Παναγιώτης Τερζόπουλος : Έχουμε μπροστά μας μια πορεία γεμάτη νέες προκλήσεις

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παναγιώτης Τερζόπουλος : Έχουμε μπροστά μας μια πορεία γεμάτη νέες προκλήσεις

Η Brass Form συστήθηκε το 1990 και επικεντρώνεται στη μελέτη, στη σχεδίαση και στην παραγωγή διακοπτών για εγκαταστάσεις ύδρευσης – θέρμανσης για οικιακές και επαγγελματικές εφαρμογές. Με στόχο την αξιοπιστία, την πιστοποίηση και την καινοτομία, η Brass Form είναι μια σύγχρονη ελληνική εταιρεία ορειχαλκουργίας, με αναπτυξιακή πορεία και δυναμική προοπτική. Με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρονών από την ίδρυση της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τερζόπουλος Παναγιώτης μάς αναλύει τις απόψεις του για την πορεία της, για τις συνθήκες στην αγορά σήμερα και για το πώς αυτές επηρεάζονται από την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19, ενώ παρουσιάζει και τα μελλοντικά πλάνα της Brass Form.
– H Brass Form συμπλήρωσε το 2020 τριάντα χρόνια συνεχούς ανάπτυξης. Τι έχει πετύχει η εταιρεία κατά τη διάρκεια αυτών των χρονών και πόσο ικανοποιημένος αισθάνεστε από αυτή την πορεία;

– Η Brass Form αναπτύχθηκε από μηδενική βάση και δεν αποτελεί τη συνέχεια μιας οικογενειακής επιχείρησης, αλλά το όραμα νέων ανθρώπων που ξεκίνησαν το «επιχειρείν» με περιορισμένα κεφάλαια. Με σωστή πληροφόρηση και επιλογές, με θέληση και πάθος, δημιουργήσαμε την προοπτική και ανεβάσαμε την αναγνώριση της εταιρείας στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Οι επιλογές των προϊόντων, των ανθρώπων, του εξοπλισμού, των προμηθευτών και των πελατών μας συνέβαλαν ώστε στα 30 χρόνια της εταιρείας να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Παράλληλα γινόμαστε αποδέκτες θετικών σχολίων και κριτικών από πολύ σοβαρούς συνεργάτες, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι χωρίς συμβιβασμούς, με συνέπεια, αξιοπιστία και σταθερότητα διατηρούμε ισορροπίες των λόγων και των πράξεων. Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να ρωτάμε, να καταγράφουμε και να βρίσκουμε λύσεις, ακόμα και με προϊόντα στα οποία δεν υπάρχουν προοπτικές μαζικής κατανάλωσης, ποσοτικής και οργανωμένης παραγωγής ούτε και ανάλογης κερδοφορίας. Εμείς πετύχαμε τη διαφοροποίησή μας προσφέροντας στον εγκαταστάτη και στο μηχανολόγο καινοτόμες πρακτικές εφαρμογές με αποτελεσματικές λύσεις για τη μελέτη και την εγκατάσταση. Όλα αυτά που σας αναφέρω τα εισπράξαμε και κατά τη συμμετοχή μας στην έκθεση Climatherm 2020. Από τους πελάτες και τους συνεργάτες μας που ήρθαν στο περίπτερο ακούσαμε και δεχτήκαμε πολλά θετικά σχόλια, ενώ ταυτόχρονα μας δόθηκε και η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί τους και σε ανθρώπινη βάση, και με τον τρόπο μας να τους πούμε «ευχαριστώ». Μου δίνει ικανοποίηση το γεγονός ότι με την παρουσία μας στο χώρο της ορειχαλκουργίας συμβάλλουμε στην παραγωγή προϊόντων με προστιθέμενη αξία, στην απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού, στη μείωση των εισαγωγών και στην προώθηση και ενίσχυση των εξαγωγών, δημιουργώντας όφελος για τη χώρα μας.

– Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων σας;

– Τα προϊόντα της εταιρείας αναπτύσσονται με κριτήριο τη διαφοροποίηση και την καινοτομία, και κατοχυρώνονται από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.) με διπλώματα ευρεσιτεχνίας διεθνούς εμβέλειας και με πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς (DVGW / WRAS). Τα προϊόντα παράγονται κάτω από συνεχή και αυστηρό έλεγχο, με διαδικασίες κατοχυρωμένες και με πιστοποιητικό ISO 9001:2015. Μέσα από τη συνεχή έρευνα, τη μελέτη και την αξιολόγηση των σύγχρονων τάσεων, η Brass Form, εκτός των «παραδοσιακών» και «γνωστών» προϊόντων για την κάλυψη των εγκαταστάσεων θέρμανσης – ύδρευσης, εξελίσσει τα τελευταία χρόνια διαρκώς την γκάμα της. Προϊόντα όπως ο αυτόματος πλήρωσης, ο μειωτής πίεσης, το μαγνητικό φίλτρο και το καινοτόμο Solar Kit, σε συνδυασμό με τις γνωστές και πρωτοποριακές προτάσεις (όπως είναι η ηλεκτροβάνα και το σύστημα σύνδεσης Press για σωλήνες Pex και Al-Pex), ξεχωρίζουν για την υψηλή τεχνολογία παραγωγής. Παράλληλα αναβαθμίζουν και χαρακτηρίζουν την Brass Form ως έναν παραγωγό που καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας και της προώθησης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο. Είναι δύσκολο να αναφερθώ στα πλεονεκτήματα των προϊόντων μας, γιατί είναι πάρα πολλά. Είναι γνωστό ότι καθημερινά επικοινωνούμε με τους ανθρώπους του χώρου και εφαρμόζουμε λύσεις χωρίς να διαπραγματευόμαστε τα ποιοτικά στάνταρ της εταιρείας στο βωμό των πωλήσεων και του κέρδους. Φροντίζουμε να αισθάνεται σιγουριά ο μηχανολόγος, ο έμπορος και ο εγκαταστάτης, για αυτό κι εκείνοι μας προτείνουν χωρίς φόβο να εκτεθούν απέναντι στον πελάτη τους. Γιατί εμείς προσέχουμε την ποιότητά μας σφαιρικά.

– Είναι στα μελλοντικά σας σχέδια η εξωστρέφεια της εταιρείας;

– Η προσπάθειά μας για εξαγωγές ξεκίνησε το 2010, και μπορώ να πω ότι έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Μέσα από ένα οριοθετημένο και συγκεκριμένο πλάνο, με συνεχή παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις, επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας και η γνωστοποίηση του ονόματος της Brass Form εκτός Ελλάδας. Έχουμε αποκτήσει συνεργάτες σε περίπου 20 χώρες στο εξωτερικό, σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία, όπου τα προϊόντα μας βρίσκουν καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση και αναγνωρίζονται οι δυνατότητες της ελληνικής παραγωγικής ορειχαλκουργίας. Αποτελεί απόφασή μου το να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η ανάπτυξη των εξαγωγών μας, με φυσική παρουσία και συνεχή συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Θεωρώ ότι είμαστε στην αρχή, ικανοί και ανταγωνιστικοί, γι’ αυτό και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι αποκτούμε μόνιμες συνεργασίες και όχι ευκαιριακούς πελάτες.

Από το 2014 συνεργάζεστε με την εταιρεία Interplast. Πώς εκτιμάτε αυτή τη συνεργασία;

– Μιλάμε για συνέργεια και όχι απλά για συνεργασία· συνέργεια η οποία κρίνεται και εκτιμάται πολύ θετικά. Σκοπός μας είναι πάντα η ανάπτυξη και η εξέλιξη, και αυτό αφορά κυρίως τον τρόπο σκέψης μας. Σκοπός της συνέργειας αυτής ήταν να δώσουμε λύσεις στην αγορά προσφέροντας πολλές επιλογές και ευελιξία. Παράλληλα οι εταιρείες εξειδικεύονται στο αντικείμενό τους και εξελίσσονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αύριο. Οι δυο εταιρείες συνεργαζόμαστε αρμονικά στις προμήθειες, στις εξαγωγές και στις εκθέσεις αλλά και σε καθημερινή βάση, σε εμπορικά, τεχνικά και παραγωγικά θέματα. Εγώ πιστεύω ότι οι ελληνικές παραγωγικές εταιρείες έχουν ανάγκη να συνεργασθούν μεταξύ τους σε πολλά επίπεδα. Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε με πράξεις κάθε αξιόλογη πρόταση, και έχουμε ήδη διευρύνει τη συνεργασία μας και με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις.

– Η υγειονομική κρίση επηρέασε τη δραστηριότητα της εταιρείας και σε ποιο βαθμό;

– Όταν έχουμε να κάνουμε με θέματα υγείας, και μάλιστα σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορεί να μην επηρεασθούμε. Οφείλουμε πάνω από όλα να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και να προστατεύουμε το συνάνθρωπό μας. Οι οδηγίες απαιτούν το σεβασμό μας, κι εμείς φροντίζουμε να προστατευόμαστε και να παίρνουμε εκείνα τα μέτρα, ώστε η εταιρεία να συνεχίζει την πορεία της σε καθημερινή βάση. Πιστεύω ότι με την αυξημένη προσοχή και συμμετοχή των εργαζομένων μας, που μέχρι σήμερα ανταποκρίνονται άριστα σε όλες τις οδηγίες με κατανόηση, θα καταφέρουμε να υποστηρίξουμε τη συνέχεια όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

– Ποιο είναι το όραμά σας για την εταιρεία τα επόμενα χρόνια;

– Η συνέχεια με συνέπεια της Brass Form είναι αυτό που οραματίζομαι για τα επόμενα χρόνια. Επιθυμώ να είμαστε συνεπείς, να διατηρήσουμε ακέραια την εταιρική κουλτούρα μας και να υποστηρίξουμε τις μέχρι σήμερα επιλογές μας, με στόχο να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Η προσπάθειά μας δεν βασίστηκε στις συγκυρίες των καιρών. Δεν επιδιώξαμε ποτέ τις εύκολες λύσεις, και ό,τι έχουμε πετύχει είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πλάνων, στόχων και χρονοδιαγραμμάτων. Πιστεύω ότι με τη σωστή νοοτροπία και τις σωστές επιλογές έχουμε μπροστά μας μια πορεία γεμάτη νέες προκλήσεις. Σε μια εποχή κατά την οποία τα πάντα εξελίσσονται, εμείς έχουμε τις προϋποθέσεις που μας επιτρέπουν να βλέπουμε το μέλλον με άκρως θετική προοπτική.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στο : www.thermoydravlikos.gr

Πηγές

www.thermoydravlikos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή