Γιώργος Πατούλης: Για την Περιφέρεια Αττικής το 2020 και το 2021 είναι οι χρονιές της ανακύκλωσης

Δήμος Αγίου Δημητρίου
Γιώργος Πατούλης: Για την Περιφέρεια Αττικής το 2020 και το 2021 είναι οι χρονιές της ανακύκλωσης

Γ. Πατούλης: « Για την Περιφέρεια Αττικής το 2020 και το 2021 είναι οι χρονιές της ανακύκλωσης. Είμαστε αποφασισμένοι, σε συνεργασία με τους Δήμους, να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα και να κάνουμε την Αττική, μία πρότυπη «πράσινη» Περιφέρεια»

O Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε στη Δήμαρχο Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων με τη συνεργασία των 66 Δήμων της Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρέδωσε στη Δήμαρχο Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης.

Ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλη Κόκκαλη.
Κατά την τελετή παραλαβής του εξοπλισμού παραβρέθηκαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Αγ. Δημητρίου Ν. Συρράκος, Α. Γαβαλάς και Α. Αδαμόπουλος.

Με την ευκαιρία της παράδοσης του εξοπλισμού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνεχάρη τη Δήμαρχο για τη συμβολή της στην προώθηση πολιτικών ανακύκλωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και δήλωσε:
«Βρισκόμαστε σήμερα στον όμορφο δήμο του Αγίου Δημητρίου με μία πολύ σημαντική αυτοδιοικητικό, τη Μαρία Ανδρούτσου για να προσθέσουμε άλλον ένα κρίκο σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σε πρώτη φάση, διαθέτουμε στο Δήμο ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων όπως και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης, τα οποία θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε σχολεία και χώρους υψηλού συγχρωτισμού.
Είμαι βέβαιος ότι η Δήμαρχος προσωπικά αλλά και η ομάδα συνεργατών της, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλουν στον στόχο μας, που είναι, μέσα από μία αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων με επίκεντρο την ανακύκλωση, να γίνει η Αττική μία πρότυπη «πράσινη» Περιφέρεια, με αναβαθμισμένο ποιοτικά περιβάλλον. Είμαστε αισιόδοξοι και προχωράμε με συνέπεια και σταθερότητα στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας,. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε κάθε πολίτη να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε αυτή την προσπάθεια. Για την Περιφέρεια Αττικής το έτος 2020 και το 2021 είναι οι χρονιές της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης. Ολοι μαζί, σε συνεργασία και με τους Δήμους, θα δουλέψουμε εντατικά, για να κάνουμε την Περιφέρειά μας, μία περιφέρεια πρότυπη στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, και δήλωσε:
«Χαιρόμαστε που σήμερα εδώ στο Δήμο μας, υποδεχόμαστε τη μεγάλη προσφορά του ΕΔΣΝΑ, της Περιφέρειας Αττικής, με τη διάθεση ενός απορριμματοφόρου, κάδων συλλογής βιοαποβλήτων καθώς και του εδαφοβελτιωτικού, το οποίο θα μοιραστεί, με στόχο να καταλάβουν οι πολίτες την αξία που έχει η εφαρμογή αυτού του συστήματος συλλογής των βιοαποβλήτων. Χαιρετίζουμε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται για να πάμε την ανακύκλωση ένα βήμα πιο μπροστά και το στοίχημα μας από δω και στο εξής είναι αυτό το μήνυμα να το πάρουν οι πολίτες και να το μετουσιώσουν σε καθημερινότητα».

Πήγαινε στην κορυφή