Κρίτων Αρσένης : Eίναι θέμα ατομικής ευθύνης η κατάσταση στα νοσοκομεία κ. Πρωθυπουργέ;

Δήλωση Κρίτων Αρσένη :

Τιμώ τον πρόεδρο των γιατρών του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θανάση Σιούλη που μίλησε ευθαρσώς για την πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία. «Είμαστε πραγματικά στην κρίσιμη κατάσταση. Αναγκαστικά πλέον πρέπει να γίνεται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή, από κάθε άποψη. Διότι δεν υπάρχει χώρος. Υπάρχει κορεσμός» δήλωσε το πρωί το μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Τον τιμώ, διότι όλοι γνωρίζουμε τις πολύπλευρες πιέσεις που δέχθηκε το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ από την πρώτη καραντίνα. Πιέσεις που δεν περιορίζονται στα ελάχιστα μέσα με τα οποία καλούνται να διαχειρισθούν την επιδημία, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την υγεία. Αλλά πιέσεις που φθάνουν μέχρι τις προσπάθειες «φίμωσης» της πραγματικής κατάστασης στο ΕΣΥ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες και όχι η Δημόσια Υγεία.

Σε αυτή τη δεύτερη – και πλέον τραγική – φάση της επιδημίας, οι ατομικές ευθύνες περισσεύουν και η πολιτική υπευθυνότητα «λάμπει» δια της απουσίας της. Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το 8μηνο για να ενισχύσει το ΕΣΥ, καθώς η ιδεοληψία της κατά της Δημόσιας – και υπέρ της Ιδιωτικής – Υγείας, υπερίσχυσε του Δημοσίου Συμφέροντος. Το τραγικό ερώτημα προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση θα ηχεί, κατά τραγικό τρόπο, όλο και εντονότερα, όσο περνούν οι ημέρες: Που βρίσκεται η δική σας πολιτική – και ατομική, ηθική, ευθύνη – κύριοι διοικούντες;

Πήγαινε στην κορυφή