερίδες.
Στο νομό Αττικής έχουμε δύο λιγότερες νομαρχιακές εφημερίδες. Από 21 που είμασταν στο προηγούμενο ΦΕΚ φέτος μείναμε 19 και όπως πάνε τα πράγματα, δυστυχώς, στο επόμενο ΦΕΚ θα περιλαμβάνονται ακόμα λιγότερες εφημερίδες.
Για να έχει τη δυνατότητα κάποια εφημερίδα να καταχωρεί δημοσιεύσεις του Δημοσίου θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις του ν. 3548/2007, ο οποίος νόμος εμπεριέχει όρους και διατάξεις που θα πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως από τις εφημερίδες.
Ο έλεγχος για την τήρηση ή μη των διατάξεων γίνεται κάθε χρόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, μέσα από μια σειρά δικαιολογητικών τα οποία καταθέτει ο κάθε εκδότης στο τέλος του χρόνου.
Η έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας είναι μια πολύ δύσκολη και επίπονη προσπάθεια που σήμερα, μετά από 5 χρόνια συνεχούς κρίσης γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Όταν τα έσοδα της εφημερίδας είναι οι διαφημίσεις, οι οποίες έχουν πτώση 80%, καταλαβαίνετε για ποιές δυσκολίες μιλάμε.
Χωρίς να μεμψιμοιρώ λέω ότι ο αγώνας μας για να έχετε κάθε εβδομάδα τον ΠΑΛΜΟ στα χέρια σας, είναι πράγματι δύσκολος και μακάρι να αντέξουμε. Διότι ο φετινός χειμώνας προβλεπεται να είναι ο σκληρότερος από όλης της πενταετίας. Το να κυκλοφορεί μία, το λιγότερο, εβδομαδιαία εφημερίδα σε μια πόλη 100.000 κατοίκων όπως είναι το Γαλάτσι πιστεύω ότι είναι απαραίτητο και αναγκαίο. Πρώτα απ’όλα για τους πολίτες, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης. Για την τοπική εξουσία, για τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις.
Στηρίξτε λοιπόν την προσπάθειά μας είτε μέσω των διαφημιστικών καταχωρήσεων είτε μέσω των συνδρομών σας για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην πόλη μας το αγαθό της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης.

Κούνησαν Μαντήλι

Στο φύλλο του ΠΑΛΜΟΥ στις 31 Ιουλίου έγραφα για την αλλαγή που θα επέλθει στο πολιτικό σκηνικό μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ έγραφα σχετικά ότι «στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες μάλλον θα διεξαχθούν το φθινόπωρο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι δυο ξεχωριστά κόμματα. Η Αριστερή Πλατφόρμα ή όπως αλλιώς θα λέγεται θα είναι το αριστερό, αντιμνημονιακό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει ενταχθεί στα μνημονιακά κόμματα και η πολιτική του επιβίωση θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα του Αλέξη Τσίπρα να τον μετασχηματίσει σε ένα κεντροαριστερό κόμμα.»
Κάποιος φίλος Συριζαίος που διάβασε το σχόλιο μου είπε ότι γράφω γι’αυτά που επιθυμώ να συμβούν και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα είναι ενωμένος. Θα πρέπει να ήταν ένας από τους ελάχιστους φανατικούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αδύνατο να δει αυτό που έρχεται και για το οποίο δεν ήταν ανάγκη να διαθέτεις μαντικές ικανότητες γιατί η διάσπαση ήταν ήδη στην εξώπορτα της Κουμουνδούρου.
Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπάτο ενώ θα ήταν στην κυβέρνηση, το έλεγαν πολλοί και ήταν, όχι ενδεχόμενο, αλλά σχεδόν σίγουρο ότι θα συμβεί. Και τούτο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση πριν γίνει κόμμα ομοιογενές.
Σε αντίστοιχη κατάσταση είχε βρθεί το ΠΑΣΟΚ όταν συγκροτήθηκε σε κόμμα το 1974. Μέχρι όμως να γίνει κυβέρνηση το 1981, ο Ανδρέας Παπανδρέου κατόρθωσε, μετά τις διαγραφές, να ηγηθεί ενός ομοιογενούς κόμματος. Ετσι μπόρεσε να κυβερνήσει χωρίς πολλές εσωκομματικές αναταράξεις. Ο Τσίπρας όμως δεν είναι Αντρέας.
Από τη διάσπαση δεν εξαιρέθηκε ούτε το Γαλάτσι όπου υπήρξε μαζική αποχώρηση 63 μελών της Οργάνωσης. Μεταξύ των μελών περιλαμβάνονται και οι δύο δημοτκοί σύμβουλοι (Παναγιώτου, Παπαδοκωστόπουλος). Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ μένει χωρίς εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου.
Οι 63 φεύγουν μεν αλλά δεν δηλώνουν πού θα πάνε. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα πάνε σπίτι τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή